Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
- Kovac83
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 03. Mar 2012. 23:15
- :: N73
- :: IPhone 3G
Deksi,
skinuo sam tonu verzija pc suite kada mu dam da konektuje fon preko usb kabla izbaci sledecu gresku
there is no avaiable conection to phone cannot be established. The wizard will exit
izvinjavam se na sitnim greskama u pitanju.
kako ovaj oxygen da nateram da vidi fon ima li jos neki program sem ova dva za povezivanje kompa i fona imam win 7 ako nesto znaci
skinuo sam tonu verzija pc suite kada mu dam da konektuje fon preko usb kabla izbaci sledecu gresku
there is no avaiable conection to phone cannot be established. The wizard will exit
izvinjavam se na sitnim greskama u pitanju.
kako ovaj oxygen da nateram da vidi fon ima li jos neki program sem ova dva za povezivanje kompa i fona imam win 7 ako nesto znaci
- sale82ful
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 13. Mar 2012. 05:18
- :: SGS2 I9100P
acamatic, Pokusam sve tri metode... Ne ide...
Ma za sad cu odustati od svega,pocinje me nervirati.
pa kad budem imao volje probati sve ponovo. A mozda u medjuvremenu izadje nesto novo. Nisam totalni laik i razumijem sve kako se sta radi tako da sam siguran da nije do mene. Garantovano radim kako treba ali sam vjerovatno instalirao u tel nesto sto mi je i nakon brisanja na neki nacin ostalo u tel pa ne mogu toga da se rijesim. Ako naletim na nesto na netu javim vam u svakom slucaju. Hvala vam na trudu drugari. 

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Pokusao sam sad da hakujem jedan c5 ali nisam uspeo, norton trazi one licence.
Telefon se bio skroz blokirao i cura odnese telefon u servis a oni rekli "pun virusa"
i ostavi ga tamo ali joj oni izvade karticu jer ce se sve pobrisati prilikom cicenja virusa. I naravno oni urade hard reset i naplate 600 dinarica
i ta cura donese meni telefon da joj sve povratim i podesim kao sto je bilo i tad sam video da su uradili samo reset.
Kartica nije formatirana i ona je par dana koristila telefon pa verovatno zbog toga i nije hteo norton da uradi potrebne radnje ali nije strasno jer sam joj napravio sertifikat prosle godine.
Hteo sam ga hakovati da joj ubacim n-gage ali nazalost nece moci.
Telefon se bio skroz blokirao i cura odnese telefon u servis a oni rekli "pun virusa"

Kartica nije formatirana i ona je par dana koristila telefon pa verovatno zbog toga i nije hteo norton da uradi potrebne radnje ali nije strasno jer sam joj napravio sertifikat prosle godine.
Hteo sam ga hakovati da joj ubacim n-gage ali nazalost nece moci.

- sale82ful
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 13. Mar 2012. 05:18
- :: SGS2 I9100P
Pocinjem da mislim da su ovi iz nortona nesto zastitili ili sta vec.
Evo neka neko odhakuje telefon i nek pokusa ponovo sa nortonom pa nek se uveri.
Nasao sam na netu nesto slicno samo sto je AV neki DrWeb jedino sto patcheve za karantin dobijes odvojeno pa ih ubacis sam u taj AV i onda uradis isto kao sa nortonom i to je to,al mi je nejasno to ubacivanje i sve to.
http://symbian-coderus.blogspot.com/201 ... urity.html
Evo nek neko vidi sta i kako sa ovim.

Evo neka neko odhakuje telefon i nek pokusa ponovo sa nortonom pa nek se uveri.

Nasao sam na netu nesto slicno samo sto je AV neki DrWeb jedino sto patcheve za karantin dobijes odvojeno pa ih ubacis sam u taj AV i onda uradis isto kao sa nortonom i to je to,al mi je nejasno to ubacivanje i sve to.

http://symbian-coderus.blogspot.com/201 ... urity.html
Evo nek neko vidi sta i kako sa ovim.

