Da li moze da se u galeriji n70nekako odvoje slike i clipovi

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
belli_tigric
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 10. Apr 2006. 10:24
Kontakt:

Post od belli_tigric »

da iz bgd-a sam,hvala ti planiram sad da uzimam pa da se malo raspitam da se nebi za*ebo ili sto ti kazes da me nebi zeznuli :roll: :wink:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

belli_tigric, ja imam MMC mobile, marke PQI od 512 mb...MMC mobile ti je trenutno najbrza kartica koju mozes da stavis u, recimo, n70...super mi radi i to je ono sto mogu iz licnog iskustva da ti preporucim...a platila sam je 3990 din...sto je ok cena... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

belli_tigric
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od belli_tigric »

a gde si je uzela??to je razumna cena i da li ti staju filmovi u nekoj dobroj rezoluciji??? :) bas me interesuje da li je dovoljno tih 512mb ili da trazim 1gb??

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

belli_tigric, pa ja sam je uzela u Packom-u...pre nekih 2 meseca... :roll:
A sto se kolicine potrebne memorije tice...sa svim programima koji mi trebaju i jednim celim filmom imam jos oko 250 mb slobodno na MMC...jedan film moze da zauzima izmedju 80 i 160 mb...pa ti sad preracunaj...koliko ti memorije treba... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

belli_tigric
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od belli_tigric »

hvala ti izgleda da je sasvim pristjno imati 512mb!!cak sto vise dovoljno mi je!!!imo sam jos nesto da te pitam ali sam zaboravo kad se setim pustam ti!!! :oops:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Maverick_ napisao:DV RS MMC i RS MMC nije isto, ove prve idu u telefone tipa 6680, N70, a ove druge u starije modele kao sto je 3650 npr. vece su i ne mogu stati u N70,tako da ne moras da se brines da ce te neko zeznuti od prodavaca :) ....eh sada za N70 konkretno, imas DV RS MMC i MMC Mobile,ove Mobile su brze,ali su malo skuplje i trebalo bi da ih nadjes u bilo kojoj mob. prodaji,pogotovu ako si iz BG-a. :)
mala ispravka ... naime, DV RS MMC i RS MMC su iste velicine i razlika je samo u voltazi, jer RS i znaci "Reduced Size" . ... ovo sam samo prokomentarisao zbog neupucenih korisnika...

belli_tigric 512MB je sasvim ok, a pravo da ti kazem ne znam ni kako bi se ponasao tel sa vise jer se meni i sa ovom nekad zaglupi (6630) ..... nekad kada slikam kaze da ne moze da pristupi kartici ili nekad resetuje temu na onu plavu default ..... ja sam je isto kupio u Pakomu (u pitanju je Kingston MMC Mobile) i dobio sam 3 godine garancije, ali sam kasnije naisao na jednu radnju gde je bila par stotina din jeftinija .... u Piramidi na NBG .... radnja se zove Techno Shop (to je u onom odvojenom delu)....

pozdrav

belli_tigric
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od belli_tigric »

valjda cu je naci hvala ti puno na pomoci!!! :) :wink: sta kazes tri godine garancije extra!!!i ja se razmisljam da li da uzmem kingstone

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

belli_tigric, samo i ja da dodam da je i na moju PQI MMC mobile karticu , takodje garancija 3 godine...tek da ne bude zabune... 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

i ja jos da napomenem da nisam siguran za garanciju u toj radnji u Piramidi ..... mislim da je kod njih godinu dana .... zovi pa pitaj .... tel je 176 44 46

pozdrav

belli_tigric
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od belli_tigric »

hvala ti puno zvacu ih sutra kad se budem vratio sa faksa , a mozda i odem direkt videcu kako stojim sutra sa vremenom.jos jednom hvala :wink:

belli_tigric
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od belli_tigric »

kako se radi beckup kartice???i da li vam karticu od 512 cita kao 512 ili kao 490mb :? :? jer ja sam danas kupio od 512mb i cita mi kao 490 ne kapiram u cemu je problem!!???pomagajte

