Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

meda011 Sasvim je normalno jer downgrade nije moguć sa NSU :wink:
Možeš i sam da proveriš ovde:
http://europe.nokia.com/A4305060

Code 6630 - 0518165 aktuelna ver 6.03.40

Code 6630ME - 0529970 aktuelna ver 6.03.08

Za ME je trenutno niža verzija sw pa NSU telefon tretira kao da ima noviju a samim tim i bolju verziju.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

meda011
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 27. Jun 2007. 12:08

Post od meda011 »

Znaci da mi preostaje da cekam da se pojavi novija verzija za ME

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje poruke iznad tvoje!

Milos M.
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Okt 2006. 17:53

Post od Milos M. »

Da li moze preko Nokia Firmware Update-a ubaci u N93i Srpski jezik ?
Unapred zahvalan :D :D :D :D :D :D :D
Milos M.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Moguce da moze a mozda i ne moze ako si citao sve i nisi nasao odgovor onda moze biti i ovako i onako!?Ako ona slucajno NIJE Nokia,i ako NIJE nov model odnosno NIJE BB5 onda ne moze,jer da jeste neko bi vec pomenuo da je flesovao nju ili njenu prethodnicu N93 ili neku drugu Nokiu iz N serije,a posto si citao tred i nisi video da je neko prijavio takav uspeh sa tim Nokiama onda izgleda ne moze,vi's sta ti je logika!! :D :lol: :roll:
Pozdrav 8)

Milos M.
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Okt 2006. 17:53

Post od Milos M. »

Jbg,znam , citao sam ceo thread i sve , i pitao na bureku...i trazio po guglu ... nema veze,otici cu u servis pa cu da se otvorim ko covek.E sad koliko moze to da kosta ?

Bizmark
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 10:08

Post od Bizmark »

Procitah svih dvadeset i jednu stranicu po pitnju ove teme i nigde nenadjoh problem slican mome,ima Nokiu E-50/1 i nemogu nikako odraditi update,pre ovog telefona sam imao gomilu symbian telefona-tj redovno ih menjam,i na svakom sam uspevao da uradim update,cak sam skoro poceo i drugovima to raditi,na ovom sajtu sam pronasao i kako se menja kod i ako to dosad nisam radio i proslo je bez ikakvih problema,no medjutim kod E50 nsu pocne proces i sve odradi kako treba,pokaze koju ja imam verziju i koja je nov verzija za update,no medjutim problem je sto dugme UPDATE je neaktivno i nikako se nemoze updatevati,probao sam vise puta i nista,menjao kod i opet nista,dali neko zna sta bi ovo moglo biti.
Pozdrav i HVALA.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Bizmark, Koji product kode ?
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

I koju uopste trenutno imas verziju na tom telefonu kad nece da update-uje,da li ti mozda nudi da reinstaliras firmware!? :?
Pozdrav 8)

Bizmark
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Bizmark »

E ovako idem redom,prvo sam menjao u Nemsisu product code za balkanski u code 0536233-koji sam nasao na ovom forumu-i to je proslo bez problema,ovo sam menjao u nadi da cu ga uspesno updateovati i kad mi skida da mi skine srpski jezik.
Kao drugo,nokia softvare updater mi pronalazi verziju kod mog telefona:
Ver.6.41.3.0, a za update javlja da ima :
Ver.7.13.0.0 ali je dugme UPDATE kao sto sam rekao neaktivno,sve ovo mene nebi zbunjivalo da mi je prvi put da ovo radim,kao sto rekoh ovo sam odradjivao na gomili svojih telefona,kao npr.6630,6680,3230,3250,N70,N73,N90, a tu je bilo i nekoliko telefona od drugova i uvek je sve prolazilo ok ali sad se prvi put susrecem sa ovakvim problemom,probao sam da razinstaliram drajvere,pc suite i nsu ali uvek se isto desava,evo u medju vremenu sam za druga probao na njegovom telefonu da uradim update(Nokia N71) i tu sve odradi bez problema,opet nakacim moj i opet ista stvar.
help please......

meda011
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 27. Jun 2007. 12:08

Post od meda011 »

Bizmark, imas iznad dugmeta update jedno polje koje treba da oznacis da si siguran da hoces da uradis update, onda ti dozvoljava da upotrebis samo dugme update.

tanjica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 21:29

Post od tanjica »

Lomnica_city da li znas i mozes li mi reci product code za srpski jezik za Nokia 6290? Uzela sam taj fon pre mesec dana, svidja mi se ali nigde nisam uspela da nadjem product codes za njega. Bila bih ti zahvalna ako bi mi pomogao

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nema problema tanjice,ima svega samo reci sta treba! :wink: Izvoli:
6290 RM-176 EURO
0548135 (balkans)
0548138 (balkans)
Naravno,nije bitno koji ces kod upotrebiti,oni se razlikuju samo po tome sto su za razlicite maske telefona,a daju potpuno isti softver i mislim da je jedina razlika,u NEKIM slucajevima,da u razlicitim oznakama nosi razlicite teme ako je u pitanju neki fensi telefon koji ima default temu u boji maske recimo!
Pozdrav 8)

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

verovatno je gloopo pitanje, ali me zanima da li je na 6270 moguc update softvera i da li neko ima balkanske ili bar euro kodove? hvala unapred
::luv phonez::

tanjica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 21:29

Post od tanjica »

