S60v5 - aplikacije, igre, teme...

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Lino, mozes imati obe..:-) To su dve potpuno razlicite aplikacije..:-) I telefon ih tako i vidi..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

opera mobile 11 je znacajno brza od 10.10 vizuelne izmene ima u meniju, dodata opcija send, tastatura je malo veca, taman kako treba. dadat je pinc to zoom isprobao na s^3, na s^1 sada je potreban dvoklik da bi se zumiralo ali se zoom lakse podesava na samoj stranici. nedostaje mi stari default nivo zooma od 140% na koji sam naviko. novi tab loaduje u pozadini :D .
deksicom, mobile je mnogo napredniji browser od mini. totalno drugacije renderuje stranice i trosi mnogo vise mrezu (trosi onoliko koliko je stranica teska minus flash) dok mini prvo renderuje stranicu na operinom serveru pa je onda posalje na telefon u "optimizovanom" obliku. takodje u operi mobile je moguc copy/paste izmedju aplikacija a kod mini verzije samo unutar nje same.
Lino, naravno da je moguce ja imam obe instalirane i totalno drugacije podesene.

za sve koji zele malo vise da optimizuju operu idite u opera:config isto kao na kompu

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Koji Python imate ?! I dajte neki za FP 2 odnosno Nokia N95 8GB :)
Ja koju god app instaliram a za koju je potreban Python, kad god je pokrenem pise:" You dont have S60 ... " ili tako nesto, ali uglavnom mi prikazuje kao da python nije instaliran ... DAMN :x
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

zavodnick, gresis n95 8g je FP1 ili Symbian OS 9.2, S60 rel. 3.1 a od N78 pa naovamo su FP2 ili Symbian OS 9.3, Series 60 v3.2 :P :wink:
Ah to pivo kad li ce da proradi :lol:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, pardon... Tek kad sam malo mucnuo glavom, vidio sam da smo jednom pricali i tome i sad kad gledam svoj post... :x
Nego, nece pivce da proradi... :angry:

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 20:10

Post od Dymatize »

da li postoji neki program koji konkretno moze da mi kaze koji je najveci (po MB) folder/aplikacija na telefonskoj memoriji ...nadam se da sam bio jasan
naime 'problem' je taj sto mi se dosta popunila telefonska memorija a ni sam ne znam kako,kad kliknem na ono fabricko memory details pise mi
memory in use : 57mb
kontakti/kalendar/poruke etc - svaki do 1 mg
sis aplications 11mb
other files 43mb
ovo other files me zanima,odnosno mozda postoji nesto so mogu da izbrisem kako bi oslobodio memoriju
u pitanju je xm 5800

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

Da li je Here and Now aplikacija ili ne? Na C5-03 je imam kao aplikaciju, a trebala bi mi za E71, moze neka pomoc?

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

varicak, mislim da je update, jer sam ja hteo da je deinstaliram, ali nisam nasao instalaciju. Inace, pojavila se posle apdejta.

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

varicak , mislim da nije aplikacije, vec samo shortcut za neku internet stranicu.
otprilike ovako ide:
http://ics.svc.ovi.com/isc/app?page=liv ... w&service=..... i onda u nedogled sa brojevima i slovima :D

Boyan89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 01:01

Post od Boyan89 »

Evo ovako,potreban mi je program koji moze poruke od odredjenih osoba da stavim na drugo mesto,tacnije da mi ne stize u inbox i da mi ne pokazuje notifikaciju,vec samo da smesta na neko odredjeno mesto,ako me iko razume :)) Trazio sam i probao ovde neke ali mi se ne svidjaju,zato vas molim da mi neko da neki savet/link/program koji to radi.. :))
Appple Iphone 3gs (16gb) - Nokia 5530 Xpress Music
Zapljuskujes glupostima bez potrebe talasas oduvace te famas 7-4 kalas.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Boyan89, SMS Spam Manager smesta ih u sanduce koje se nalazi u aplikaciji, i uopste nema nikakvog obavestenja da je sms stigao.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Najlaksi nacin da hackujete telefon. Isprobano na mom 5800 v52

http://dl.dropbox.com/u/3295951/Hack_It.zip

Potpisite fajl, instalirajte zatim instalirajte RomPatcher+ i patcheve i to je to. Kao HelloOX nekad. Nisam sharovao RomPatcher jer ga je lako naci na googlu.

Murinho
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 00:55

Post od Murinho »

da li neko zna gde mogu da nadjem otkljucanu kartu srbije za garmin....inace nasao sam garmin koji radi i otkljucao ga sa nekom kartom koja ide uz njega,ali sad sam ubacio kartu srbije i kaze da ne moze da je otkljuca
Samsung Galaxy Y Duos + SE k800 + Siemens a50

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 29. Jul 2010. 06:02

Post od Nebojsa92x »

Da li postoji neka alpikacija koja sluzi za pomeranje ikonica u meniju u folderu apps? Ako me razumete na sta mislim :)

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Nebojsa92x, ako misliš na promenu mesta ikonicama, onda to možeš uraditi sa "Opcije > Organizuj" i onda prevučes konkretnu ikonicu na mesto na koje želiš.

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Nebojsa92x »

Evo ga uputstvo a ostalo malo kasnije.
PROCEDURE
1. First to do is backup your settings, that way, when you finished the installation you can have your previous screens
and not start with the beggining.(SPBMENU---SETTINGS---RIGHT BOTTOM---BACKUPSETTINGS)
2. I suggest copy your personal spbshell folder, your spbshellregs. and shellbackuprgs.to pc, so if you want revert to previous mod, you can do easily.
3. IMPORTANT: EXIT SPBSHELL (many people have problems cause they forgot close spbshell before the next steps)
4. OK.Now delete C:\system\apps\SpbShell_20028b16.reg file
5. Delete C or E:\Private\20028b16\SpbShellBackup.reg file (For unhacked phones: connect to pc in "mass storage" mode and you´ll see that)
6. Restart Spb
7- Restore your settings
Znaci ono in foldera koji smo skinuli samo prekopiramo u E:\Private\20028b16?

EDIT: Kako da podesim prognozu, mislim da upisem grad i sta vec treba, stoji mi prazno sve?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Nebojsa92x, koji program imas za vremensku prognozu... vHome, world traveler... ? :oops: Ako kazes koji program imas, naci cemo nekakvo rjesenje ;)

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Nebojsa92x »

Instalirao sam ovaj SPB Mobile shell za koji je jerkan postavio uputstvo... Na njegovim slikama ima prognoza koja dolazi uz taj SPB Mobile shell, zato sam pitao kako da upisem drzavu i grad :?

EDIT:
Auuuuuuuu... Nesto mi se istripovao SPB MS, izbacio mi je home screen, i kad hocu da ga pokrenem izbaci mi "Registry is corrupted. Restore last succesful configuration" :blinky:
I sam mi prebacuje konekciju na PC Suite

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Nebojsa92x, nemoj da pises poruke jednu za drugom... Uzmi vHome app ili World Traveler i rijesi se muke :D A onda cemo lako da ti nadjemo rjesenje, jer taj SPB nisam nikad koristio... :D

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Nebojsa92x »

Mozda se nismo razumeli... Ja mislim na ovo
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... 000003.jpg
Ova "vremenska prognoza" se dobije uz SPB pa sam mislio da ce jerkann da mi odgovori :oops:

Odgovori