Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Strahinja45 i meni se javlja ista slika. Ali i pre i posle hard reseta. A kad gocu da odradim korak 4
4. Go Options - Restore, accept prompt - Yes;
izbacuje mi: restore failed: file allredy exists
Samo da napomenem da sam pokusao na n82 i bilo je sve ok i nije izbacivalo nikakvu gresku. Sad mi nije jasno u cemu je fora!
izbacuje mi: restore failed: file allredy exists
Samo da napomenem da sam pokusao na n82 i bilo je sve ok i nije izbacivalo nikakvu gresku. Sad mi nije jasno u cemu je fora!
Probao sam preko nokia suitite ali mi izbaci da instalaciju aplikacije nastavim na telefonu. Nisam siguran da sam podesio da ne proverava sertifikate i da instalira sve. Jel su te opcije u pecheru? Radio sam po ovom uputstvu 1. Install NortonSymbianHack.sisx;
2. Launch it;
3. Go Options - Anti-Virus - Quarantine list;
5. Exit application, delete from App manager (Symantec Symbian Hack). Also delete c:\shared\ folder;
6. Install RomPatcherPlus_3.1.sisx from hack archive;
7. Launch and apply patches:
- Open4all for full access to file system
- Installserver for installing any unsigned applications;
*Set patches to auto if needed (Options - Add to auto)
2. Launch it;
3. Go Options - Anti-Virus - Quarantine list;
5. Exit application, delete from App manager (Symantec Symbian Hack). Also delete c:\shared\ folder;
6. Install RomPatcherPlus_3.1.sisx from hack archive;
7. Launch and apply patches:
- Open4all for full access to file system
- Installserver for installing any unsigned applications;
*Set patches to auto if needed (Options - Add to auto)
- sale82ful
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 13. Mar 2012. 05:18
- :: SGS2 I9100P
Prvo da pozdravim sve one koji su ovdje da pomognu.
Eto,prije 4 dana uradim taj norton hack,sve kako treba i po uputstvu. I uspijem iz prve. Radost naravno.
E sad mi se desilo slijedece:
Ne znam kako i zbog cega,ali hak mi je prestao da radi,u patcheru mi nestale obadvije stavke.
I pokusam ja ponovo sve to,ali eto vraga,instaliram norton,(isti koji sam instalirao prije 4 dana) i on mi pocne izbacivati da je licenca istekla i da je moram obnoviti.
Bilo da izaberem karantin ili bilo koju drugu opciju izbaci mi isto.
Sta sad da radim? (probao sam hard reset i isto je sve)
Zahvalan unaprijed svima koji mi pomognu

E sad mi se desilo slijedece:
Ne znam kako i zbog cega,ali hak mi je prestao da radi,u patcheru mi nestale obadvije stavke.

I pokusam ja ponovo sve to,ali eto vraga,instaliram norton,(isti koji sam instalirao prije 4 dana) i on mi pocne izbacivati da je licenca istekla i da je moram obnoviti.

Bilo da izaberem karantin ili bilo koju drugu opciju izbaci mi isto.
Sta sad da radim? (probao sam hard reset i isto je sve)
Zahvalan unaprijed svima koji mi pomognu

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
E ovo dosad nisam vidjao.
sale82ful, sta da ti napisem, kako i zbog cega su ti nestali pachevi neznam ali ti znas sta si cackao po telefonu. Dali si x-plorerom ili Y-Browserom nesto brisao ili mozda neko drugi ?
Radio si hard reset ali nisi napisao koji telefon imas i koju vrstu hard reseta si radio.

sale82ful, sta da ti napisem, kako i zbog cega su ti nestali pachevi neznam ali ti znas sta si cackao po telefonu. Dali si x-plorerom ili Y-Browserom nesto brisao ili mozda neko drugi ?
Radio si hard reset ali nisi napisao koji telefon imas i koju vrstu hard reseta si radio.
- sale82ful
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 13. Mar 2012. 05:18
- :: SGS2 I9100P
Da,u cijeloj zbrci zaboravih napisati...
U pitanju je stara dobra N95-ica. Sto se tice cackanja,nisam nista dirao osim sto sam uredno probavao aplikacije koje prije hacka nisam mogao instalirati. Niko nije dirao telefon osim mene,a x-plorer samo ponekad pregledam,ali nikad nista ne brisem ako nisam siguran sta je u pitanju.
E sad kad instaliram patch budu mi obadvije stavke ali neaktivne. (crveni x)
Vjerovatno zato sto ne mogu da udjem u karantin u nortonu pa da posaljem one hackove ili sta vec. Postoji li lijek?
P.S. Radio sam potpuni reset,i uradio sam backup za svaki slucaj.

U pitanju je stara dobra N95-ica. Sto se tice cackanja,nisam nista dirao osim sto sam uredno probavao aplikacije koje prije hacka nisam mogao instalirati. Niko nije dirao telefon osim mene,a x-plorer samo ponekad pregledam,ali nikad nista ne brisem ako nisam siguran sta je u pitanju.
E sad kad instaliram patch budu mi obadvije stavke ali neaktivne. (crveni x)
Vjerovatno zato sto ne mogu da udjem u karantin u nortonu pa da posaljem one hackove ili sta vec. Postoji li lijek?

P.S. Radio sam potpuni reset,i uradio sam backup za svaki slucaj.