Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
eeeeeeeeeeee, da!
Updateovao sam sw, da podsetim:
N6680
pre=> v3.04.37
sad=> v5.04.07
Zasad nisam naišao na bilo kakve probleme, a iskreno nemam pojma kolko megabajta je NokiaUpdater skinuo sa neta...
Javim ako bude nekih bitnijih promena. Nadam se samo da su ispravili ono "žutilo" kad se slika kamerom....

Updateovao sam sw, da podsetim:
N6680
pre=> v3.04.37
sad=> v5.04.07
Zasad nisam naišao na bilo kakve probleme, a iskreno nemam pojma kolko megabajta je NokiaUpdater skinuo sa neta...
Javim ako bude nekih bitnijih promena. Nadam se samo da su ispravili ono "žutilo" kad se slika kamerom....

- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Sigurno im nije prijavljeno dovoljno bugova koje treba ispraviti pa zato nema novije verzije,to treba da ti bude drago jer koji ce ti djavo bugovit telefon zbog kojeg ces svaki dan moliti boga da izbace update!?
Inace,nista se ti ne bi zaleteo i zeznuo,probao sam da vidim kako je i samo mi je napisalo (posle krace provere) da mi je N70 "up to date" ili tako nesto i to je sve,nece ti samo po sebi reinstalirati softver,samo ako ti zatrazis,nemas cega da se plasis!
Pozdrav
Inace,nista se ti ne bi zaleteo i zeznuo,probao sam da vidim kako je i samo mi je napisalo (posle krace provere) da mi je N70 "up to date" ili tako nesto i to je sve,nece ti samo po sebi reinstalirati softver,samo ako ti zatrazis,nemas cega da se plasis!
Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
mkvb, pa kod Phoenixa ne treba ni da budes povezan na internet...tu je samo problem da se kabl ne pomeri, pa da se izgubi konekcija sa PC-jem...Nisam jos probala ovaj update preko Nokia sajta, ali za Phoenix znam da se ovako radi...A sto se tice update-a sa Nokia sajta, to sam procitala na drugim forumuima da treba dobra internet veza... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Lomnica_city
- Expert
To nije sigurno ni da je ovako ni onako,ali je verovatnije da se softver i skida i flesuje istovremeno,znaci ne ide SAMO u telefon jer se novi softver kasnije moze naci u Nokia folderu u Program files,a verovatno ni samo na HD pa onda u telefon jer sve vreme flesovanja mora biti stabilna internet veza i USB kabal!!
Sad sam u nedoumici da li da flesujem devojci 6630 sa 5.03.08 na 6.03.08 jer je skinuta sa TIM-a (i softver je skinut) ali sam na nekim stranim forumima procitao da Nokia po serijskom broju otkrije da je doticni telefon narucio TIM i da je brandovan za TIM i onda mu nabaci TIM-ov softver,znaci da su,ili postali lukaviji od SE-a i njihovog SEUS-a,ili neko lupa gluposti,ali ja ipak ne bih da reskiram ako vec sa Phoenix-om mogu,uz malo veci rizik doduse,da uradim istu stvar!
Pozdrav
Sad sam u nedoumici da li da flesujem devojci 6630 sa 5.03.08 na 6.03.08 jer je skinuta sa TIM-a (i softver je skinut) ali sam na nekim stranim forumima procitao da Nokia po serijskom broju otkrije da je doticni telefon narucio TIM i da je brandovan za TIM i onda mu nabaci TIM-ov softver,znaci da su,ili postali lukaviji od SE-a i njihovog SEUS-a,ili neko lupa gluposti,ali ja ipak ne bih da reskiram ako vec sa Phoenix-om mogu,uz malo veci rizik doduse,da uradim istu stvar!
Pozdrav

Moje iskustvo: Imam N6680, pisao sam ranije.... Na telefonu NEMA nikakvnih oznaka neke druge mreže, a softver sa kojim sam ga ja dobio je bio "čist", tj nije imao nikakvnih ikonica niti programa kao ni connection-parametara za neku drugu mrežu.
Updateovao sam sw preko Nokijinog sajta, sve je proteklo OK.
U novom sw NEMA nikakvih ikonica TIM-ove ili neke druge mreže... a prosto ne mogu da verujem da baš moj telefon nije skidan s neke....
Inače, kolko sam ja skontao - Updater prvo skine CEO FAJL sa sw na HDD, pa tek posle to sve učita u telefon.
misterija => na mom HDD nigde ne mogu da nađem downloadovani softver. Tražio sam svuda, ali ga jednostavno nema. Jel moguće da je SoftwareUpdater obrisao sve te fajlove posle uspešno obavljenog posla?

Updateovao sam sw preko Nokijinog sajta, sve je proteklo OK.
U novom sw NEMA nikakvih ikonica TIM-ove ili neke druge mreže... a prosto ne mogu da verujem da baš moj telefon nije skidan s neke....

Inače, kolko sam ja skontao - Updater prvo skine CEO FAJL sa sw na HDD, pa tek posle to sve učita u telefon.

-
- Novajlija
- Pridružio se: Sub, 19. Avg 2006. 18:15
- Lomnica_city
- Expert
Mislim da bi mnoooogo korisnije bilo da se napravi jos par opcija u ovom updateru i da se prvo skine firmware sa njihog sajta a onda updater navede na firmware,slican princip kao kod Phoenix-a,cime bi se eliminisala opasnost od ubijanja telefona pucanjem internet veze,omogucilo odabiranje PPM jezickog fajla po zelji jer se neki zale da im je meni na engleskom i da nisu dobili iste jezike koje su imali i lakse bi bilo za rad u globalu!
Moje pitanje se odnosilo na telefone za koje ZNATE da su skidani sa mreze,ocistili ste brandiran softver i opet dobili od Nokie brandiran softver?Deluje totalno glupo ako je istina,ali Nokia je cudna firma!
Pozdrav
Moje pitanje se odnosilo na telefone za koje ZNATE da su skidani sa mreze,ocistili ste brandiran softver i opet dobili od Nokie brandiran softver?Deluje totalno glupo ako je istina,ali Nokia je cudna firma!
Pozdrav

taj Nokjiin update program prvo proveri da li je i koji telefon priključen na comp, pa onda kontaktira server na netu da proveri verziju sw koju treba da skine, a posle toga počne da downloaduje sw, i kad završi sa tim , kreće "update".
U momentu kada se završio download sw-a, tj kad je počeo update, telefon se resetovao, pa ugasio(i ostao ugašen sve vreme "flešovanja"), a Windowsov indikator za internet(mislim na onu malu ikonicu - ekrančiće
) je prestao da "odbrojava", tj ništa se više nije skidalo sa neta.
Dakle, po mom mišljenju => prvo je SWUpdater skinuo sve potrebne fajlove, pa je tek posle to ubacio u telefon. Problem je taj što ja sad te fajlove (ili fajl
) ne mogu nigde na compu da nadjem

U momentu kada se završio download sw-a, tj kad je počeo update, telefon se resetovao, pa ugasio(i ostao ugašen sve vreme "flešovanja"), a Windowsov indikator za internet(mislim na onu malu ikonicu - ekrančiće

Dakle, po mom mišljenju => prvo je SWUpdater skinuo sve potrebne fajlove, pa je tek posle to ubacio u telefon. Problem je taj što ja sad te fajlove (ili fajl

- Lomnica_city
- Expert
-
- Novajlija
- Pridružio se: Sub, 19. Avg 2006. 18:15