N95 gadget

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Najvise bih voleo da je VGA rezolucija :P Visoka rezolucija jeste mocna, ali nekako mi je standard isto bitan. Pricalo se jedno vreme da se i odustalo od rezolucije sa N80. A i Nokia je prestala da je proizvodi. Postoji neki razlog, a ne verujem da je to zbog toga sto se ekrani sa tom rezolucijom "tesko prave" :)
Mislim (nadam se :) ) da ce N95 ipak imati vrhunski ekran... Pozdrav :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

srkietf
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 18. Sep 2006. 13:44

Post od srkietf »

Nokia N95 is a descendant of Nokia N80 and offers a first of its kind 2-way sliding construction along with many other high-end features. The integrated GPS functionality has been becoming increasingly popular in hand-held devices. Embracing that trend, Nokia N95 comes with an integrated GPS module which working alongside with the preinstalled Maps application can help you navigate through the busy city streets as easy as you would with a in-dash automobile GPS system. Besides that, it's the first HSDPA (3.5G) mobile of the Finnish manufacturer. HSDPA is not so wide spread right now but undoubtedly it would be the leading standard for fast data transfers to mobile devices in the future. Besides HSDPA, Nokia N95 features all other current connectivity options such as Wi-Fi, 3G and EDGE, quad-band GSM, stereo Bluetooth, Infrared and USB 2.0 plus a TV-out port.

The all-around musical experience is enhanced by the presence of the built-in stereo speakers, a 3.5 mm audio jack for using regular headphones, FM radio and microSD memory card slot which currently means that the mobile can accommodate up to 2GB of additional memory besides the 160MB internal one. In an attempt to turn it into an all-time reigning multimedia champion, Nokia engineers have integrated into N95 an impressive 5 megapixel camera with Carl-Zeiss optics, autofocus and the capability of recording videos at DVD-like quality.

Having in mind all that, it comes as a pleasant surprise that the mobile has rather reasonable dimensions, being slimmer and even lighter than Nokia N80. The device is equipped with a large 2.6" TFT display with a QVGA (240x320) resolution.

Nokia N95 would be available in the first quarter of 2007 and is expected to hit the shelves at a price of 550 EUR.

skinuto sa www.gsmarena.com

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

i dalje nokia izbegava da stavi pravi blic ili bar xenonsko osvetljenje a ne ovo led g...o, a o optickom zumu i da ne govorimo, ali sta ce te ipak je to mobilni a ne digitalac :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Da ima opticki zum, i taman da bude cigla i u debljinu :)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Otkud ti to!?Eno burazer je ranije imao Sharp 902,mislim da ima 2x opticki zum,a nije uopste debeo telefon a isto nije monoblok!Nije trebao da ga prodaje jer je pravio perverzija slike,a sad ga je onaj sto je kupio svog oljustio pa ne bi da uzima nazad a novi nema da se nadje!
Pozdrav 8)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

f-je su ludilo, totalno ludilo ali sta to sve vredi kada telefon ne moze da sastavi 10 sati koristjenja... jedan dan je minimum... ispod toga ne bih isao pa makar telefon bio savrsenog dizajna i f-ja... ovako covek treba da ima punjac kutji, punjac u kolima, punjac kod devojke, kod roditelja i 2 rezervne baterije... :roll: Kada sam prvi put video specifikaciju bio sam totalno odusevljen, vetj sam napravio kombinaciju u glavi w950 i n95 i to ne bih menjao bas dugo... odusevljenje je trajalo dok nisam procitao za bateriju... toliko blizu savrsenstv a ipak toliko daleko... :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Bez obzira na sve, zamerke na smanjenje rezolucije (može to da se interpolira i prilagodi, razumem da Ngage mije to mogao, ali ova mašina samo što GForce nema unutra).

Malo je deblji nego što smo mislili, ali nije važno.

MP su bespotrebno nabudženi, ali važno da je optika dobra. Neka je na nivou N73, i ok je.

A što se rasprave mobilni-fotoaparat, ono što fain2danijel reče u pravu je ali delimično. Ako se sećate Mju-minija, uporedite njegove slike i bilo kog dimenzija i ranga Canona A520. Nebo i zamlja, ili što bi slogan za Godzilu svojevremeno rekao: Size does matter!

Baterija će biti veliki problem, ali ako su sa N73 uspeli da ga reše i sa ovim će u kasnijim verzijama, ili će se kupovati još jedna.

Kao i većina kad se tek pojave uz par mana telefon je super. Ali dok postane i običnim smrtnicima dostupan taman će i 9.0 softwer malo da se ustali (i dokaže nam da li je bolji).

