Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Fox, nisam, odradio sam i hard reset po toda81, metodi i ništa, sad se helloOX zaglavi na unpacking file(ranije je to bilo na installing root cert). Moguće je da sam ja nešto zabrljao ali sam prvi put kada sam uopšte instalirao helloOX2v2.03 sve odradio po PS, i tada je kao i sada bila ista priča... Bio bih ti više nego zahvalan ako bi mi izašao u susret i modovao taj fajl, koji bi u sebi imao RP. Skinuo sam ja i nokia editor ali sam se bojao da sam nešto petljam i ubijem telefon. Zato još jednom-molim te moduj mi taj fajl pa da konačno dohakam haku firmware-a 400.xx na e71

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

banman,kao sto i sam znas,sve sto se tice "kuvanja" ROM-ova je jos uvek u beta fazi,pa ti ne mogu 100% garantovati da ce sve uspesno proci,ali sam nekih 90% siguran da ce biti sve ok.
Sad da bi tacnu verziju sw modovao,posalji mi Product Code tvog telefona na P.P.,i ako imas jos neka pitanja takodje pusti poruku na P.P. :roll: 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Ovim putem želim da se javno zahvalim Fox, jer mi je nesebično pomogao da odradim hack na nokiji e71 fw 400.xx.Fox, hvala još jednom, jer si mi pomogao da uživam u "čarima"hakovanog telefona :D -bez tebe ovo ne bi bilo moguće!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Fox,cestitam ti i ja na modovanju sw i na tome sto si konacno uspeo da razbijes zastitu na E71 sw 400.Naravno i javno ti se zahvaljujem sto si i meni pomogao da hacknem E71 sa sw 300
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Citam citam i nikako da skontam sta bih trebao da uradim da hakujem n79.Imam dva programa koji bi trebali to da urade a zovu se X-plore Ver.1.30 i HelloCarbide Ver.1.00 ili je to moguce samo uz pomoc Hello OX programa i odakle se moze on skinuti.Posle hakovanja dali se mogu instalirati aplikacije kod kojih je pisalo Greska sertifikata obratite se isporuciocu alikacije ili se i one moraju potpisivati.Ako se aplikacija potpise dali se moze instalirati u ne hakovan telefon. :blinky: :cry: :blinky:
Ipak sam uspeo da hakujem n79 uz pomoc nekih dobrih ljudi ovde na forumu i tek sad vidim koje je to prednost.Hak je odradio za minut,naravno sa programom hello ox.
Poslednja izmena od Deksi u Sre, 28. Apr 2010. 18:03, izmenjeno 1 put ukupno.

lahaine00
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 15. Mar 2010. 23:53

Post od lahaine00 »

pozdrav, ja sam uspesno hakovao svoj telefon n73 ali sada kad hocu da uninstaliram neku aplikaciju samo napise file corrupted , kako to da ispravim i da uninstaliuram zeljenu aplikaciju. :shock:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

lahaine00, to se i meni jednom ranije desilo.Cepni hard reset i odradi sve ispocetka,bice ok .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

lahaine00
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

reset ?

Post od lahaine00 »

a moze li nekako bez to reseta ... ? mislim kao sto je bilo pre ? ako ne moze kako se radi taj hard reset i sta ce se desiti ?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Prilikom hard reseta "ocistice" se citava memorija telefona i bice ti obrisane poruke, imenik, zaostali repovi od obrisanih programa tj. svi podaci. Posle reseta treba da se formatira i memorijska kartica i onda lepo pocnes ceo postupak iz pocetka.
Ukoliko imas neke podatke koje trebas "bek apovati" to mozes odraditi preko Nokiinog OVI portala.
Hard reset se radi tako sto iskljucis telefon pa onda istovremeno drzis: Zelenu slusalicu + * (zvezdica) + broj 3 i zatim taster za on/off, drzis tako sva cetiri tastera dok se telefon ne ukljuci i dok se na ekranu ne pojavi odabir lokacije.

lahaine00
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

joj

Post od lahaine00 »

hvala puno na informaciji, ali mi se nesto ne radi to. Ja bih da uninstaliram samo par programa.nista vise

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ma to uradi slobodno posle toga imaces telefon kao kad si ga kupio i vrati u njega samo proverene app... koje ces koristiti.Ja sam to skoro radio na mom n79 sad je milina koristiti telefon,ja sam morao to uraditi jer sam isprobavao svakakve aplikacije i od repova programa memorija tel.je dosla na tri mb.Sve da odradis i kafu da popijes mislim da za 2 sata ima ceo postupak da uradis,reset i vracanje onoga sto ti treba.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

lahaine00, ajd napiši kojom metodom si odradio hack. Da li koristiš ROM patcher? Napiši još neke informacije kako bismo ti lakše pomogli. Verujem da nećeš morati da resetujes tel. Jel ti se ta nemogućnost uninstalacije javila od momenta kad si hackovao tel ili tek posle nekog vremena? Da li ni jednu app ne možeš da uninstaliraš ili samo neke?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

lahaine00
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od lahaine00 »

tel je hakovan metodom Drakkarious-a. znaci HelloCarbide, capsOFF, CapsON . Nisam nikad uninstalirao posle tog hack-a, pre 2 dana sam probao i nikako nece. Nece ni jednu da uninstalira. :x

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

lahaine00, jesi li probao da ga unhackujes preko istog programa pa onda da pokušaš da nešto uninstaliraš? Može da bude mnogo toga razlog za tvoj problem.. Zato te i pitam toliko..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

lahaine00
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od lahaine00 »

Nisam probao da opet uhacujem telefon. Ali probacu taj metod da vidim sta ce biti pa cu vam napisati. Hvala na trudu

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Da li je moguće nekom metodom haknuti N86 v20.115? :smutny:
Kuvani rom ili nešto drugo? :unsure:

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Recite mi ljudi da li se gubi garancija ako "hakujem" telefon preko Helloox-a. Pretpostavljam da u svakom trenutku mogu da uradim reset i da vratim sve na "warranty ready", ili gresim?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

antec,ne gresis u pravu si,odradis hard reset i hack ce nestati.
I nemoj da brines oko hack-a i garancije,jos uvek nisam naisao na nekog koji je imao pro sa garancijom zbog toga sto je hackovao sw na telefonu. :roll:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Fox, hvala na brzom odgovoru. Pretpostavljao sam da je tako al' rekoh da proverim.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Pa uradices mu reset ako radi ali ako se toliko poremeti da se reste nemoze uraditi a serviseri traze i najmanji razlog do kog ce doci samo da ti nepriznaju garanciju i vide da je tel.haknut i eto im opravdanja.Srbija je ovo nista nas nesme iznenaditi.

Odgovori