Nokia E72 Hakovanje itd.
Mnogi od vas su pri instalaciji programa na Symbian platformi imali problem sa sertifikatom, (Error...) Zato bi možda ova tema bila mnogima interesantna.
Konačno mi je prekipelo pa sam hteo da hakujem telefon i jednom zauvek to da rešim (E72), međutim i tu imam problem, svaki software za koji znam tokom procesa koristi bar jednu instalaciju koju je potrebno prethodno potpisati, tako da ni to ne mogu za započnem.
Ima nekoliko sajtova na netu koji to rade (izdaju sertifikate za Sybian) uz registraciju u ukucavanje IMEI broja, ali mi ni to nije uspelo, nikako da mi daju sertifkat.
Dakle ako neko ima neki savet, dobrodošao je!
Konačno mi je prekipelo pa sam hteo da hakujem telefon i jednom zauvek to da rešim (E72), međutim i tu imam problem, svaki software za koji znam tokom procesa koristi bar jednu instalaciju koju je potrebno prethodno potpisati, tako da ni to ne mogu za započnem.
Ima nekoliko sajtova na netu koji to rade (izdaju sertifikate za Sybian) uz registraciju u ukucavanje IMEI broja, ali mi ni to nije uspelo, nikako da mi daju sertifkat.
Dakle ako neko ima neki savet, dobrodošao je!
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Re: Tutorial: Firmware hack na s60 3rd i UIQv3 telefonima
Ivan75, idi na 22 stranu poslednji post i tu imas resenje. Ako ti neuspe hakovanje onda uradi hard reset tipkama pa ponovi postupak. Sertifikati se vise neprave.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Hack uopste nije komplikovan i veoma brzo se odradi,a ima vise metoda koje daju rezultate. Kao sto kaze kolega Deksi, samo probaj da odradis to gde te je on uputio i bices zadovoljan. Uzivanje mi je kada mi ljudi traze d aimhackujem tel i d aga nabudzim programima 

Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
toda81, nemo da se ljutis al i meni takodje.
Ali izgleda da n95 8gb. ima neku muku pa se ti telefoni nemogu hakovati ovom metodom. Jednom se je zalio jedan forumas sa tim telefonom a evo ja preko privatnih poruka nikako nemogu pomoci jednom novom clanu da hakuje n95 8gb. Pa bih ovom prilikom pitao dali je neko uspeo da hakuje n95 8gb. u njemu je valjda s60v3 9.2 sf.

Ali izgleda da n95 8gb. ima neku muku pa se ti telefoni nemogu hakovati ovom metodom. Jednom se je zalio jedan forumas sa tim telefonom a evo ja preko privatnih poruka nikako nemogu pomoci jednom novom clanu da hakuje n95 8gb. Pa bih ovom prilikom pitao dali je neko uspeo da hakuje n95 8gb. u njemu je valjda s60v3 9.2 sf.
- toda81
- Prijatelj foruma
Deksi, ne se ljutim ja
Znaci ima i modela koji su problematicnio za hack 

Note IV N9100 dual
Deksi, ja mislim da nokia n95 8gb,mora da se hakuje sa metodom "HelloOx",posto sam tako nesto citao,i da ne moze da se odradi sa nortonom.. 

- toda81
- Prijatelj foruma
acamatic, ali mi se cini da je HelloOX morao da se potpise sto je nemoguca misija .
Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da HelloOX se mora potpisati da bi se mogao instalirati.
Za te podverzije symbiana 9.1 i 9.2 postoji jos jedan nacin hakovanja uz pomoc X-plore i HelloCarbide ali i tu ponekad dodje do zastoja ako je u telefon ubacena najnovija verzija sw.
Za te podverzije symbiana 9.1 i 9.2 postoji jos jedan nacin hakovanja uz pomoc X-plore i HelloCarbide ali i tu ponekad dodje do zastoja ako je u telefon ubacena najnovija verzija sw.
- toda81
- Prijatelj foruma
Hello carbide funkcionise ako je sw do decembra 2008.god .
Note IV N9100 dual
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
pozdrav ljudi, kako da hakujem e6. nisam citao ranije postove, pa ne znam dali ste vec o tome pisali.
darkonda, ja mislim da mozes metodom sa 22. strane poslednji post.. 

-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
hmm tom metodom sam pokusavao e 72 i nisam uspeo. nego pokuso bi i e6 al ne radi onaj link sto pise da se na njemu nalaze svi potrebni programi 

darkonda, stvarno ne znam sta te je to zezalo pa nisi moga da odradis hack,da li si mozda odradio hard resset,posto je to cudo dosta ljude spasilo...Imas PP