Nokia N80

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
ad_insane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 11. Sep 2005. 14:39

Post od ad_insane »

DEL BOY napisao: pa trebalo bi da budu kompatibilni sa n80 , a shto se tiche kamere , to je najvjerovatnije tako u pochetku , ali izradom novog softwarea sigurno cje se i to popraviti , kao shto je rekao Mirko BGD to je bio sluchaj i sa nokiom n70 , ali kao shto vidish to je sada sve OK 8) ;) :) :D :lol:
Izlazak N80 prolongira se zbog N91 (on je taj s kojim imaju probleme) a koji je bio jos davno najavljen, prije N80.
Sto se tice kompatibilnosti, mislim da vecina aplikacija nece moci da se koristi na N80, jer je treca generacija (OS 9.1), a u to sam postao siguran kada sam vidio da ljudi imaju problema sa aplikacijama na N3250 koja je izasla prije par dana u prodaju (takode 9.1)...
Ali programeri rade svoj posao pa to nece biti problem dugo vremena.

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Post od Schkomi »

Što kaže Ninolina: "čekam ga ko ozeblo sunce..." mislim da je telefon sam vrh vrhova, pogotovo što ima i famozni WLAN kojim će se moći razmenjivati čak i filmovi, za razliku od BlueTooth standarda koji je ipak prespor za takvu vrstu transfera.

Inače... čitao sam negde da se uskoro uvodi :? RedTooth standard :blinky: :? Ko zna nešto o tome :disgust: :chytry:

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Telefon sigurno prva tri meseca nece imati dovoljno upotrebljivih programa a u startu ce imati i veliku cenu.To je boljka svih novih telefona sa simbianom odmah po izlasku u prodaju.Vremenom sve dodje na svoje mesto i cena i veci broj aplikacija.Samo ko moze da izdrzi da malo saceka..
LG G2 Black,16GB

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

slazhem se sa tobom AnGeL oF LoVe, mozhda u startu neche biti mnogo programa , ali za koji mjesec , biti che ih mnogo a shto se tiche cijene , Dexter je vech rekao da che biti oko 550e

P.S. AnGeL oF LoVe, ima isti avatar kao i NIKOLA VAPA/CA 8) :P :wink: :) :D :lol:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

ja sam mislio da je to ista osoba....
haha

Inace kad sam vec ovde usput da kazem da mi se ne svidja bas toliko n80. p990 je x puta bolji! :D :D
E samo kazem,nemojte sad debatu ko je bolji. Oba su super.
...shit happens... keep d smile!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

coa, kako bi vibracije unistile optiku?! meni se vise cini da nema vibraciju zbog slabe baterije :D .....
pozdrav

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Ja sam odgledala nekoliko 3d prezentacija n80, i prosto sam oduševljena :wink:
Jedva čekam da se pojavi da ga vidim live, ali ovo je telefon koje je definitivno vredan mnogo pažnje :roll:

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Jel moze neko realno da mi kaze koliko uticaja na sliku ima Carl Zeiss optika na sliku, ja se bavim video obradom i veoma mi je dobro poznato sta znaci dobra optika ali cini mi se da je kod telefona to vise marketinski potez nego realan kvalitet, ispravite me ako gresim... Mislim da je mnogo mnogo bitniji sam senzor, CCD, nego optika :| :)
HOX Titanium gray

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

mkvb ja mislim da si o pravu, da je nokija stavila tu optiku samo da bi neki napaceni likovi rekli:" ali to je Carl Zeiss optika" :lol:
ne kazem da to rade svi...

pozdrav! :wink:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

mkvb, koliko ja znam, taj tel ima CMOS senzor, a ne CCD ........ medjutim, video sam i neke ozbiljne fotoaparate sa CMOS senzorom....

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

mkvb, slazhem se sa tobom Carl Zeiss optika je mislim samo marketinshki potez , bez obzira shto ima tu optiku , opet SE K750i ima bolju kameru iako nema nikakvu optiku , pa ja mislim da i nema neke koristi od te optike nego je bitniji senzor i od optike i od rezolucije , najbolji primjer je po meni SE S700i ( CCD senzor , 1.3 mpx ) :roll: 8) :wink: :) :D :lol:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

DEL BOY, pa tesko da nema optiku :D ........ bitan je senzor, ali je ipak dosta bitna i optika...

pozdrav

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

mkvb, pošto se baviš tim, jasno ti je da je za kvalitet slike potrebno više kvalitetnih elemenata, tako da, Carl Zeiss je jedan od tih elemenata, ali ne najvažniji i najpresudniji :wink: :)

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Da, slazem se, Carl Zeiss je izuzetno kvalitetna optika, ali mislim da to moze da se primeti tek kod pravog optickog zoom-a, znaci sa vise sociva koja se pomeraju, a do tada mislim da kvalitet slike najvise zavisi od senzora :)
HOX Titanium gray

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Zoko, gde si gledala te 3D prezentacije za Nokia N80. Jel' imas neki link da ostavis?
Meni se svidja ona crna verzija, samo jos kad bi dosla kod nas.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Lobachewsky, eo ti link sa klipovima... :wink:

http://www.newmobile.nl/eur/en/videos.p ... id=1692e31 :)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

upravo sam dobio informaciju od administratora gore pomenutog sajta [koji je i snimao ove video klipove] da ce nokia n80 biti relase u kunu a SE p990 mesec dana kasnije :( to je zsa mene bash bash bash mnogo chekanja :smutny: :(

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

evo pogledah one video snimke , i vidjeh kakav video snima telefon , pa ono je odlichno , kao da se snima pravom kamerom , nema nigdje ni najmanje kockice 8) :wink: :) :D :lol:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Mirko BGD, i onakoi bi morao da čekaš da malo padne cena...U svakom slučaju ne isplati se uzimati ga do jeseni... :roll:
Lobachewsky, Dexter ti je dao linkove, pa ja nisam više potrebna... :roll:
DEL BOY, izgleda odlično, ali videćemo u rukama i praksi kako to izgleda :wink: :roll:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Mene jedino sto brine jeste kamera... Jeste da ima 3Mpx, ali nije sve u tome kad nema autofokus. Da li postoji sansa da slika slikana sa N80 bude bolja ili ista kao slika slikana sa K750?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Zaključana tema