Lomnica_city thanks thanks thanks!!! How fast you are!. Vec sutra cu postupiti po tvojim uputstvima ranije objavljenim. Big kiss! :)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Moguce je,kodova ima u ovoj temi,sve bi to znao da si je citao! :uhuh: Bolje da procitas ovih 20-ak stranica zbog mogucih problema na koje mozes naici a ne samo zbog kodova,jer ako ti iskrsne problem neces imati posle zivaca da trazis resenje dok ti telefon stoji nakacen na kabal i ceka kraj flesovanja!
Pozdrav 8)

sony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 24. Mar 2006. 00:56

Post od sony »

Meni je N73 i verzija mi je v3.06.38.0.0.1
30.10.2006
Da li je ovo prestara verzija trebam li mjenjati?
Cesto mi se desi kad koristim program .SkyeCaller.Pro i kad udjem u njega i izaberem sliku da stavin na neciji kontakt da mi izbacuje "general memory full" i onda moram da gasim i palim tel, a znam mi se desiti da mi cesto taj program iskljuci se iz standby rezina i onda ne ovalja sviju funkciju, a ta fora sa "general memory full" mi se cesto pojavi kad radim nesto oko slika?
Da li cu to poboljsati novim softverom, i koji softver je najbolji da skinem i stavim u tel?
A vidim da neko pise da je ubacio ME sw, pa sta da radim da li da ubacim ME ili samo najnoviju za N73. Sta je bolje?
I koja je zadnja verzija za N73, znam da je bilo 4xxx pa je neko rekao da su to povukli???

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

@tanjica:
You're welcome,nadam se da ce sve proci u najboljem redu i da ces dobiti Srpski jezik a izgubiti neke bagove ako ih je bilo! ;)
@sony:
UVEK je bolje imati noviju verziju softvera,jer njih i izbacuju da bi se ispravile odredjene greske iz prethodnih verzija,a tvoja nije bas sveza verzija!!
Nije bitno koji ces softver skidati,ako zelis da imas takodje deo memorije stalno zauzet od strane Music plajer-a onda ubaci ME,a ako zelis vise slobodne memorije onda samo ubaci noviju verziju a koja ce to biti TI NE ODREDJUJES,jer NSU uvek preuzima najnoviju,eventualno ubaci nas Product code da dobijes Srpski ako ga vec nemas!!
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Lomnice, ako se ne varam, niko u ovoj temi nije naveo product code za 6270.

sony, za N73 je na Nokia sajtu aktuelna verzija 3.0713.1.0.2, a za N73 ME je 3.0705.1.0.31. Postoji i 4.0723.2.0.1 ali iz nekog razloga još nije puštena. Trenutno je možda bolje da ubaciš verziju za običnu N73 jer je novija. Neki kažu da je firmver za N73 ME brži što nema nikakve logike i verovatno je u pitanju subjektivni doživljaj. Music Player (i sve ostalo) može da se zatvori pomoću nekog Task Manager-a (već sam pominjao Epocware Handy Taskman).
Što se tiče SkyeCaller-a, izgleda da je aplikacija vrlo bagovita i vrlo često puca svima, bez obzira na model telefona.

Elem, probao sam da iskoristim već skinuti firmver za jednu N70 da bih flešovao drugu i - može.
Treba sačuvati fajlove koji ostaju u folderu
\Documents and Settings\All Users\Application Data\Nokia\Nokia Service Layer\
u mom slučaju
\A\nsl_service_module_00001\www.dsut.online.nokia.com.oti.caresuite\Products\rm-84
Može da se razlikuje ali dovoljno je uneti u search tehničku oznaku telefona (RM-84, RM-43, itd).

Dakle, iskopirao sam fajlove u taj folder, ali pošto se razlikovao product code na prvoj i drugoj N70, NSU je prijavio grešku i zatvorio se. Zatim sam obrisao sve fajlove i pokrenuo ponovo NSU koji je ovog puta prijavio da postoji nova verzija firmvera i u folderu su se kreirali fajlovi:

RM84_0524100_5.0705.3.0.1_003.dcp
RM84_0524100_5.0705.3.0.1_003.vpl
RM84_0524100_5.0705.3.0.1_003_signature.bin

0524100 je product code druge N70, dok je prvoj 0533699 a takođe se malo razlikovala i veličina tri navedena fajla pa je očigledno u tome bio problem. Znači, NSU je u ovom trenutku čekao da potvrdim update pa sam u folder dodao i "glavne" fajlove

RM84_50705301.c0 (firmver)
RM84_50705301.V07 (jezički fajl)

kliknuo na Update i fleš je krenuo praktično odmah. NSU je detektovao da su svi potrebni fajlovi već skinuti i odmah je prešao na fleš.
Naravno, ovo može da se uradi samo kada se verzije firmvera poklapaju i na sajtu i u lokalu.

Bizmark
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Bizmark »

meda011 napisao: imas iznad dugmeta update jedno polje koje treba da oznacis
Ma znam za tu opciju u vrhu programa gde ti kaze da mozes ostetiti software i tome slicno ali i ta opcija je neaktivna,bas cudno zar ne ???

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Bizmark, proveri da li postoji folder RM-170 i pobriši sve iz njega (naveo sam iznad gde bi trebalo da se nalazi). Moguće je da postoji neki problem u komunikaciji sa telefonom. Jesi li probao da izvadiš memorijsku karticu pre fleša? Možeš i da odradiš format telefona.

Odgovori