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

De,polako,nije nigde problem!Ona i treba tako da se ocitava,jednostavno su proizvodjaci zaokruzili na 512MB,e sad sto 1kb nije 1000 bajtova nego 1024,pa onda 1MB nije 1000 kb nego 1024 to onda dodje PO OVOM SISTEMU (koji je inace i jedini ispravan) da ima solidno manje!
To ti je kao za euro,kad odes u menjacnicu i hoces da kupis euro,oni ti traze jednu cenu,naravno vecu,a kad hoces da prodas nude ti drugu,naravno manju,samo sto oni to rade zbog zarade a proizvodjaci hardvera zbog obmane!Moja od 256MB inace ima 245MB!
Pozdrav 8)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

belli_tigric, normalno je da je cita kao 490 mb...:smutny:
A za back up bi ti najbolji bio citac kartica...to imas u skoro svakoj radnji gde mozes i karticu da kupis...nije vazno koje marke citac kupis...vazno je da je USB 2.0 i da cita sto vise vrsta kartica ...ima sad da se kupe i oni koji citaju 22 vrste kartica...cene im variraju, a ima ih od 650 - 1400 din...zavisi od broja kartica koje citaju i od proizvodjaca... 8)

I cestitam na novoj kartici... :lol:
Poslednja izmena od Ninolina u Pet, 14. Apr 2006. 19:26, izmenjeno 1 put ukupno.

belli_tigric
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od belli_tigric »

hvala na iformaciji a ja hteo da im vratim poceo da psujem i da se nerviram!! :) :wink: hvala ti jos jednom!a da li znas kako da uradim full backup kartice???

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

belli_tigric, kad nabavis citac...ubacis karticu u citas...i pokazace ti se svi folderi koje imas na kartici...obelezis sve foldere i samo ih prekopiras u neki folder na kompu koji ces, recimo bas tako i nazvati...i to je to...Kad zelis da vratis podatke na karticu...samo copy/paste iz tog foldera na kompu na karticu koja je u citacu i back up je vracen na karticu... 8)

Vazno je samo da zapamtis da, kad treba da izvadis karticu iz citaca...odes u My computer / memory card / eject...i tek tada da izvadis karticu, jer se mnogima desilo da bas na taj nacin, nepravilnog vadjenja kartice iz citaca sprze istu...koja tada postaje neupotrebljiva... :smutny:

belli_tigric
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od belli_tigric »

da ali ja nemam citac kartica da li moze to nekako preko telefona da se uradi jer su mi neki programi instalirani na kartici!!!sad jos citac pa bakrotiracu :smutny: :smutny: :blinky: :o :shock: ovaj fon mi sve pare uze!!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

belli_tigric, pa treba da moze preko PC suita...medjutim...on mi je toliko pravio problema jos kad sam imala N6680, da sam i ja, iako sam mislila da ne kupujem citac, na kraju uzela i njega i ne kajem se uopste, najlaksi i najbrzi nacin...posebno ako hoces i filmove da prebacujes na karticu, ovo je najbrzi nacin...

belli_tigric
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od belli_tigric »

pa i meni pravi probleme prekopira mi mola programa a pole ne katastrofa!!!a jem moze nekako preko fexplorera???

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

belli_tigric, pa nece moci preko FExplorera... :shock:

Verujem da te PC suite zeza... :smutny: Zato sam ti ja i preporucila citac kartica... :wink: Najbolje i najbrze resenje...videces... 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

belli_tigric, ja sam za oko 1000 din kupio Hama-in citac "19 in 1" ..... prednost citaca je sto je daleko brzi od kabla, a o BT da i ne govorim, pa ako planiras da slusas muziku na telefonu izludeces ako ga ne kupis.... a dobar je i ako imas digitalni fotoaparat ....... kada pravis bekap kako ti je Nina objasnila, proveri da li ti je win podesen da prikazuje hidden files .... ako nije podesi da prikazuje da bi ti celokupan sadrzaj kartice bio iskopiran...

pozdrav

p.s. sto se tice kapaciteta, sve je ok ..... cak i 3.5" diskete imaju 2MB, ali kada su neformatirane tako da je to realno onih 1.44 :) ...... kapacitet moje kartice je 497MB, dok je kod druga, sa istom takvom par mega manje ...

Odgovori