N6600 + 256MB, kako to radi?

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 14:41

Post od SnoopDoggyDogg »

to format tela mi je nepoznata stvar,da nije to obnova firmwarea?to mi nesto nij jasno :blinky: :blinky:
ne moze da skodi!

BurekUSvemiru
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 18. Mar 2005. 21:02
Kontakt:

Post od BurekUSvemiru »

a kako bi radilo sa karticom od 512mb? malo se bojim da je uzmem, da ne bude ono, ja dodjem kuci karticu u tel a ono mrka kapa.....

SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od SnoopDoggyDogg »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: xaxa kralju bas me nasmija,ja se eo odje bojim za karticu od 256 mb,a ti jos pitas za 512 mb,bas si kralj,ja mislim da s tom karticom tel ne bi mogao da mrde,mada ne znam :ohmy: ali vrlo tesko
ne moze da skodi!

BurekUSvemiru
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 18. Mar 2005. 21:02
Kontakt:

Post od BurekUSvemiru »

ne verujem, zavisi sta drzis na njoj... moze da se desi da sa ovom od 512 radi bolje nego s tom od 256....

SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od SnoopDoggyDogg »

tesko bogomi,sve zavisi :P :P u svakom slucaju manje radi brze! :P tako je vazda bilo,mada moze se imati problema i sa ovom od 32 mb ako je bas full :?
ne moze da skodi!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Miškoni vam je već lepo objasnio... Radiće i 512 u 6600, eventualni problem će biti u sadržaju kartice... Jedan ili dva DivX filma spakovana na tu karticu verovatno neće stvarati probleme (dakle, jedan ili dva fajla), ali stotinak direktorijuma sa hiljadu i kusur fajlova napraviće problem... Telefon ima suviše slab procesor i malu količinu RAM memorije da bi to sve mogao brzo da isprocesuira. Zato dolazi do usporenja... A i šta će vam 512 MB u 6600? Zbog mp3? Loš je zvuk, čemu to? Ajde... Imam karticu od 256 i nikad nisam osetio potrebu za većom. Ako vam baš treba toliko prostora, bolje kupite 2 x 256 i uživajte.

SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od SnoopDoggyDogg »

da,slazem se sa sasom,mislim da vise od 256 mb i ne treba,a sto se tice mp3-ia,ja sam bas zadovoljan jer koristim sluske od nekog drugog nokijinog modela i fenomenalno mi se cuje!!!a i ogg nije lose mada je kvalitet malo manji,ali i zauzima manje memorije :) ako mi bude falilio kupicu jos jednu od 256 mb i zdrao :) jedna je vec kupljena :D stize sutra,pa ako neko moze da me savjetuje sta da uradim prvo?jel odma da stavim karticu u fon?ili ima nesto pre toga da se odradi?ako moze to detaljno?please!kartica je od 256 mb mmc za 6600,samo tolko znam za sad,ponavljam stize sutra,pa ako moze neko da me pripremi za njen ,,dolazak,, :blinky: :unsure: i da zaboravih da napomenem da imam blutut i mobilni,nemam card reader i digitalni aparat!samo blutut i mobilni(u mobu sad imam karticu od 32 mb) :blinky:

i ti sasha vjerovatno i neces osjetiti potrebu za vecom karticom,ali ja vjerovatno hocu,jer imam masu igara za ngage koje mogu na 6600 da igram a neke imaju i po 25 mb :) tako da stvarno ne znam :?
ne moze da skodi!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

O.K. Mene igrice uglavnom ne zanimaju, pa si tu u pravu, ali ne opet preteruj sa kupovinom. Znači, 2(ili više)x256, nikako 1x512...
Što se tiče nove kartice, jednostavno je ubaci u fon i čekaj da vidiš šta če se desiti... Fon bi trebalo da je prepozna (idi u tools/memory card i proveri da li je očitava, odnosno koiliko MB prijavljuje - kod mene 245 na Transcend kartici - to je O.K) i da na nju snimi nekoliko svojih direktorijuma... To ćeš lako proveriti bilo kojim file managerom. I to je to.
Ili, druga opcija (možda i bolja), čim staviš karticu idi u tools/memory card i udri options/format mem. card. Telefon će formatirati karticu po svom ukusu i posle toga nasnimiti svoje direktorijume na nju (System, Images, Sounds, Nokia...). Usput će ti tražiti i da joj daš ime, što uradi... I posle toga uživaj u slobodnom memorijskom prostoru!

NP
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 22:10

Post od NP »

Moze li mi neko reci gde mogu da kupim memorijsku karticu od 256mb. Ako neko zna gde u Smederevu to moze da se nadje? HITNO - HVALA UNAPRED

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja imam RS-MMC sa adapterom za 6600 od 256 MB, marka je Transcend i radi isto kao i sa karticom od 32 MB. Još imam "samo " 36 MB slobodnih na kartici. ŠTA ĆU KADA I TO ZAUZMEM :smutny: :smutny:

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

pa jos jednu od 256 pa menjaj kad ti nesto treba... 8)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Da, ali opet, zar ti je neophodno da stalno u fonu imaš 256mb podataka ili programa? :?

Chux
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 25. Jul 2005. 15:10

Post od Chux »

a mozda i da preko bluetootha prebacite te slike na PC jer taj telefon (bar po mom misljenju) nije predvidjen da bude rucni PC (kao na primer neki PDA) , jeste da moze da preuzme neke funkcije ali nije napravljen da ih preuzme sve i na tolko dugo vremena .. ajde po neki film nekada ili neka igra ali trpati tolko mnogo stvari... ako vec ne mozete bez toga kupite neki PDA i gotov poso .... :) :D :)
The Chux

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Zoko, jedan dobar film "pojede" više od pola tog prostora, plus malo mp3, malo fotkica... Tako da onaj ostatak bude veliki baš koliko treba. Kada sam kupovao karticu, zbog toga sam u startu otpisao 128 (malo, bre)..

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Ma znam.... ali opet sve to može stalno da se prebacuje na pc i obrnuto... :| :| :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

ja jedino sto prebacujem na PC su slike koje uslikam, a sve ostalo drzim na fonu. Imam 10-tak igara, isto takoprograma, oko 400 MIDI fajlova, 57 mp3 pesama, 30-ak video klipova,<50-tak temi i oko 150 slika. Meni je skroz glupo drzati filmove na telefonu...

NP
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od NP »

Koje filmove stavljate na mob., koliko vam zauzimaju. Jedan film zauzima 700mb. Kako smanjujete velicinu?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Smart Moovie Converter na PC-u, Smart Moovie Player i XviD codec (i u fonu i na PC-u)... i uživaj!

:angry: Ne čitaš postove po forumu, ha? Upotrebi malo opciju "traži"...

viewtopic.php?t=843

NP
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od NP »

Hvala ti mnogo na pomoci SASA! Uskoro uzimam 256mb pa mi ovanpomoc znaci!
Nevena

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Ajde Sasa_NS nemoj tako...ipak je Nevena novi član...
Nevena, kompresor za filmove možeš naći na skoro svakom sajtu za symbian mobove... :wink: :)

Odgovori