:)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Lomnica_city napisao:Otkud ti to!?Eno burazer je ranije imao Sharp 902,mislim da ima 2x opticki zum,a nije uopste debeo telefon a isto nije monoblok!
Za dvostruki zum mozda i ne treba debljina, ali za veci sigurno treba. Vidis da se na N93 kamera pruza po sirini telefona... Ipak je potreban prostor za smestanje i kretanje sociva...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Evo ima n95 u oglasima za 900e. Nije skupo zar ne? :lol:
Ajde da svi s foruma skupimo lovu i da ga isprobamo :wink: :D :lol:
5130+Koss the plug....

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

akki napisao:odusevljenje je trajalo dok nisam procitao za bateriju
Zato bateriju stave na kraju specifikacija :)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ima u oglasima, a nema na zaničnom sajtu :wacko: :wacko: :wacko:

:)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Daj,to sa cenom je glupost, kada se n80 pojavio bio je isto revolucionaran koliko i ovaj sada... Imao je kameru 3mp, wifi, ekstra ekran... Na ovom forumu smo svi govorili da će koštati par hiljada evra (uključujući i mene), pa opet mu je cena spala na 400e...

Nemojte shvatiti ovo kao zaje***anje , jer i ja sam isto tako mislio, samo hoću da kažem da tehnologije jako napreduju i da cene padaju, što je normalno...

Naravno i meni se jako svidja ovaj telefon... :D
iPhone + CX300

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ja samo hocu da kazem da sam izgubio opkladu,ako se tako moze nazvati sa akki-jem on je rekao da ce ovaj telefon n95(n83)izaci a ja sam rekao da nema sanse i eto akki je bio u pravu. :wink: Inace ovo je skupa igracka i tako ce i biti nisu oni ovo namenili nekom klincu da bi slusao muziku i igrao igrice.I sigurno da ce biti skup,tako da ce zemlja Srbija moci samo da ga pogleda u prodavnici :D Osim nekih koji imaju pare na bacanje,jeste da mozes kupis i iPod,i neki dobar foto,i sony PSP,i jos PDA umesto ovog jednog telefona.A ja licno volim kad su sve funkcije u jednom tako da je ovaj telefon idealan za mene.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

gargamel4, da, jako je bitno da objektiv bude dovoljno velik (mana mnogih ultrakompaktnih kamera je mali objektiv sto se odrazava na kvalitet fotke .... negativno :) )

samo mi nije jasno zasto se Nokia ne zezne pa stavi touch screen na neki od ovih svemirskih modela ..... na ovom bi bas lepo stajao ;)

pozdrav...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Kakav li će biti odgovor konkurencije...

Sad, ima opciju "Podcasting" :o :o .
Da se ne iščuđavam bezveze, jel'ovo bilo do sad na Simbijanu ili je novitet???

pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:55

Post od Nabukodonosor »

Sta je Podcasting??? 8)

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ovo "minimum 100 karaktera" je najveca glupost koju sam ikada na Netu video. Sad ja moram da pisem gomilu nebuloza ne bih li popunio 100 karaktera. Gospode... :shock:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Nabukodonosor, pa ako ne mozes da popunis tih 100 karaktera onda nemoj pisati,nemoj provocirati admina i moderatora da dobijes ban,tih 100 karaktera je uvedeno bas zbog tih kao ti,koji napise slazem se,da,ne.A kazes da moras da pises gomilu neboloza pa ne moras niko te ne tera,ja ti ovo kazem drugarski da ne bi dobio ban.Izvinite na off-u :) :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

mrm
Banned
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 23:09

Post od mrm »

A kad ovo cudo izlazi u svetu?Ima da ga uzmem cim stigne al sam malo skeptican po pitanju duplog slajd sistema,jel postoji neki poseban razlog sto su ga stavili? :blinky:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Lobachewsky napisao: Za dvostruki zum mozda i ne treba debljina, ali za veci sigurno treba. Vidis da se na N93 kamera pruza po sirini telefona... Ipak je potreban prostor za smestanje i kretanje sociva...
Sharp 903 ima jos veci zum,pa opet nije cigletina!Nije to neki problem napraviti takav telefon,ali oni NECE,isto kao sto nece da se ugledaju na LG i ubace neku jacu bateriju u svoje telefone!!Sto Sharp ne pocne da pravi smartphonove,odmah bi kupio!
Pozdrav 8)

mrm
Banned
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 23:09

Post od mrm »

Nasao sam ,izlazi u prvom kvartalu 2007,cena ce mu biti oko 550 eu.Znaci kod nas ce biti prvih mesec dana 1000,onda ce mu naglo pasti na realnu cenu kao sto je4 bio slucaj sa n80 i n91 :wink:

Zaključana tema