Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
ivicaans84
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 19. Avg 2011. 13:53

Post od ivicaans84 »

pre 2-3 nedelje sam uzeo n79 polovan, a za sertifikat ne znam preko kojeg sajta je uradio znam da smo cekali 2 dana da prodje! pitao sam za garmin posto sam isto cuo da je komplikovano da se namesti ponovo ako se iz tog foldera instalira onda nije problem! imam jos jedno pitanjce, u telefonu je bio instaliran n gage program ali njega sam slucajno izbrisao i ne mogu da nadjem za n79 koji je odgovarajuci, a procitao sam negde da je on fabrici ubacen u telefon pa sam zbog toga hteo da formatiram memoriju telefona a mogao sam i usput memorijsku! dok je bio n gage instaliran na c particiji je vilo oko 35 mb slobodnog prostora a nista nije bilo na telefonu instalirano a oko 70 mb ima ukupno! ja sam nov sto se tice n serije 6 godina sam koristio 6630

btw hvala za pomoc

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

ivicaans84, trebao si u temi o n79 postaviti pitanja ali ajde moze i ovde. Ovako taj garmin se moze lako ponovo postavit i zato ti netreba haknut telefon, ako ti neuspe metoda koju ti toda81, predlaze dobices linkove za garmin.
N-gage i ako si obrisao jer taj fabricki nicemu i nevredi jer je tu sve trajal, ako haknes telefon dacu ti linkove za kreck instalserver za n-gage i ful cele igre.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

ivicaans84, ova moja metoda 100% funkcionise jer sam ja to svojevremeno radio kod sebe,a sada kod devojke na njenom symbian-u,a i mogima sam na taj nacin pravio kopije garmina i rezao na CD pa kada rade format mmc onda samo ponovo iskopiraju folder garmin na mmc i pokrenu instalaciju i sve imaju kao i pre.Hajde pitaj tog druga da ti da link gde su mu uradili sertifikat pa mi ga posalji kao privatnu poruku ovde
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

toda81, da to je dobra metoda i dobro si se setio jer SW.unl fajl nema potrebe da se pravi ponovo.
A da ivicaans84, stvarno vidi kod tog druga gde je napravio sertifikat za dva dana jer radnja nemoze da radi ako nema sertifikata :shock: :lol: :cry: :D

ivicaans84
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 19. Avg 2011. 13:53

Post od ivicaans84 »

@toda81, jel bas mora da se nareze na cd ili moze samo na hard da se smesti?
@deksicom, hakovao sam telefon da bi mogao ostale programe da instaliram a garmin je vec bio u telefonu kad sam ga kupio, tj samo je on bio instaliran, i na par foruma sam nasao za n gage program ali nece da instalira ni jedan!
ali mi jos nije jasno jel smem formatirati telefon i mmc i da li ce ponovo taj hak ako vratim na tel i raspakujem da li ce ponovo raditi, posto mi je taj drugar rekao da ako je telefon formatiran ono sa *#7370# da posle nece raditi, tako je procitao na ipforumu

a za sertifikat cu danas pitati pa vam javljam pozz

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

ivicaans84, ma nema potrebe da se nareze na CD,mozes ga cuvati i na hard-u,mada ja volim uvek da imam vise kopija kada je nesto bitno u pitanju u slucaju da slucajno nestane jedna kopija.Aj vidi to za sertifikat de je napravio pa javi.Posle hard reseta tel mora ponovo da se hackuje,mada ti je to prosto kada vec imas sertifikat.Zato je dobro da i sertifikat koji imas sibnes i na email i da napravis jos par kopija za svaki slucaj.Jos jedna zanimljivost u vezi sertifikata je ta da kada prodju 3 god sertifikat vam istice,ali mozete da vratite datum na tel unazad i da potpisete program preko kog hackujete tel i da odradite hack i posle samo vratite pravi datum
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Posle hart reseta hakujes ga ponovo na isti nacin. Uradi reset pa cu ti dati linkove za n-gage pa probaj ih instalirati. N-gage da bi instalirao pachevi moraju biti ukljuceni isto i kad ubacujes igre moraju biti ukljuceni ali kad zelis igrati igru tad ih moras iskljuciti.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

dodjem do tacke:
6. Extraktujte vec pomenuti folder na memoriju telefona ( C:\ ),zatim obavezno restartujte telefon ;

ne znam kako da ga extraktujem na C :? znaci napravim .Sys\Bin, ubacim unutra instalserver, i zipujem folder. e dalje ne uspevam da se snadjem

odusto sam zvanicno... trista puta sam extraktovo na sve moguce strane, a i dalje ne uspeva :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

darkonda, druze,ne extrahujes na C nego samo taj zip kopiras na C i restartujes telefon.
Note IV N9100 dual

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Pa mora da taj zip raspakuje na C:\,nista nece uraditi ako samo pomeri ili kopira taj zip file na memo telefona... ;)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Fox, ne znam sta mi bi pa sam ovo napisao ;) Naravno da mora da extrahuje sadrzaj zip fajla na C .Sreca da ima neko da me ispravi kad ovako lupim
Note IV N9100 dual

sasabor
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 08. Mar 2010. 18:47

Post od sasabor »

ja stvarno ne znam ako ste uspeli da extraktujete kad ta opcija uopste ne postoji na x-ploreru.Ima samo copy ti zip i move to zip,a posle kad treba da se extraktuje nema nigde

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Kako nema opcije.Evo sada cu da ti kazem kako je na e71 kad udjem u x-plore,a tako je i kod mene na desire-u jer i tamo imam x-plorer.Kad kpiras taj zip fajl na C onda preko x-plorera klikni na taj zip,tj udji u njega i idi na menu-file-extract to i i onda ce ti na vrhu ekrana pisati Copy marked to i r+ti onda samo stani na koren C i pritisni dzojstik na sredinu ili ako imas kursor klikni u sredinnu i onda ce se extrakovati.To ti je u korak objasnjenje
Note IV N9100 dual

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

e sad mene samo zanima dal sam pravi installserver uzeo :D za E72 sam stavio 9.3-9.4, jel taj treba?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

E72 je
symbian 9.3...
Note IV N9100 dual

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

pokusao sam 300 kombinacija, i nista nisam uradio :D znaci odustajem na vreme pre nego sto ga prilepim na zid!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ne mogu da verujem da je ovo samo proslo na e71 kod mog druga i nigde vise.Bas bih voleo da proba ovo da uradi jos neko ko ima e71.Doduse siguran sam da ovaj drug nije radio hard reset ovom tel jer ga je tada i dobio
Note IV N9100 dual

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

toda81,"radi" na jos modela,samo je pitanje ko i kako pokusava to da odradi... :P :wink:
I naravno,postoje modeli kod kojih to nije moguce odraditi...
It really magically works on my n97 v52.50.2009.12 the highest version so far! ive just created .Sys folder in e:\others then created a folder Bin inside the .Sys folder so it look like this .Sys/Bin then i place the installerver.exe inside the .Sys/Bin folder then zip it. after that ive extracted it in C: then restart my phone! thats it its hacked now!
Tested and working on Nokia E71 latest firmware [RM346_0575946_510.21.009_001]
OMFG! It works!
This totally saved me. I have N97 mini pr 30 and no devcert issued before 23rd of June.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Fox, znaci da ipak radi.Ja sam poceo da se pitam kako je kod mog druga na e71 uselo,a kod drugih nece :wink:
Note IV N9100 dual

sasabor
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 08. Mar 2010. 18:47

Post od sasabor »

uspelo i kod mene iz ko zna kojeg puta, ali bitno da je uspelo.
Hvala drugari, pozz

Odgovori