6630 šta je novo?
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Ja to tumacim da je jedno(*#7370#) kad je fon ok pa se cisti memorija, a drugi kad fon nece da se podigne pa mora da se formatira da bi proradio.Druge razlike nema(makar je ja nisam uocio kada sam formatirao mij fon na oba nacina).A desi se da se fon vreati na fabricko setovanje(svi korisnikovi fajlovi se obrishu).
Black Sabbath!!!
Da, teška zbrka... Pričamo u krug i niko nikog ne razume...
U jednom "nokia codes" uputstvu (veoma lošem, priznajem) koje imam pise da se "soft" format radi ukucavanjem koda *#7370# i to sam radio - telefon obriše sve prethodno uneto (tel. imenik, beleške, kalendar, sva ostala podešavanja - GPRS, MMS, sve fotografije, dokumente.. itd) i postavi fabrička podešavanja...
Za "hard" format piše da se radi kodom "zelena slušalica (green), *, 3"... ali nema detaljnijeg objašnjenja (samo upozorenje o napunjenosti baterije i slično), pa sam analogijom sa hard formatom na računaru zaključio da se briše apsolutno sve... To nisam do sada radio jer nije bilo potrebe, pa i zato ne znam sa sigurnošću.
Međutim, prema prethodnim postovima da se zaključiti da između ova dva koda nema apsolutno nikakve razlike (rade istu stvar)... i da za pravi "hard" format verovatno postoji neki drugi kod (ili ne postoji, već ga radi samo servis)... Zato sam zamolio Miškonija za objašnjenje...
U jednom "nokia codes" uputstvu (veoma lošem, priznajem) koje imam pise da se "soft" format radi ukucavanjem koda *#7370# i to sam radio - telefon obriše sve prethodno uneto (tel. imenik, beleške, kalendar, sva ostala podešavanja - GPRS, MMS, sve fotografije, dokumente.. itd) i postavi fabrička podešavanja...
Za "hard" format piše da se radi kodom "zelena slušalica (green), *, 3"... ali nema detaljnijeg objašnjenja (samo upozorenje o napunjenosti baterije i slično), pa sam analogijom sa hard formatom na računaru zaključio da se briše apsolutno sve... To nisam do sada radio jer nije bilo potrebe, pa i zato ne znam sa sigurnošću.
Međutim, prema prethodnim postovima da se zaključiti da između ova dva koda nema apsolutno nikakve razlike (rade istu stvar)... i da za pravi "hard" format verovatno postoji neki drugi kod (ili ne postoji, već ga radi samo servis)... Zato sam zamolio Miškonija za objašnjenje...
Hvala na odgovoru Akki!akki napisao:Ne, jako brzo mi zatvara a i otvara slike... koliko ti je memorija puna? mozda ima veze sa tim... ili sa mmc!
Jest, MMC je bila pretrpana. Čim sam je "olakšao" opet radi normalno.
Inače, čitao sam kako RS-MMC iz 6670 i 7610 ne mogu ići u 6630 i obratno. Ma nije istina, barem ne kod mene. Sve moguće kombinacije sam isprobavao, čak i na dva-tri dana i svaka kartica je u svakom telefonu radila normalno. Čak sam stavljao i MMC karticu od 6260 (32 MB) u 6630 i sve je normalno radilo.
- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Prije dva dana smo uživo poredili RS-MMC kartice od 6670, 7610, 6260 i 6630.
Sem što na MMC od 6260 piše da je 32 MB a na ostalima 64 MB, drugih razlika nema. E sad, da sam juče u onoj frci slučajno pomiješao kartice, kako bih znao koja je DV od 6630? Jer svaka od tih kartica funkcioniše u svakom telefonu i sve izgledaju isto.
A ako sam dobro shvatio samo ona od 6630 je DV.
I ništa ja ne ložim, svaka od tih kartica je radila u 6630. Ali to nisu bile kartice od 128 MB već originalne od 64 i 32 MB (došle u pakovanju sa telefonom). Ako ovo nije istina, evo ja ću da poklonim moj 6630.
Sem što na MMC od 6260 piše da je 32 MB a na ostalima 64 MB, drugih razlika nema. E sad, da sam juče u onoj frci slučajno pomiješao kartice, kako bih znao koja je DV od 6630? Jer svaka od tih kartica funkcioniše u svakom telefonu i sve izgledaju isto.
A ako sam dobro shvatio samo ona od 6630 je DV.
I ništa ja ne ložim, svaka od tih kartica je radila u 6630. Ali to nisu bile kartice od 128 MB već originalne od 64 i 32 MB (došle u pakovanju sa telefonom). Ako ovo nije istina, evo ja ću da poklonim moj 6630.
Istina je... a bas sam hteo tu 6630... Xo Xo Xo Xe Xe Xe. Koliko sam ja provalio 7610 cita i DV, i obicne RS MMC kartice, i sve Nokia kartice su DV. Probao sam sa 7610 i 6630, dve Nokia kartice, i jednom crvenom sa sivim prugama koja je DV(nije pisao proizvodjac). Da li je neko probao da ubaci obicnu MMC u 6630?
U susret novim izazovima...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Nema razlike, samo je pristup drugačiji. Dešava se da telefon uopšte neće da se boot-uje ili prijavi "contact service" i sl., u tom slučaju *#7370# ne pomaže, mora četvoroprsti format. Krajnji rezultat je isti.Sasa_NS napisao:Pa kakva je onda uopšte razlika između "soft" i "hard" formata? To mu onda dođe isto...
Ajd nek neko ovo konačno razjasni (Miskoni?)...
Što se tiče komentara u vezi toga koje kartice rade na 6630 i 7610, prethodni kometari izgleda potvrđuju da sam ja ipak izneo prilično ispravne tvrdnje u jednom od ranijih postova...
● PRAVILA FORUMA ●
Iz licnog iskustva, prve verzije softvera kod novih nokija se uvek "bacaju u vodu". Sacekaj malo da izadje sledeca i onda ce sve da radi kako treba. To je bar moje iskustvo od DCT3 nokija pa sve do zadnjih modela. Valjda zure da sto pre izbace tel , pa ne ispeglaju sve bagove. Ili ima korisnici rade i testiranje
. Inace , za oko 300e , koliko bi trebala da bude u sledecm mesecu , najbolja kupovina , ako izadje dovoljno softvera za njega, jer ima noviji symbian i procesor.

Pozdrav od Djordja