Nokia 6630 problem.

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Dario (asdf), evo me... :oops: Pa nema me jedan dan na forumu i odmah postanem najtraženija ličnost, hehehehehe :D :lol: :lol:
I hvala caletu što je razjasnio koji sam pol, ali izgleda da Dario to nije shvatio :wink: :oops:
Pa da krenem redom...
Ja sam imala 3650 pre 6630, i 99% njenog softvera je ne upotrebljivo za 6630, jer prosto 6630 ima noviju verziju symbiana, pa nije kompatibilno...Može da radi u početku ali posle pravi probleme...Znači izbagavaj takve aplikacije, skidaj ono što je za 6630 i novije i neće biti problema :wink:
Ja imam ultra mp3 plejer, i ako dobro čujem (a nadam se da je još uvek tako :oops: ) ne secka, niti pravi bilo kakve probleme, pa ću ti ga poslati na mail, nije nikakav problem :wink:
A inače, miziku možeš normalno da slušaš u RealPleyer-u koji si dobio u telefonu, znači da premotavaš pesme, praviš liste...Isto kao i ultra mp3 :wink:
Što se tiče Smartmuvia, jeste, treba samo da nadješ odgovarajuću verziju koja se poklapa sa tvojom verzijom softvera, i neće seckati...Tu instalaciju nemam, pa ti ne mogu pomoći :oops:
Što se tiče kartice, stvarno 64mb je patnja, znam po sebi, tako da čim budeš u mogućnosti uzmi veću i uživaj :wink: Ja imam 256mb, i to mi je za sada sasvim dovoljno :wink:
Eto, nadam se da sam ti bila od pomoći...Šaljem ti ultra mp3 na mail pa javi kako radi :wink:
Pozdrav svima :)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Evo da se i ja pridruzim.Smart Movie koji sam "koristio" na 6681 je radio katastrofalno(seckanje,zastajkivanje po 1-2 sec itd) :shock: A ta ista verzija(2.76) na N70 radi bez problema.Kao i dosta aplikacija koje mi nisu radile na 6681 na N70 mi rade.O cemu je rec,bog ce ga znati.PozZz 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@zoka: najpre da ti kazem hvala. Znam da si zensko, mozda mi je promaklo negde u kucanju :(
Nego ja nisam dobio nikakav mail, na koji mail si ti to >poslaLA<(da ne se naviknemo vec jednom). Moj mail je daryom@gmail.com ili daryo91@gmail.com oba koristim podjednako(stvarno ne znam kako se pise ova rec, pomozite mi).
Reci mi takodje sta koristish ti umesto smarmovie-a (ako uopste koristish neki program za pustanje avi,mpg,mpeg...itd)

Hvala ti josh jednom. (salji mi na neka od ta dva mail-a)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Nešto ti nije uredu sa ovim adresama, uveri se i sam...
Hi. This is the qmail-send program at yahoo.com.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following
addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<daryo91@gmail.com>:
66.249.83.114 does not like recipient.
Remote host said: 550 5.7.1 No such user h16si7052779wxd
Giving up on 66.249.83.114.

--- Below this line is a copy of the message.

Return-Path: <zokazorisauro@yahoo.com>
Received: (qmail 73790 invoked by uid 60001); 4 Dec 2005 15:11:42 -0000
DomainKey-Signature: a=rsa-sha1; q=dns; c=nofws;
s=s1024; d=yahoo.com;
Hi. This is the qmail-send program at yahoo.com.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following
addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<daryom@gmail.com>:
66.249.83.27 failed after I sent the message.
Remote host said: 552 5.7.0 Illegal Attachment i35si4113863wxd

--- Below this line is a copy of the message.

Return-Path: <zokazorisauro@yahoo.com>
Received: (qmail 83237 invoked by uid 60001); 4 Dec 2005 15:07:48 -0000
DomainKey-Signature: a=rsa-sha1; q=dns; c=nofws;
s=s1024; d=yahoo.com;

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Mislim da ti nešto nije uredu sa mailom, kao što vidiš...Ako imaš još neku adresu na yahoo ili bilo koju drugu javi pa ću ti poslati, stvarno nije problem ;)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Zoka napisao:Mislim da ti nešto nije uredu sa mailom, kao što vidiš...Ako imaš još neku adresu na yahoo ili bilo koju drugu javi pa ću ti poslati, stvarno nije problem ;)
Ponovo i ja da se umesam :roll: Ako saljes na gmail-nece.Nesto im nije ok sa serverom.Sinoc sam i ja slao i-isti slucaj.Vratio mi je ;)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Pa da, yahoo ima problema da salje na gmail (drug isto nije mogao nesto da mi posalje). Ajde probaj da mi posaljes test mail na darioinlove@gmail.com (napisi subject zoka test, message test) ako radi onda salji tamo ako ne onda salji na daryo91@hotmail.com (inace daryo91@gmail.com ne postoji hteo sam da napisem hotmail.com al sam pogresio).

Imam josh jedan problem. Ne mogu da convertujem epizode south park-a sa SmartMovie converterom. Kada loadujem snimak pise da ima 30 frame-a u "clip info" ja sam ukljucio opciju reduce frames i podesio za S60 ali kada konvertuje i dalje se buguje zvuk :(. Sa VirtualDub ne mogu zato sto ne 'vata *.rm file-ove :(. Da li moze nekako to da se podesi ili moram sa drugim programom ???

