Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Tanja, au ako nece da se upali pa to je onda ozbiljan problem, jel si bila u servisu da se raspitas oko tog problema?
Postoji kombinacija par dugmica koje stisnes i onda bi telefon trebalo da se upali, a ako ni to nepomogne onda mora servis. nazalost neznam kombinaciju tih dugmica al ce valjda neko napisati.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

pa dzabe dugmici kada nema softwera u njemu,ne oze da se podigne sistem :( tako bar predpostawljam. . nisam bila,treba u sredu da idem,nemam wremena
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

zeens
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 06. Sep 2007. 13:36
Kontakt:

Post od zeens »

Na bratovom telefonu, softver je 5.04.40, a hocu da vratim 5.04.07... Kako to da izvedem? Ne moze preko NSU-a...
донт микс фрогс енд грендмадрс

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

zeens, :uhuh: nije moguce vracati software na stariju verziju, mogu se instalirati samo nove verzije
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

zeens
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od zeens »

nseries, kako onda da mu ubacim srpski meni, ako ne mogu to da uradim i ako mu u NSU-u ne daje opciju refresh...?

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

zeens, ako nemaš srpski menu znači da ti produc code nije balkan.
Stavi onaj prvi sa Lomnicinog uputstva (taj product code i ja koristim) i imaćeš.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

zeens
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od zeens »

gameforce, menjao sam kod, ali kad zamenis kod, treba refresh, zar ne? ili da ubacis novi software... Ali, ne da mi ni refresh, ni novi software (to ni ne moze, jer ima najnoviji)... I sta sad, da bi menjao na srpski treba da cekam da izbace novi siftware?... :dry:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

zeens, ne razumem te ništa.
Ko ti ne daje refreš?
NSS?
Prikopčaj tel i NSS i proveri koji ti je product code sada na tel.
Bez toga džabe pričamo.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

NoBodyAsAleksa
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 12. Nov 2006. 14:43

Post od NoBodyAsAleksa »

Znima me sta ce sve izbrisati firmware update kada budem radio znam da ce izbrisati programe koje sam instalirao na svoj mob i kontakte kao i poruke!!! A da li ce neke programe koje sam dobio uz telefon onaj recorder, real player, image manager, calculator.... sta sve????
Nokia N8 + 4gb Sandisk + Sennheiser CX300-II

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nseries »

NoBodyAsAleksa, updateom firmvera ce ti se izbristati imenik,poruke,slike,video,audio ali to sa memorije telefona zato uradi backup na memorijsku i izvadi je kad budes radio update a ti sistemski programi tipa calculator i dr. nece biti obrisani

kikilic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 06. Okt 2007. 00:39

Post od kikilic »

...uspesno flesaovao 6630 sa TIM-ove mreze....na ME...tako da EXTRAAAAAAAAA :lol: :lol: :lol: :lol:

zeens
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od zeens »

gameforce, stavio sam novi product code za balkan verziju, iliti srpski meni... Ali to mi nista ne vredi kad ne mogu da update-ujem software, jer vec imam najnoviji! A ne mogu da ga ponovo update-ujem ili refresh-ujem... Tako da mi promena product code-a nista ne vredi...

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nseries »

zeens, covece kako bre ne mozes da reinstaliras software???Ili ti ne gledas dobro opcije u updateru ili ne znam sta vec.Kad se prikacis na nsu i kad ti prepozna telefon i kaze ti da imas najnoviju verziju,sledeca opcija je da ti nudi reinstall.Ako nemas tu opciju skini novi nsu sa linka i onda probaj
http://europe.nokia.com/softwareupdate

zeens
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od zeens »

nseries, nema... Nije mi prvi put da update-ujem software... Ja sam na mom N70 to uradio par puta, a kad spojim bratov mob NE DAJE mi opciju reinstal! Zato i pitam da li neko zna u cemu je fora... Ne znam, izgleda da je to jedino resenje, instaliracu ponovo NSU...

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Imam Nokiu 6131, verziju softvera 3.70 .
Kupljena je pre par dana, nova, i pravi probleme... moze da otvori samo 3gp fajlove ciji je bitrate ispod 80 - naravno, kvalitet takvog snimka je ocajan, u rezoluciji 176x144, isto je i sa mp4 fajlovima.
Ako je video fajl boljeg kvaliteta (oko 150 kbps) zna da secka, a zvuk kasni za slikom... uzas. Da li je to normalno za ovakav telefon?
Stavio sam Kingston microSD od 1GB i radi savrseno brzo, sve je bez problema, osim sto muzicki plejer kad cita muzicke fajlove sa kartice cesto zna da "preskoci" u toku pesme...ima jos nekih sitnih bagova (npr.kadaa iskljucim ton, na ekranu se ne pojavljuje nikakvo obavestenje o toma)... Da li bi update softvera preko NSU-a resio ove probleme?
PS. Telefon ima srpski meni, pa mislim da ne treba da mu menjam product code.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nseries »

vuchko987, moguce je da su ti problemi softverske prirode, ja mislim da bi update pomogao,probaj ne mozes nista da izgubis :wink:

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

update-ovao sw na najnoviji, 6.10, i nikakvih poboljsanja nema, osim nekih kozmetickih detalja...
muzika u AACPlus formatu i dalje krcka, mada mp3 zvuci dobro...ma fon je bagovit...
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Stelle
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 07. Jun 2006. 17:12

Post od Stelle »

Ja kada se uradio update na 6233 nista mi se nije obrisalo na memoriji telefona!!! A svi govore da je muzicki plejer unapredjen u novoj verziji ali kod mene nista novo !! a pise da je verzija 5.43 ! Kako to ?
Nokia 5610 Xpress Music Blue Edition ! 1gb Nokia MicroSD card !

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Stelle, ništa ne gubiš, muzički plejer bi update-tom ionako mogao da dobije samo "kozmetičko" osveženje (tipa drukčiji izgled nečega), Pravo unapređenje plejera je ipak hardware stvar :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nseries »

Za sve korisnike Nokie n73 izasao je novi softver verzija 4.0736.3.2.1 mozeste ga preuzeti preko NSU-A
Jedna od novina softvera je da donosi podrsku za program NOKIA MAPS i ako imate program nokia map loader mozete prebaciti zeljene mape u n73 preko mass storage moda
8) 8) :wink:

Odgovori