Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Deksi, i ja prvi put cujem da se ovo nekom desilo..sigurno je problem u tome sto je instalirao neke aplikacije i kada ih je brisao iz telefona,sigurno je i obrisao neki fajl koji je potreban da bi radio rompatcher..
sale82ful, e sad druze kako sam ja tebe razumeo ti si opet hteo da ponovis sve one korake..ali kada hoces da instaliras nortonhack on ti ne dozvoljava,jer kaze da je licenca istekla, i samim tim ti u rompathcer-u nista ne mozes da uradis...Ako sam ja tebe dobro razumeo i ako je problem u licenci ti samo vrati godinu(ili nekoliko meseci) unazad na telefonu i mislim da ces tada moci da instaliras norton,i naravno kada instaliras i sve uradis u njemu ti posle vrati datum na normalno.. 8)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

acamatic, ma on instalira norton ali sa njime nemoze da odradi potrebne radnje da bi izdvijio pacheve, ja sam ga tako razumeo.
sale82ful, nisi napiso koju vrsto reseta si radio tasterima ili kodom. Ako si kodom sad ponovi reset ali tasterima. Valjda je i za n95 isto *, zelena slusalica i taster tri.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Deksi, jeste sada sam malo bolje pogledao sta mu je problem.. :oops:
sale82ful, ostaje ti jedino resenje da radis hard resset ,ne moras mislim odmah da radis sa tasterima,pokusaj prvo sa brojevima pa ako i tada te zeza norton,onda ti nazalost preostaje onaj resset sa tasterima..

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Au ala ste ga zakomplikovali... :roll:
sale82ful,nisam razumeo,jel si ti posle hacka sw odradio hard reset ili ne?! :?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Mar 2012. 05:18
:: SGS2 I9100P

Post od sale82ful »

Pozdrav ekipi...Zahvaljujem se sto ste obratili paznju na moj problem. Zbog posla nisam ovih dana mogao da budem na netu pa se nisam javljao.
Evo da pojasnim,dobro ste me razumeli,hack je radio,i vjerovatno se nesto dogodilo tokom brisanja i instaliranja nekih aplikacija,(jer i meni je to odmah palo na pamet,zato sto sam tad i primetio problem)
Reset koji sam radio bio je onaj sa brojevima. Za ovaj drugi nisam ni znao... :oops:
Ono sa datumom ne ide,probao sam. Ajd vidjecu taj drugi reset pa pokusam sve ponovo pa vam javim sta sam napravio.
P.S. FOX,jeste nakon hacka sam radio reset jer sm citao vase postove i savjete,pa kad nije nista moglo javio se za pomoc. :oops:
EDIT: Ne pali ovaj reset sa zvezdicom,3-com i zelenim dugmetom... Ima li nekih ideja sta da radim...

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

sale82ful, cek sale mislis nece da ti radi taj resset ili kada si odradio reset i dalje nece da odradi onaj poso sto treba u nortonu..
A evo sta trebas da radis sa tasterima
1. Switch off the phone.

2. Hold down the following three buttons: Green (call answer button, * button, and ’3′ button.

3. While holding these buttons, press the power button and switch on the phone.

4. When the message ‘Formatting’ appears on the screen, release all of the buttons.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

acamatic, to sto je tebi palo napamet palo je i meni ali mu ja nisam pisao detaljno upustvo...
Pa valjda ga zna a i ovo je prvi slucaj da posle reseta tasterima neko ima problema.
Nesto je ovde ......... :dry: :chytry:

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Deksi, pa ne ozbiljno ajde i da ovako nekom objasnimo nije problem,al sto kazes ne verujem da je iko od nas na forumu posle ovog reseta ima problem sa hackom.. :o
E sad lepo sam ga pitao u postu da li ima problem sa resset da mozda ne zna kako se radi..ili i kada je odradio resset i dalje nije mogao nista da odradio posao sa nortnon..
Jedino da pocnemo da crtamo kako se sta radi mozda ce i pomoci nekom :lol:
A i sto kazes ovde nesto mi... :wacko:

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

acamatic, onaj reset sto si opisao ne reaguje. Uradio sam tacno kako je opisano. A reset koji sam ja uradio bio je sa brojevima,kodom ili kako se vec zove. Znaci ukratko jos jednom da pojasnim stvari.
Vec sam jednom uradio hack,i radio mi je odlicno par dana. Kasnije sam primjetio da mi u patceru nema onih stavki, i hack nije radio. Sve lepo deinstaliram i ponovim postupak ali kad instaliram norton kaze da je istekla licenca i da je moram obnoviti,samim tim mi ne da da udjem ni ujednu opciju niti u karantim da bih izvojio patcheve u nortonu...
E tad probam reset telefona sa ovim brojevima *#7370#.
Pokusam ja opet sa hackom ali isto se desava.
Jednostavno mi nije jasno zasto? Sve je vec jednom radilo... :?

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Imam jos jedno resenje za tebe ako je to to,ako nije onda stvarno ne znam sta moze da bude i nije mi jasno kako nece da radi resset sa tasterima ovaj gore sto sam ti objasnio,a nema ni veze..
Promeni datum na 25 Septembar 2011 pre instalacije Norton hack , zato što licenca važi od 25. septembra do 10. oktobra 2011 posle završetka hakovanja telefona, vratis datum na normalu.
8)
Ja stvarno vise ne znam sta moze da bude..jedino da ti dam jos neku metodu za hack..

Kovac83
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 03. Mar 2012. 23:15
:: N73
:: IPhone 3G

Post od Kovac83 »

ako moze jos neka metoda pokusao sam sve metode od prve do zadnje strane i nista nece na N73 zadnju update softvera imam i nista

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Kovac83, jesi li radio hard reset pre svega ?
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Kovac83, da reset ali tipkama a ne kodom.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Morao bi reset da resi probelem jer sam vise ralicitih tel hackovao i na nekima sam radio hard reset i posle nejga je prosao hack
Note IV N9100 dual

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

acamatic, probao sam i to druze sa vracanjem datuma... Jedino sam sad ispio da update putem mobilnog neta i sad imam zelenu kvacicu da je update uspio a za obnovu licence trazi pare,ali kad probam da je kupim kaze not found...
A na antivirus ista prica... stoji crveni x i kaze istekla licenca...
Nista,ajd ako ima neki drugi nacin javi pa da pokusam.
Ne bi mi bilo krivo da nisam vec jednom hakovao tel na ovaj nacin...

Kovac83
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 03. Mar 2012. 23:15
:: N73
:: IPhone 3G

Post od Kovac83 »

Deksi,
probacu taj reset samo da konektujem fon sa nokia pc suitom nesto odjednom nece da se konektuje koji program moze kao zamena za isti

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

sale82ful, iskreno da ti kazem ne znam sta vise moze da bude..Jedino da pokusas sa nekom novom metodom..KLIK evo ti link,ja sam postovao neke metode za hack pa ti izaberi koju mislis da ti je najlaska pa pokusaj nesto sa njima da odradis..

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Cudno je da mu ni jedn ametoda ne hacken tel :shock:
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Kovac83, bio je pc suitite, pa ovi suitite, pa ovi nokia suitite i konacno je sad nokia suitite. Nadogradi program na najnoviju verziju pa probaj onda.

toda81, da i meni je cudno i pitam se dali on uopste odradi reset tipkama kako treba?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Deksi, i ja sumnjam da sve odradi kako treba .
Note IV N9100 dual

Odgovori