Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Ma nema veze sto ti se pojavljuje,ako se dobro secam tako je bilo i kod mene.
Sta se dogadja kad kliknes na "options",jel mozes da nastavis proceduru?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Idem ono pod tri is tvog posta sa 22 stranice.
3. Go Options - Anti-Virus - Quarantine list;
uradim select i dobijem ovo
Slika

a ovo i nemogu 4. Go Options - Restore, accept prompt - Yes;
jer Resore i nepostoji
Slika

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Deksi, desilo se meni kada sam pre par dana hackovao moj n82 isto to sa rompatcher-om pa sam instalirao onda drugi rompatcher i posle toga su se aktivirala oba patcha. Kod mene radi neka ruska verzija 3.1 pa ako hoces mog ti je poslati
Note IV N9100 dual

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sinoc sam radio update sw na n82 pa sam morao da uradim ponovo hack i uspeo sam ovom drugom metodom da ga odradim :D

Nisam obratio paznju da li je neko ostavio link za potrebne fajlove za ovaj hack pa zato ostavlljam link i uputstvo
HACK
Zaboravih da kazem da ja nisam radio hard reset pre ovog postupka iako sam probao pre njega par hac metoda koje nisu upalile :D
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

toda81, ponovo bezuspesno :angry: . Instalirai sam Micro Mobile Security. Kada sam prvi puta pokusao da udjem quarantine list telefon je blokirao i morao sam vaditi bateriju.
Zatim sam ponovio postupak i uspeo sam da udjem ali kada udjem u quarantine list tu nepostoje fajlovi koje trebam obeleziti, nesto pocne da skenira i stane.
Zatim sam instalirao RomPatcherPlus i ponovo isto
Slika

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Deksi, bas je cudno sto se kod tebe ne pojavljuju ta tri fajla koja moraju da se pojave u Quarantine list.Jedino da probas hard reset
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

toda81, tako je bez hard reseta nista ovaj put. Bice i to jednog lepog dana . Toda hvala za pomoc.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Deksi, nema na cemu, tu sam uvek ako mogu da pomognem. Zao mi je sto nisi mogao nista da uradis bez hard reseta. Da si odradio hard reset sigurno bi imao hack. Napisi mi na pp koje aplikacije su ti probblem bile pa nisi hteo da radis hack da vidim da li mogu da ti pomognem kada je to u pitanju
Note IV N9100 dual

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Deksi, druze ne znam kako da ti pomognem,trazio sam ove nove metode za hack i nasao sam one 3.. da bi moga nesto da odradis..(ja nisam jos nista isprobavao..znas zasto vec..)stvarno mi nije jasno zasto to zeza..vidis da je toda81, odradio taj hack bez hard resseta.stvarno ne znam sta tebe to zeza..ako nadjem nesto javljam..
P.S. nisam se ukljucivao u razgovoru..bio sam na zimovanju... :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Problem je u prvom delu gde neki od ovih programa treba da izdvoji te fajlove koji se posle koriste kao pach ali to se ne odradi kako treba. Mozda sam i ja u prvom pokusaju nesto zeznuo pa sam ih obrisao.

Ma mene idalje muci ono potpisivanje sa SISContents i dalje pokusavam ali idalje bezuspesno.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Deksi, e to sam zaboravio da ti kazem,nisam imao bas puno vremena da se posvetim tom programu ali kako sam ja video dzabe je sve ako nemamo cer i key fajlove..tako da..ne znam sta nam preostaje..
Jedino da nadjes te programe koji ti trebaju pa da odradis hard resset,pa hack..
P.S. si pokusao osim trece ove nove fore za hack, neku drugu npr prvu..

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Deksi napisao:Problem je u prvom delu gde neki od ovih programa treba da izdvoji te fajlove koji se posle koriste kao pach ali to se ne odradi kako treba.
Ne,ti "programi" se ne koriste kao patch,vec se pomocu odredjenog AV programa prakticno vraca back-up koji sadrzi fajlove koji su potrebni da bi RPatcher u potpunosti radio.Bez tih fajlova RPatcher ne moze da patchuje originalne fajlove,otud i oni neaktivirani patchevi u tvom slucaju.

Inace,ti fajlovi (mislim 3 ),se ne mogu instalirati "normalnim putem" jer je za njihovo instaliranje potreban sert sa 20 caps,pa cak i kada bi imao dev sert. koji ima 17 caps,i njime potpisao RPatcher,opet ne bi mogao da ga instaliras na nehackovan fw.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Naravoucenije je hard reset pa hack, a sto se tice aplikacija koje gubis, to cemo ti naci full baz problema kao sto sma ti vec rekao .
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ma bice i to i hard reset pa hak kad zatreba a zatrebace sigurno nekad a umedjuvremenu mozda se nesto izmisli novo ko zna sta nas ceka sutra :D

acamatic, a zasto su onda u onaj paket stavljali one cer i key fajlove kada su oni bezvredni, ma tu mi nesto meni mirise i jos cu ja ono da cackam.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

To je samo da bi zeljkali ljudove :lol:
Poslednja izmena od toda81 u Čet, 19. Jan 2012. 09:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Note IV N9100 dual

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

toda81, ma da sigurno je to.. :lol:
Deksi, pa ja sam napisao da su potrebni,u gornjem postu,a ne da su bezvredni,a nema ni veze..nego meni je dzabe jer nemam cer i key fajlove..jedino ako se nesto novo izmisli ili pronadje u vezi onog pa da tada nesto odradimo.. :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

acamatic, da da potrebni su jedinstveni cer i key fajlovi ali oni koje su pravili kinezi a ja se pitam zasto su oni stavili one cer i key u onom paketu gde je i program SISContents ??????

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

I ja se pitam cemu :dry:
Note IV N9100 dual

nesakg88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2012. 08:14

Post od nesakg88 »

Pozdrav svima. Molim za pomoć. Imam Nokiu N95 8GB, verzija Firmwarea je 35.0.001. Kada otvorim program X-plore i označim ona 4 polja ja nemam SYS BIN folder i ne znam kako da ga hakujem?

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati ceo post velikim slovima i koristi znakove interpunkcije kako bi tvoji postovi bili čitljivi. Obavezno pročitaj pravila Foruma.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

nesakg88, reci mi samo koji ti datum stoji za tu tvoju verziju sw.Ispod verzije sw stoji datum pa ga napisi ovde .
Note IV N9100 dual

Odgovori