Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

A lepo kazes Ivane,sto da gubim zivce ovako,idem da ih gubim flesujuci iPod,on bar ima dead iPod flashing! :lol: :lol:
Salim se malo narode,moram da se malo opustim ali neki nece da se trude oko rodjenog telefona,dok ja ovo radim cisto iz dobre volje,zato bolje prvo procitajte PAZLJIVO temu pa tek onda ako vam nesto nije jasno vi pitajte,da se ne svadjamo bezveze jer ne volim kad neko ne ceni moj trud!! :wink:
Pozdrav 8)

bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Post od bojke1 »

Cao drugar poseduje ovaj telefon koji je kupljen u rusiji pa bi hteo da ga flesuje sa srpskim.
Da li neko moze da mi kaze koji je product code za nokiu 6230i i da li je princip ubacivanja isti kao za n73,mislim prvo preko nss-a se ucita kod pa onda preko nsu-a se skine softver ili je u pitanju neka druga procedura.
Ako neko moze da pomogne zamolio bih ga za savet.
Pozdrav!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Dzabe ti sve to drugar,vidi se da nisi ni isao na sajt Nokie,jer da jesi video bi da se preko NSU-a mogu flesovati SAMO BB5 Nokie,znaci od 6230i (DCT-4 Nokia) nema nista NITI ce izgleda ikada biti!!
Pozdrav 8)

bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Post od bojke1 »

Ok hvala ti puno na odgovoru.Nisam isao na sajt nokie jer nisam ni upucen bas nesto u ovu problematiku pa sam zato i hteo od vas da cujem odgovor jer ipak je ovo pravo mesto.
Hteo bih da ti se zahvalim jer sam preko tvog uputstva koje si izbacio na forumu juce uspesno flesovao tri nokie n73 moju i od dva drugara i sve je proslo bez problema.
Ubacio sam softver od nokie n73 ME i mogu ti reci da je mp3 player ekstra,a i telefon kompletno malo brze radi nego sa prethodnom verzijom softvera.
U svakom slucaju jos jednom veliko hvala i pozdrav!

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

Ova Nokia se bas uspavala/ulenjila :( Vec podosta vremena nema novih verzija za update, a moj E60 je i te kako bagovit :) Kako je za ostale modele? Izaslo je nesto u zadnje vreme?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Danas je izasao v3.0633.09.04 FW za E61. Kako sam citao mnogi su imali problema sa updateovanjem telefona, a novi FW ne donosi neke radikalne izmene. Navodno je internet na telefonu bilo preko GPRS-a ili WLAN-a brzi. Licno mislim da je to samo subjektivni utisak onih koji su flashnuli fon zbog toga sto su isprobali prazan fon, bez instaliranih aplikacija koje normalno koriste. Sto se mene tiche, za sada cu samo da sedim i cekam da vidim sta vecina kaze, pa cu da se odlucim vredi li da flashnem fon koji za sada besprekorno radi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 21:05

Post od Ville Valo »

E lomnicacity izvini procitao sam ceo thread ali i dalje ne razumem u stvari malo sam se uplasio :shock: :shock: :shock: Da li mozte nesto da se zezne preko kompa kad skidam jer imam dial-up vezu i da li moze kad se skine fw za 6630ME da se ne updateuje odma i dali mogu odma da uradim promenu koda bez backupa sa memorije na karticu?
Nokia N95-2 + Spiderman 3 + Jackass 2.5!!!

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Ne moze nista da se zezne,najgore sto moze da ti se desi jeste da ti pukne veza,pa moras sve ponovo da skidas :shock:
Updater prvo skine software,pa tek onda flesuje...i ne moze a da se ne flesuje 'odma :D (valjda)
Mozes odmah da uradis promenu koda,don't worry. :)
U toku flesa ne pipaj telefon (cuce se par dingdong-a,kao da si otkacio i zakacio fon,al to je normalno)
Inace ti ne preporucujem me verziju,nista posebno,bolje je obicna + powerMP3,al ajd :)

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ville Valo »

Vazi ali sto je bolja obicna jel ima mozda me bagove?Mene samo brine to sto sam cuo da ima bolji zvuk a ja to ocu a powerMP3 sam imao ali samo trial version nemogu da nadjem crack za to.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Phantom Lord »

Nema bagove,jedina razlika je u melodijama i default n series mp3 plejeru,koji mozes i sam da instaliras,a samo ti dzabe zauzima prostor :)

Ako hoces poslacu ti powermp3 na mail..

