Vaša iskustva sa 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Bo-Yaa
Banned
Pridružio se: Sre, 04. Jan 2006. 22:26

Post od Bo-Yaa »

Dario (asdf) napisao: @bo-yaa: A ti bash koristish video call da kazes da je bolji zato sto je 3g. Mogu da se kladim da ni nemash postolje sa kamerom uz telefon...
ja sam taj telefon imao prije pola godine sada imam drugi . u pravu si sto se tice postolja nisam ga IMAO a sto se tice 3g imao sam priliku da ga koristim na rodjakovoj 6630 u svicarskoj.
a ti posto ne znas iskoristiti prednosti symbian ti sebi jednostavno kupi telefon bez symbiana.
a mi drugi cemo sami da odlucimo da li da ga koristimo ili ne.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@bo-yaa: Da iskoristish symbian, oao, video sam dosta mogucnosti symbiana s60 i nisam se odusevio, a pritom telefon je glomazan i sporiji od nesymbian telefona, a sem tih programa koje sam naveo ne vidim ni jednu koristnu svrhu tog s60 symbian-a.

@miskoni: ne vidim sta si ti video u symbian s60 (programi za editovanje slika, video snimka tekstova = neprakticno, ne toliko efikasno i nepotrebno; word,exel itd. na takvom malom display-u nemaju funkciju, acrobat reader josh gore, posle razne gluposti za zakljucavanje tastature, teranje komaraca ili nesto tipa CAMERA FX itd. sve bez veze. Fino je koristiti kameru od telefona kao web kameru (mada kod nas u srbiji gde vecina imamo slabe internet konekcija, ja licno imam 64k, to nema neku veliku funkciju), posle stavio sam ICS preko BT-a to je isto ok, slovo ed i blacklist su QL, chessgenius je NEPRAVDA KOLIKO JE DOBAR itd.). Sto se tice symbian UIQ, to sam imao u ruke i mogu reci da SABIJA (p900), sve je to i fino imati ali to je za ljude koji su josh u srednoj skoli ili slicno tj. ne treba im da koriste u poslovne svhre, to je i dalje samo igracka (druga je stvar ako nekome to treba da koristi u poslove svrhe kao PDA ili slicno, i veliko je to da se koristi kao telefon (u bukvalnom smislu) a i nije bash zgodno da se koristi "u guzvi" (mislim da razumete sta hocu da kazem). Mogu da kazem da mi se jako svidja jer se mnogo brze kuca tekst.

Evo ja planiram da zamenim svoj 6630 za k750i (zato sto sam racunao, ako kupim digitalnu kameru ona ce da me kosta oko 120evra *neka low quality* i treba da je nosim za sobom i dosta je glomazna a ovako dodam josh oko 60-70evra i kupim k750i koji je jako mali, praktican, uvek ga nosim za sobom, moze da mi koristi i kao mp3 player i kada idem negde na more ili na neku ekskurziju ili bilo gde imam finu kameru i to je to.

Bio sam i ja utripovan ono "telefon sa OS-om" ali koj ce mi to koj qr*c, to je igracka (koristno je zbog recnika i josh nekih sitnih stvari a nema nesto zbog cega mi bash potrebno da imam symbian telefon dok ovako imam telefon i kameru i mp3 player ALL IN ONE i sve je to dosta prakticno i malih dimenzija, plus sto k750i ima litium polimer bateruju od 900mAh sto je jako fino) a komp imam kuci i mogu da se igram koliko hocu da sa njim a ujedno i da naucim dosta pametnih stvari (ne mislim na igranje igrica ili slicno)

@b_udder: Linux ? Recimo da masina od 750mhz-a sa 256 SDR-ram pod linuxom (kompailovan na toj masini) startuje brze Operu nego na 2600+ sa 512 DDR-ram koja radi pod windows-om pa ti vidi... a da ne pricamo za ostale programe. Jes' da treba da se kompailira linux 5 dana na takvoj masini ali to se radi jednom i gotovo, plus sto ako necesh ne morash, mozes da instalirash linux normalno i treba ti isto vremena koliko i windows, u zavisnosti od paketa koliko stavish, ali nije onda toliko brz.
itd...itd...

Zakljucak: fino je imati symbian na telefonu, mozes da se igras dosta vremena sa njim, ali ja ipak vise volim da je telefon mali, praktican i da ima dobru kameru jer telefon uvek nosish za sobom. (meni je glupo da nosim i telefon i digitalnu kameru koja je dosta velika a desi nekada da ti bash treba kamera a nisi je poneo za sobom :( )

Izvinjavam se sto sam morao da odem u offtopic u vezi sa linuxom ali samo da objasnim b_udder-u o cemu je rec :D

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Naravno da svi kupuju telefone po svom ukusu i potrebama pa ko ne voli simbian ne mora ni da ga kupi.Mislim da si malo odlutao i da ne vidim svrhu ovolikog pisanja,bespotrebnog komentarisanja programa i tvog planiranja.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

QQ ljudi,otishli ste skroz u off... :uhuh: Ako imate josh neka ISKUSTVA sa dotichnim telefonom,napishite inache nemojte komentarisati vishe...

P.S. Shta vam je ljudi vecheras,sve postujete po dva puta... :?

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@nikola: recimo da od kad se smaram po forumima naucio sam slepo kucanje i imam oko 55 wpm (words per minute). Posto je resen problem topica, krenula je diskucija o symbian-u, ja sam rekao moje misljenje o tome. A to sto sam pisao za k750i to je zato sto mi nije bilo jasno a ni sada nije zasto ljudi uporeduju 6630 i k750i i na kraju dolaze do zakljucka da je 6630 bolji telefon jer ima symbian a u stvari to je Mercedes i Yugo (da ne sirim pricu dalje, mogu da navedem XX razloga zasto je to tacno)
@dexter: covek je vec kupio 6630 i resio je svoj problem tako da... Sada dzabe mu kazem da telefon ne valja ili slicno kada ga vec ima :D.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Dario (asdf), sam kazesh da je chovek kupio vec telefon,tako da nema potrebe za daljim komentarima... :chytry: 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

NIKOLA VAPA/CA, slažem se sa tobom...

Dario (asdf), po tvome, Symbian je shit jer si ti pronašao samo tri korisne aplikacije. Neko drugi će reći da je K750 shit jer nema Symbian, da je "glup" jer nije "smart". A neko treći, ko se ne razume u Linux, reći će da je to glupost i drndanje, nema dovoljno softvera, ne radi ovo, ne radi ono... Većina pljuje Windows a ujedno ga i koristi?

I, ko je u pravu? Niko!

Spusti se malo na zemlju, budi realan i objektivan. Tvoje mišljenje je tebi ok, nekom drugom može biti smešno...

Zaključana tema