6630 šta je novo?

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

Ja to tumacim da je jedno(*#7370#) kad je fon ok pa se cisti memorija, a drugi kad fon nece da se podigne pa mora da se formatira da bi proradio.Druge razlike nema(makar je ja nisam uocio kada sam formatirao mij fon na oba nacina).A desi se da se fon vreati na fabricko setovanje(svi korisnikovi fajlovi se obrishu).
Black Sabbath!!!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Da, teška zbrka... Pričamo u krug i niko nikog ne razume...
U jednom "nokia codes" uputstvu (veoma lošem, priznajem) koje imam pise da se "soft" format radi ukucavanjem koda *#7370# i to sam radio - telefon obriše sve prethodno uneto (tel. imenik, beleške, kalendar, sva ostala podešavanja - GPRS, MMS, sve fotografije, dokumente.. itd) i postavi fabrička podešavanja...
Za "hard" format piše da se radi kodom "zelena slušalica (green), *, 3"... ali nema detaljnijeg objašnjenja (samo upozorenje o napunjenosti baterije i slično), pa sam analogijom sa hard formatom na računaru zaključio da se briše apsolutno sve... To nisam do sada radio jer nije bilo potrebe, pa i zato ne znam sa sigurnošću.
Međutim, prema prethodnim postovima da se zaključiti da između ova dva koda nema apsolutno nikakve razlike (rade istu stvar)... i da za pravi "hard" format verovatno postoji neki drugi kod (ili ne postoji, već ga radi samo servis)... Zato sam zamolio Miškonija za objašnjenje...

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 05. Dec 2004. 01:26

Post od La Dur »

akki napisao:Ne, jako brzo mi zatvara a i otvara slike... koliko ti je memorija puna? mozda ima veze sa tim... ili sa mmc! :oops:
Hvala na odgovoru Akki!
Jest, MMC je bila pretrpana. Čim sam je "olakšao" opet radi normalno.

Inače, čitao sam kako RS-MMC iz 6670 i 7610 ne mogu ići u 6630 i obratno. Ma nije istina, barem ne kod mene. Sve moguće kombinacije sam isprobavao, čak i na dva-tri dana i svaka kartica je u svakom telefonu radila normalno. Čak sam stavljao i MMC karticu od 6260 (32 MB) u 6630 i sve je normalno radilo.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Nema na cemu! :wink: jel si probao neki veci kapacitet? npr 256 ili 521 mb, posto ja imam 128 mb dv rs mmc i nikako ne mogu da nadjem vecu...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od La Dur »

Nisam probao jer ne mogu da dođem do tih kartica sa većom memorijom. Mada sam na više mjesta razglasio da mi trebaju dvije od 512 MB.....

A znam da sam negdje pričitao ili čuo da neko uspješno koristi u svom 6630 karticu od 512 MB.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Pa pazi i ja sam to cuo, sad pitanje je koliko su ti ljudi pouzdani... nesto im ne verujem preterano... ima likova koji tvrde da postoje i dv rs mmc od 1gb pa ih ja nesto ne vidjam...
Hvala na informaciji... mada ja to ne bih radio... :wink:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Ko je pa sad pustio buwu vezano za DV karticu od 512MB :?: :x
Ljudi, to nepostoji!! Ta kartica se josh ne proizvodi i ko zna ka' ce da stigne do nas...
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

MA pricaj po stranim forumima a ovde je rekao AMG cini mi se u nekoj drugoj temi... ja isto kazem da ne postoji :roll:

Shakal
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 23:54
Kontakt:

Post od Shakal »

Ja sa moju MMC na 6600 formatiro tako sto sam usao u meni/tools/memory i onda options pa format memory card now .
Jel to dobar proces ? zbog cega bi neko formatiro internu memoriju kad je ona skoro prazna ?

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Cekajte ljudi da li RADI obicna rs memorijska kartica u 6630?
Ja sam probao sa jednom do sad (128mb) i nije radila,telefon je nije konstatovao. La Dur da li si siguran tj. ne lozis? :?:
and justice for all...

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od La Dur »

Prije dva dana smo uživo poredili RS-MMC kartice od 6670, 7610, 6260 i 6630.
Sem što na MMC od 6260 piše da je 32 MB a na ostalima 64 MB, drugih razlika nema. E sad, da sam juče u onoj frci slučajno pomiješao kartice, kako bih znao koja je DV od 6630? Jer svaka od tih kartica funkcioniše u svakom telefonu i sve izgledaju isto.
A ako sam dobro shvatio samo ona od 6630 je DV.

I ništa ja ne ložim, svaka od tih kartica je radila u 6630. Ali to nisu bile kartice od 128 MB već originalne od 64 i 32 MB (došle u pakovanju sa telefonom). Ako ovo nije istina, evo ja ću da poklonim moj 6630.

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Istina je... a bas sam hteo tu 6630... Xo Xo Xo Xe Xe Xe. Koliko sam ja provalio 7610 cita i DV, i obicne RS MMC kartice, i sve Nokia kartice su DV. Probao sam sa 7610 i 6630, dve Nokia kartice, i jednom crvenom sa sivim prugama koja je DV(nije pisao proizvodjac). Da li je neko probao da ubaci obicnu MMC u 6630?
U susret novim izazovima...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Sasa_NS napisao:Pa kakva je onda uopšte razlika između "soft" i "hard" formata? To mu onda dođe isto...
Ajd nek neko ovo konačno razjasni (Miskoni?)...
Nema razlike, samo je pristup drugačiji. Dešava se da telefon uopšte neće da se boot-uje ili prijavi "contact service" i sl., u tom slučaju *#7370# ne pomaže, mora četvoroprsti format. Krajnji rezultat je isti.

Što se tiče komentara u vezi toga koje kartice rade na 6630 i 7610, prethodni kometari izgleda potvrđuju da sam ja ipak izneo prilično ispravne tvrdnje u jednom od ranijih postova...

Zorzzz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 29. Sep 2004. 08:05

Post od Zorzzz »

Iz licnog iskustva, prve verzije softvera kod novih nokija se uvek "bacaju u vodu". Sacekaj malo da izadje sledeca i onda ce sve da radi kako treba. To je bar moje iskustvo od DCT3 nokija pa sve do zadnjih modela. Valjda zure da sto pre izbace tel , pa ne ispeglaju sve bagove. Ili ima korisnici rade i testiranje :). Inace , za oko 300e , koliko bi trebala da bude u sledecm mesecu , najbolja kupovina , ako izadje dovoljno softvera za njega, jer ima noviji symbian i procesor.
Pozdrav od Djordja

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Ljudi,sta se desava sa mms-om na 6630,na 063 mrezi,da li je konacno osposobljen?
Izvinjavam se ako je na ovo vec odgovoreno,ja nisam uspela to da pronadjem...

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Jeste, mms na 063 mrezi sada radi bez problema na 6630 :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Odgovori