@bo-yaa: Da iskoristish symbian, oao, video sam dosta mogucnosti symbiana s60 i nisam se odusevio, a pritom telefon je glomazan i sporiji od nesymbian telefona, a sem tih programa koje sam naveo ne vidim ni jednu koristnu svrhu tog s60 symbian-a.
@miskoni: ne vidim sta si ti video u symbian s60 (programi za editovanje slika, video snimka tekstova = neprakticno, ne toliko efikasno i nepotrebno; word,exel itd. na takvom malom display-u nemaju funkciju, acrobat reader josh gore, posle razne gluposti za zakljucavanje tastature, teranje komaraca ili nesto tipa CAMERA FX itd. sve bez veze. Fino je koristiti kameru od telefona kao web kameru (mada kod nas u srbiji gde vecina imamo slabe internet konekcija, ja licno imam 64k, to nema neku veliku funkciju), posle stavio sam ICS preko BT-a to je isto ok, slovo ed i blacklist su QL, chessgenius je NEPRAVDA KOLIKO JE DOBAR itd.). Sto se tice symbian UIQ, to sam imao u ruke i mogu reci da SABIJA (p900), sve je to i fino imati ali to je za ljude koji su josh u srednoj skoli ili slicno tj. ne treba im da koriste u poslovne svhre, to je i dalje samo igracka (druga je stvar ako nekome to treba da koristi u poslove svrhe kao PDA ili slicno, i veliko je to da se koristi kao telefon (u bukvalnom smislu) a i nije bash zgodno da se koristi "u guzvi" (mislim da razumete sta hocu da kazem). Mogu da kazem da mi se jako svidja jer se mnogo brze kuca tekst.
Evo ja planiram da zamenim svoj 6630 za k750i (zato sto sam racunao, ako kupim digitalnu kameru ona ce da me kosta oko 120evra *neka low quality* i treba da je nosim za sobom i dosta je glomazna a ovako dodam josh oko 60-70evra i kupim k750i koji je jako mali, praktican, uvek ga nosim za sobom, moze da mi koristi i kao mp3 player i kada idem negde na more ili na neku ekskurziju ili bilo gde imam finu kameru i to je to.
Bio sam i ja utripovan ono "telefon sa OS-om" ali koj ce mi to koj qr*c, to je igracka (koristno je zbog recnika i josh nekih sitnih stvari a nema nesto zbog cega mi bash potrebno da imam symbian telefon dok ovako imam telefon i kameru i mp3 player ALL IN ONE i sve je to dosta prakticno i malih dimenzija, plus sto k750i ima litium polimer bateruju od 900mAh sto je jako fino) a komp imam kuci i mogu da se igram koliko hocu da sa njim a ujedno i da naucim dosta pametnih stvari (ne mislim na igranje igrica ili slicno)
@b_udder: Linux ? Recimo da masina od 750mhz-a sa 256 SDR-ram pod linuxom (kompailovan na toj masini) startuje brze Operu nego na 2600+ sa 512 DDR-ram koja radi pod windows-om pa ti vidi... a da ne pricamo za ostale programe. Jes' da treba da se kompailira linux 5 dana na takvoj masini ali to se radi jednom i gotovo, plus sto ako necesh ne morash, mozes da instalirash linux normalno i treba ti isto vremena koliko i windows, u zavisnosti od paketa koliko stavish, ali nije onda toliko brz.
itd...itd...
Zakljucak: fino je imati symbian na telefonu, mozes da se igras dosta vremena sa njim, ali ja ipak vise volim da je telefon mali, praktican i da ima dobru kameru jer telefon uvek nosish za sobom. (meni je glupo da nosim i telefon i digitalnu kameru koja je dosta velika a desi nekada da ti bash treba kamera a nisi je poneo za sobom

)
Izvinjavam se sto sam morao da odem u offtopic u vezi sa linuxom ali samo da objasnim b_udder-u o cemu je rec
POz

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.