Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

deksicom,nece da bidne,postoje razlicite verzije installservera.
Pod 2.,folder Hack kao sa screenshota mozes a i ne moras da napravis. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Fox, pa kako da se dodje do tog odgovarajuceg installserver.exe. Mozda se ovih dana javi neko da mu ubacim u tel. aplikacije i ostalo pa bih probao ovaj metod hakovanja.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

deksicom,na pr. odavde klik. ;)
A mozes i da pokusas da umesto installserver file-a 'ubacis' naredna tri file-a klik,i da zatim posle restarta instaliras RomPatcherPlus_3.1_LiteVersion.sisx.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Fox, sve sam preuzeo pa cu prvom prilikom to isprobati. Samo mi jos pojasni ova tri file-a iz foldera hak trebam ubaciti na isti nacin kao sto si gore objasnio.
Slika
Znaci umesto installserver.exe trebam staviti ona tri file-a iz foldera hak ili ???
A RomPatcherPlus_3.1_LiteVersion dali se treba potpisivati ili ne?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

deksicom,da,ta tri file-a su neophodna za rad RomPatchera+ i njih ces ubaciti na mesto installservera.
RomPatcherPlus Lite je potpisan i nema potrebe da se ponovo potpisuje. 8)
Iskren da budem i dalje mislim da je ovom metodom skoro nemoguce hackovati fw... :roll: :oops:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

snenad, nisam siguran,ali cu sutra da probam kod burazera da instaliram hack it zato jer njegov tel nije hackovan.Koliko vidim niko jos uvek ne radi sertifikate,mada cu se cuti sa drugom pa cu mu reci da proba ovo sto si mi ostavio

EDIT: Samo da javim da ovaj hack sa x-plorerom radi.Hackovali smo na taj nacin e71 sa najnovijim sw
Note IV N9100 dual

sasabor
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 08. Mar 2010. 18:47

Post od sasabor »

sve sam tako uradio po ovom uputstvu sa x-plorerom,ali kako da znam da li sam uopste hakovao telefon?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

To je bar lako proveriti.Probaj da instaliras neku insigned aplikaciju i ako prodje instalacija znaci da si uspeo
.
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

sasabor, da sto napisa toda81, nadji neku krekovanu nepotpisanu app. i probaj. Pa davidimo dali to radin.

sasabor
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sasabor »

ma nisam,kad pokrenem rom patsher prijavljuje mi error,a ne znam kako da restartujem tel jel je qurty tastatura pa je nezgodno

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Pa, bar da ugasis tel,
nije tesko jer imas dugme za to.
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

sasabor, daga restartujes ili resetujes ako zelis reset to mozes uraditi i onim kodom *#7370#.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

toda81 napisao:Pa bar da ugasis tel nije tesko jer imas dugme za to.
:lol: :lol: :lol:
sasabor napisao:sve sam tako uradio po ovom uputstvu sa x-plorerom,ali kako da znam da li sam uopste hakovao telefon?
Saznaces da li si hackovao sw tako sto ces posle restarta uci u X-plore i ako ne mozes da udjes u folder Bin koji se nalazi na C:\.Sys\Bin,hack je uspeo.

I dalje ne mogu da verujem da se sa ovako "glupom" i prstom metodom moze hackovati bilo koji fw. :wacko: :o

sasabor
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sasabor »

Fox napisao:Saznaces da li si hackovao sw...
ma ljudi ovo su gluposti,5 put sam pokusavao i nista,ne zamlacujte se ovom metodom

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

sasabor,da li su gluposti ili ne,postoje ljudi koji su uspeli da hackuju fw pomocu ove "metode"... :wink:
Procitaj na prethodnoj strani sta treba da uradis ako ne uspes iz prvog pokusaja da hacknes sw. 8)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ja sam licno hackovao drugu e71 ovom metodom,ali sam u folder sys/bin ubacio installserver za njega.Posle toga je mogao bez problema da instalira unsigned app
Poslednja izmena od toda81 u Uto, 09. Avg 2011. 21:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Note IV N9100 dual

sasabor
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sasabor »

ma nece nikako,a i u x-ploreru nemam opciju da extraktujej taj fajl?! Smaras vise sa tih sto karaktera

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Kada ubacis installserver.exe u folder .sys/bin samo stanes na folder .sys i ides menu-zip-copy to zip i onda das neki naziv toj zip arhivi i kliknes ok.Posle toga samo prebacis tu zip arhivu na C (memoriju telefona) i restartujes tel.Zatim probas da insstaliras neku unsigned app i vidis da li si uspeo
Note IV N9100 dual

ivicaans84
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 19. Avg 2011. 13:53

Post od ivicaans84 »

meni je drugar uradio hak pre 10 dana, poslao mi neki zip koji sam samo trebao da raspakujem na root i to je to a pre toga je uradio sertifikat za njega, medjutim rekao mi je da ako pormatiram tel da to posle nece raditi a pun mi fon gluposti, a i ne znam kako da vratim posle garmin posto sam tek kupio tel i to je bilo u njemu, jel to istia ako formatiram telefon da posle ne mogu uraditi hak ponovo

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Kada si kupio tel i koji model?Cudno mi je ako ti je sada odradio sertifikat jer kinezi vise ne rade sertifikate.Garmin mozes da sacuvas tako sto ces se povezati na komp i samo sa memorijske kartice kopiraj folder Garmin na komp pa taj folder narezi na neki CD.Posle ako formatiras mmc mozes lako da prekopiras taj folder Garmin sa CD-a na mmc i samo iz foldera Garmin pokrenes instalaciju i ponovo imas garmin
Note IV N9100 dual

Odgovori