Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Pa ako se telefon toliko poremeti da ne moze ni hard reset da se uradi verovatno se ne bi mogao ni upaliti (ne znam o cemu pricam), a cisto sumnjam da su nasi serviseri dovoljno drcni da se potrude da prepoznaju da li je mrtav telefon hakovan ili ne. Verovatno postoji nacin da se to otkrije preko sistemskih fajlova ali za to treba poznavati sistem u prste sto je definitivno retkost.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Oni tamo u većini servisa ni nemaju pojma šta je hakovanje, ti obrišeš HelloOX kada on odradi svoje i onda kako će oni znati da je telefon hakovan, sigurno mu ne piše na ekranu Hakovan.
Poslednja izmena od telep u Sre, 09. Jun 2010. 00:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

antec,rekoh sve u prethodnom postu,a ako se i desi situacija da serviser kojim cudom primeti da je sw hackovan - respect ! 8)
telep, :lol:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Pa vidjao sam ja takve, pise im "Hakovan" kad se upali screensaver :lol: :lol: .
Salu na stranu, samo sam hteo da demantujem deksicomove sumnje.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ma da se nekvare telefoni to je najbolje.A tim hakom se samo skine zastita na telefonu a koju je ugradila fabrika,a zastita postoji od piratskih app.Znaci jasno je meni da se time nista ne remeti u telefonu,on radi istom brzinom,koliko je bezazlen hak govori i to da prilikom gasenja i paljenja on se i ponisti pa kad ga upalis mora se ponovo ici u ROMPatcher+ i uraditi sta treba da bi se ponovo mogle instalirati one app.Ali ajde ti nekom majstorcicu to dokazi ako on nemoze kvar da otkloni a treba novi telefon da ti da i on ce normalno traziti dlaku u jajetu i vrlo lako se moze vaditi na hak.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ne moras uopste da ulazis u ROM Patcher posle restarta tel da bi aktivirao hack da bi instalirao app jer se to radi samo ako hoces da ti se otkljucaju systemski folderi private i resource da bi cackao po njima,a sto se instalacije app tice to mozes i bez aktiviranja Open4All RP.Doduse mozes da stavis da ti se automatski pokrece Open4All RP posle svakog restarta tel
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Znam da moze i tako,video sam kasnije,ja sam hteo da ubedim one koji sumnjaju da hakom to vise nije onaj isti tel.imam jedan takav slucaj sa prijateljem koji se kune u n73,hoce od njega izvuci maximum ali hak nikako.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Nova metoda hackovanja sw-a bilo kog Symbian O.S. pokretanog telefona!

Just HackIt! Automatic hack app.

1. Sign CertHack_Installer with your own devcert.
2. Install CertUpdater
3. Install signed CertHack_Installer
4. Launch HackIt! by icon from menu.

While hacking application install FileBrowser for S^3 and RomPatcher for other phones.
Also it copy installserver for 9.4 and S^3 phones.

If you getting any error just reboot phone and launch HackIt! again.

After successfully hacking delete HackIt! application.

Download

Vise o ovome klik

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Konacno da i to automatizuju.. :) Super, bas lepo sto Symbian jos uvek ima dobru podrsku zajednice.. To ce mu produziti "zivot" na radost njegovih zadovoljnih korisnika.. :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ovo je fantasticna vest i mnogo mi je drago sto nesto ovako postoji iako sam presao na android,ali je symbian i dalje ostao u kuci na moju radost :D
Note IV N9100 dual

vlajko69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 21. Jun 2009. 23:00

Post od vlajko69 »

Fox reci mi samo kako to da izvedem bez cer. i key i dici cu ti spomenik,vec sam napisao da se vec skoro nedelju dana je.em sa dobijanjem cert. i nikako...
Pazi ono za spomenik sam se salio :wink: ali bicu ti u svakom slucaju puno,puno zahvalan...
Mesto za Vasu reklamu

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

vlajko69,koji model telefona je u pitanju,koja verzija sw? :?

vlajko69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vlajko69 »

Telefon je Nokia 5800xm,a verzija sw neznam tacno nije mi tu tel. ali je najnovija za nas prod. code,update-ovao sam ga pre dve nedelje,ako ti bas treba tacno verzija javicu ti popodne,trebalo bi da mi donesu telefon.Hvala sto se interesujes :oops:
Mesto za Vasu reklamu

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

vlajko69,preflashuj ga pomocu Phoenixa ili JAF-a modovanim fw u kojem je "ubacen" file installserver.exe i resio si problem i to bez sertifikata.

vlajko69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vlajko69 »

Uf :? ,lako je reci,verujem da je tako najbolje,ali ima jedan problem,nisam to nikad radio, mada uvek postoji prvi put.E sad, i to sto sam se zainatio mi ide na ruku,samo 'ajde daj neko objasnjenje,link,tutorijal...odradicu mu to k'o dobar dan,mnogo me je iznervirao.
Mesto za Vasu reklamu

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

vlajko69, a jesi li probao sa hack it! metodom. nisam siguran da treba sertifikat za nju.
sto se tice cfw-a skini neki sa dobrim komentarima sa daily mobila. a za tutorijal za flashovanje uz pomoc jafa googlaj. sad nisam pored kompa pa ne mogu da ti pustim link

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Za hack it! metodu ipak na zalost treba sopstveni sertifikat :(
Note IV N9100 dual

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

toda81, jesi li siguran za to? ja nisam, a za sertifikat probaj ovo
http://dl.dropbox.com/u/3295951/Get%20setificate.zip

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Evo ako je neko raspolozen da se igra...Navodno,ovom metodom je moguce hackovati neke fw bez serta...Pokusajte...

1. Potrebno je da imate instaliran X-plore ;
2. Potreban je odgovarajuci installserver.exe za vas model ;
3. Taj installserver.exe kopirajte na MMC ;
4. Pokrenite X-plore i na pr. na MMC kartici napravite .Sys\Bin (ne zaboravite . ispred Sys !!!),i u folder Bin kopirajte (pomerite) file installserver.exe ;
5. Sada kopirajte .Sys/Bin i zipujte ga pod nekim imenom (kako hocete) ;
6. Extraktujte vec pomenuti folder na memoriju telefona ( C:\ ),zatim obavezno restartujte telefon ;

Slika

Napomena:

- Ovaj nacin hacka verovatno nece raditi ukoliko ste pre ovoga radili hard reset pomocu *#7370# ;
- Ukoliko je to slucaj,reinstalirajte fw vaseg telefona ;
- Ako vam nije uspelo hackovanje odmah,pokusajte ponovo.Koristite hard reset pomocu "tri tastera",ne *#7370# .

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Fox, pa valda je i installserver.exe isti za sve telefone, drugo a ovaj folder Hack valjda se i on treba napraviti.
Slican postupak je i ranije radjen na 9.1 i 9.2 symbianu.

Odgovori