N80 Time Zone

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Pavle napisao:Pa da, ali prosto ne postoji nigde u telefonu, niti u citavom guide-u...Nisam pametan sta da se radi.
Ono sto je dobro za tebe nisi jedini sa ovim problemom,verovatno ce biti ispravljeno u sledecoj verziji sw.

Jesi li probao da vratis sve na fabricka podesenja?

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 28. Sep 2004. 04:20
Kontakt:

Post od Pavle »

Da, jesam, i opet se isto desava...Ipak, nije mi jasno kako pozivi onda ostaju belezeni po normalnom vremenu...

Za odlazne poruke i pozive mi je jasno, posto idu sa mog telefona, moje vreme i beleze, ali zasto onda incoming voice calls, idu takodje po mom vremenu a samo poruke "kasne" u detaljima...

:x
N80

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Pavle, pa to za pozive je jasno, posto tel belezi kada si zvao ili primio poziv (po tvom vremenu), dok se kod poruka racuna kada su poslate, a ne kada su primljene (znaci po vremenu operatera..... ili telefona sa koga se salje? ... ali svakako ne po tvom vremenu) ...

poz...

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Ma ok , sve je to jasno...ali kako god se okrene ima nas sa vrlo iritirajucim problemom...

Ipak, na jos jednoj nokiji N80 sa ovim identicnim firmware-om poruke sasvim normalno funkcionisu...
N80

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

?! Ne pitaj me sta sam radio (koliko ja znam NISTA) ali sam evo sad dobio poruku pre 15-tak minuta i pade mi sad na pamet da pogledam koje vreme stoji u inboxu ... kad ono 08:50 !!! Dakle potpuno ispravno vreme! ... Pa stvarno je misterija :( To telefon tripuje ili ja ?!?!?

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Ja sam na 063, tu kasni 2 sata....Ali kada mi stigne sa 064, u details...to je neki minus od 7, 8 sati, sacuvaj Boze...bez pravila.

@Jager

Desavalo se i meni ponekad da je normalno...
N80

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Pavle, jesi li probao da isključiš "Network Operator Time" i da restartuješ mob? Možda mu je potrebno da se ponovo prijavi na mrežu ali bez ove opcije... Ne znam da li ti je to uključeno ili isključeno, ali sam skoro siguran da je u tome zvrčka...

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Mmmmm, jok, probao, ali nista...

Znaci iskljucio sam NOP i restartovao mob. Poslao sam sam sebi poruku u 19.31 a pise da je stigla u 21.31...

:?
N80

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

ninolina, kod mene stoji ovako: time zone Belgrade (+2), i network operator time OFF.
Daylight saving se NE pojavljuje, iako u helpu od telefona lepo kaze da je ta opcija vidljiva tek kada iskljucis network op. time! Znaci ugaseno je i NEMA te opcije. Nije da mi bas treba, naprotiv, nju sam i trazio samo da je ugasim.
Ali budalastina je u tome sto mi je pre koji dan lepo pisalo vreme od 3 sata unapred ?!? A sad kaze sve kako treba...

Pavle, mislis da ima veze da li si na 063 ili 64?? I sa koje mreze dobijas poruke? Vidis, na to nisam obratio paznju. Ja sam na 064 ...

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Sigurno je da ima. Ako nista drugo onda zbog toga sto mi sa 063 stize poruka gde pise da je 2 sata kasnije, a sa 064 nekad 5, nekad 7 zakasnjenja a nekad 8 sati unazad, dakle bez ikakvog pravila...

Voleo bih da znam sta si cacnuo pa ti se sredilo...:)
N80

R91
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 19. Maj 2005. 09:49

Post od R91 »

e problem mozes resiti tako sto postavis time zone na -1,,,, a to ti je neko mesto CAPE VERDE,, :lol: :lol: :lol:

ja sam kliktao na svaku zonu dok nisam nasao jedinu koja je na -1,, :D
sad je sve ok

pozz

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Ali onda se sat vraca unazad, i na glavnom "desktopu" ti stoji pogresno vreme!!! I moras da rucno podesavas vreme. U tom slucaju porukice "stizu" sad unazad. Jer je -1. Treba naci +0, sto bi trebao da bude London, ali toga naravno nema.

Pogledaj, to je i logicno. :uhuh:

PS

nisi morao da klikas na svaku zonu nego jednostavno na racunaru kliknes na satic u donjem desnom uglu i izadju ti sve moguce i nemoguce zone na planeti. 8)
N80

R91
Novajlija
Novajlija

Post od R91 »

pa onda prepravis sat i to je to,,, kako sad kod mene radi a kod tebe ne :blinky:

http://img97.imageshack.us/my.php?image ... 003hz5.jpg

http://img58.imageshack.us/my.php?image ... 004nh5.jpg

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Ono sto pokusavam da ti objasnim je da ako namestim na Cape Verde, onda mi poruke stizu sa detaljima 1 sat unazad...Kada bi u telefonu postajala zona +0 onda ne bi bilo problema ali ovo je jedan neverovatan bag, pa je i London na +1...
N80

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Pavle, pa London trenutno i jeste na +1, i kod njih je aktuelno letnje računanje vremena. Pomeri datum na novembar i pogledaj onda London... :wink:

ZeRoCoOl
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 09. Avg 2006. 18:22

Post od ZeRoCoOl »

Pavle, jesi li probao da u opciji Time Zone podesis grad koji je GMT+1?
Kod moje sestre je bio taj isti problem ali je stavila neki drugi grad i posle je bilo sve normalno.
Osmeh je kriva linija koja ispravlja sve stvari.

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Miskoni napisao:Pavle, pa London trenutno i jeste na +1, i kod njih je aktuelno letnje računanje vremena. Pomeri datum na novembar i pogledaj onda London... :wink:
Znaaaam, ali ne postoji NI JEDAN grad koji je +0...Ovo su standardna vremena, i nevezano je da li su letnja ili zimska, to je samo zona...

Pogledajte kako to izgleda na racunaru koji je podesen za menjanje vremena (daylight saving)

@ZeRoCoOl

Da, to bi trebao da bude London, a Cape Verde koji je inace -1 ostao je na tome i nije presao na 0...evidentan je propust,
Poslednja izmena od Pavle u Čet, 10. Avg 2006. 17:14, izmenjeno 1 put ukupno.
N80

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Pa dal je moguce da samo Pavle, ima ovaj problem i da ne moze da se resi...Ima li neko N80 kod koga ovo savrseno radi???... :blinky:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

R91
Novajlija
Novajlija

Post od R91 »

pa stavi onda iceland on je u telefonu na +0,, pa valjda vidis da su u telefonu zone nesto poremecene pusti vise racunar..

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Imaju i stranci ovaj problem, citao sam o tome na diskusijama na nokijinom sajtu...ne vredi nista, izgubio sam nerve, ne pada mi na pamet da drzim telefon na Rejkjaviku iz principa. Hvala svima na trudu u svakom slucaju.

:x

Cekam novi firmware, valjda ce da isprave, znaci ljudi nisu pogodili NI JEDNU jedinu vremensku zonu, na prethodnom firm-u je bilo ok...
N80

Odgovori