Poz
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Video settings:Landscape;Reduce Frames.
Codec:XviD
Bitrate:Po zelji(96-128 ja stavljam).
Audio settings:Enable;Force mono;(ostalo po zelji,ja 24 000Hz,32Kbps)Codec:Lame MP3 codec.
Volume boost:150%
Crop mode:Full
Mora da radi! Pozdrav! :wink:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Poenta cele price je u tome sto ne radi :(. Probao sam da promenim codec (xvid encoder, xvid mpeg-4, divx....) cutomizovao sam ih i dalje ne radi. Pise u Clip info 30 frames i mislim da to buguje sve. Kod ostalih pise 25 i sve radi kako treba a nisam nigde video opciju da stavim ja koliko meni treba. Evo screenshot (samo sto ne vidi se crni text iz programa znaci codec je bio xvid encoder, audio codec je bio mp3 lame a u clip info je pisalo ovako : Lenght: 0:22:21, Resolution 320x240, FPS: 30.000, File size 36.5MB, Audio: stereo, Audio rate 44100hz). Problem je u tome sto on ne pretvara 30 fps u 25 fps :(. Ostalo je sve kako si ti rekao.

Ostale clipove je convertovao bez problema (ali su vec bili sa 25 FPS-a i nije trebao da smanjuje frejmove) ali ovde je snimak sa 30FPS-a a program izleda da ne ume da smanjuje, mozda ako stavim drugu verziju ce da radi. Reci mi koju verziju imas ti.

Edit: Ne mogu da uploadujem screenshot nesto se buguje njihov sajt.

Bagzi77
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 26. Okt 2005. 00:11
Kontakt:

Post od Bagzi77 »

Zoko sto se tice Seckanja ultra mp3 plejera ima tu necega,on mi je bio prvi instalirani player na 6630 i kao da su se culi u pozadini nekakvi sumovi.
Potom sam instalirao Bounce mp3 player i WMAPlus player i sada radi fantasticno i bez sumova.
Mozda sam ja nalete na neku falsh verziju :shock:
Pozdrav od Bagzija !

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Bagzi77, meni ultramp3 radi bez problema, svaki dan slušam muziku na njemu...Poslala sam ja Dario (asdf) verziju koju ja koristim, pa neka se on izjasni kako mu radi :wink: :)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

1.Ljudi ajde pomozite mi, treba mi neka verzija smartmovie-a koja radi na 6630 ili neku zamenu za smartmovie (sem dvd player-a jer kod njega ne mogu lepo da 'motam' movie). Posle treba mi neki nacin da konvertujem *.rm u neki format koji mogu da pustim na telefonu (sem 3gp-a jer 3gp format ne moze da se 'mota' na telefonu).

2.Sta da radim sa ultramp3-em, koju verziju da koristim ??? Da li je problem do verzije ili do neceg drugog ???

3.Treba mi neki browser za telefon sa kim da browsujem galeriju jer sa file managerom kada gledam slike ne mogu da prosto prebacim na sledecu (da ne objasnjavam sada detaljno) a ako idem obicno preko galery imam da biram "images,sounds,videos...itd" i ne hvata mi subfoldere (imam neki folder koji nije za gledanje tj. preporuceno je da se ne gleda :D). Ima onaj program gledanje 3d gledanje slika ili kako god al preko toga mogu da gledam samo slike. >>>Treba mi neki file manager ili browser ( ne znam kako da ga nazovem ) za browsovanje galerije, napisao sam pre ovoga koji mi je problem

4.Da li ima neki programi koji 'ciste' ram tj. "ubraju" rad telefona, koji su i da li su efikasni ???

5.Na koji nacin mogu da dodam neke shortcutove u GO TO koje nemaju na options "add to 'go to'" ???

6. Treba mi neka crno/bela tema za telefon (tj. da bude sto prostija i da ima sto manje boja. Imao sam neku temu tako crno/belu al bagovala se u nekim mestima jer je i text bio crn i pozadina pa se nije videlo) Pokusacu da editujem tu temu u nekim mestima al prvo teba da skinem theme studio 60mb a i ne znam da li cu da uspem tako nesto pa ne bi bilo lose ako neko zna da mi kaze neku slicnu temu.

7. Da li mogu nekako preko nekog managera da napravim subfoldere na primer u glavnom meniju imam folder tools, e sad ja hocu da u tools napravim neki subfolder, kako to da izvedem ???

To bi bilo to 'za sada :D'. Pozdrav 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Ajde nek mi neko kaze bar nesto :smutny: .

El zna nako kako da apply-ujem skin koji sam napravio sa SKIN EDITOR-om ??? (kada napravim skin on mi ga stavi u "e:\system\data\LNSkins\*ime*.skn" a ostali skinovi stoje u "e:\system\skins\*neki brojevi*\*odredjeni skin tj. tema*" probao sam da napravim "e:\system\skins\d\d.skn" al nece :(. El mogu nekako to da "convertujem" u *.sis pa da mogu da instaliram ili kako drugacije ???

POz
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Skin editor nije za pravljenje tema, ti skinovi se koriste za Smart Luncher koji je bio popularan za OS6.x jer nema podršku za teme. Dakle zaboravi to.

Ne možeš da napraviš subfolder...

Za browser koristi Netfront, imaš ga na Nokia sajtu u DL sekciji za 6670.

Resco Viewer nije loš program za gledanje slika, a folder koji hoćeš da sakriješ od znatiželjnih pogleda možeš da proglasiš za "hidden"...

Što se tiče ostalih problema sa seckanjem, mislim da je isključivo do tvog telefona.

Odgovori