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ville Valo »

moze mail mi je sacrament_92@hotmail.com.posalji mi to fala

E ovo mozda zvuci glupo ali sta je to PHOENIX????

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Phoenix je jedan od servisnih programa koji ide u Phoenix black box,a krekovan je da radi bez box-a,samo preko DKU ili CA kablova koji dolaze uz Nokie,samo sto je on sada skoro potpuno izasao iz opticaja jer zna da zezne telefon u jedno 10% slucajeva i ima mnoooooooogo softvera da se skida dok je NSU nesto pouzdaniji (ne 100% pouzdan ali...) i ima manje od 20MB,sto je jedno 15-ak PUTA manje od kolicine softvera potrebne za Phoenix!!
Pozdrav 8)

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ville Valo »

E ja sad updateujem.Neka mi je bog na pomoci!!!!Drzite mi palceve.Sutra cu da vam javim kako je proslo

E hteo bih da pitam posto sam samo backupovao phonemem a nemam nesto mnogo programa i igrica (FExplorer, Opera, WMAPlus, Kaspersky, PowerMP3) da li ce mi to usporavati rad na fleshovanom 6630? E da i kad sam instalirao NSU PCSuite mi ne prepznaje mobilni a kad sam poceo da ga fleshujem on ga je prepoznao i kad ga prikljucim na kabal on pusti zvuk da je prikljucen a komp ga uopste ne registruje. Sta da radim? PCSuite mi je 6.4.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Phantom Lord »

Nece ga usporavati,nemas brige :wink:
Cekaj jesi li flesovao mobilni? Sad si me zbunio :|
Anyway,pokreni pc suite i idi na 'get connected' i to je to :)

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Naravno kada se vraca back up-ovana memorija sa telefona prije flasha na tel poslije flasha da ce ga usporiti u odredjenom procentu,jer se time vracaju i stare postavke i neki problemcici sa starog software-a....

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ville Valo »

Vazi znaci da posle flasha formatiram karticu samo da prebacim messages i phonebook i to je to.Sad ga fleshujem stigao sam do 16.6 mb od 24,5 za sat ipo!!!Dosta je brzo za dial up!!!samo imam problem u onaj folder sto bi trebao da se pojavi posle pola flasha ga NEMA!!!!Neznam sto?Help!!! :shock: :shock: :shock:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mora da ima,proveri ponovo putanju jer ga NSU pravi odmah na pocetku flesovanja a ako mislis na onaj drugi fajl koji ti pokazuje koji ce ti jezik biti,onda ce ti se on pojaviti uskoro ako dosad nije,mora da se pojavi ili u toku skidanja fles fajla ili kad se on skine ceo,znaci otprilike sada ako vec nije!?
Pozdrav 8)

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ville Valo »

Ma jok!!!! :shock: :shock: :shock: Uopste se ne vidi prebacio ceo sad updatuje.Jel mogu sad da se disconektujem?

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Dosad je vec zavrsio update,on ionako traje samo oko 5 minuta,tako da ti moj odgovor nije ni bitan ali verovatno je sigurno da sad iskljucis net,ako vec moras,mislim da je NSU 100% samostalna aplikacija i da komunikaciju sa serverom obavlja samo kad trazi i skida softver za vas telefon!?
Pozdrav 8)

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ville Valo »

E ovo sad me totalno izludjuje :shock: :shock: :shock: !!! :x :x :x Uopste ne prepoznaje mob i nemogu nigde u pc suite da nadjem get connected!!!!! :x :x :x :cry: :cry: :cry: Izbrisao sam iNSS i NSU i PC Suite ali mi uopste ne trazi drajvere!!!Jedino da uzmem nove za DKU2 kabal???Sta vi mislite?Ja sam ga updatovao bez problema samo me PCSuite zeza!!!!HELP!!!!!!!

Odgovori