Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
antegra pa sto se tice tog toolbox, njega imju serviseri u prodavnicama, a mozes i ti da ga kupis al ce te kosta nekih 100 evra. zato ti je bolje da ti to serviseri odrade.
toolbox ubacuje software u tvoj fon u takvim slucajevima kakav je kod tebe.
toolbox ubacuje software u tvoj fon u takvim slucajevima kakav je kod tebe.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
Evo samo da se pohvalim da sam flesovao na ovaj nacin 6630 i sa verzije v 3.45.113 na verziju
v 6.03.40
Probao sam par kodova (0529311 ;0527817 ;0519363 ) ruski jezik me i obicni dobije se ukrajinski ruski i engleski.
0529970 -srpski engleski i nemacki
0529971- bugarski, engleski i nemacki, na kom sam i ostao
Pozdrav !
v 6.03.40
Probao sam par kodova (0529311 ;0527817 ;0519363 ) ruski jezik me i obicni dobije se ukrajinski ruski i engleski.
0529970 -srpski engleski i nemacki
0529971- bugarski, engleski i nemacki, na kom sam i ostao

Pozdrav !
6630
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
antegra, na linku imaš spisak prodavnica i servisa, telefon u ruke i zovi, raspitaj se.
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-cenovnik
v_slobo, dešava se periodično, nema pravila.
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-cenovnik
v_slobo, dešava se periodično, nema pravila.
● PRAVILA FORUMA ●
da, imam spisak, i svi imaju vrhunski servis koji sigurno može sve da popravi, i svi su iskusni i sertifikovani nokia serviseri ...
pa ja sam danas celo jutro u razgovoru sa pola tih servisera objašnjavao šta je uopšte nokia updater program! ljudi su se čudili kad su čuli da postoji nokia program koji koji update-uje firmware telefona.
ja molim da mi neko kaže kontakt neke osobe koja je provereno dobra i iskusna. ta "sitnica" ne piše nigde na sajtu.
pa ja sam danas celo jutro u razgovoru sa pola tih servisera objašnjavao šta je uopšte nokia updater program! ljudi su se čudili kad su čuli da postoji nokia program koji koji update-uje firmware telefona.
ja molim da mi neko kaže kontakt neke osobe koja je provereno dobra i iskusna. ta "sitnica" ne piše nigde na sajtu.
imam nokiu n80 ie...koja je pravljena za azijko trziste...pa me cisto zanima...neki savet imali potrebe ga uopste i fleshujem...doduse...neke krogramcice ne mogu da instaliram....kao telefon za to trziste ne podrzava taj program...mislim da je bila rec o mesindzeru...i jos nekom programu ne mogu sad da se setim koji su sve...
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Uto, 30. Okt 2007. 09:19
- Kontakt:
Imam problem sa Nokiom 5500.Vec 2 dana pokusavam da je ubacim firmware i ne uspevam nikako.
U nemesisu promenim prduct code (probao sa nekoliko njih),pokrenem software updater i sve prodje ok,krene da skida i kad skine ceo fajl jednstavno mi napise DOWNLOADING SOFTVERE FAILED.Ne znam uopste u cemu je problem iskljucen mi je i antivirus,pre ovog fona sam uspesno uflesovao i e50,n70,n73 samo mi ovaj fon pravi problem.Da napomenem da je u fonu zadnja verzija softvera,samo bez srpskog,a ja bih da ubacim srpski.
Pozdrav
U nemesisu promenim prduct code (probao sa nekoliko njih),pokrenem software updater i sve prodje ok,krene da skida i kad skine ceo fajl jednstavno mi napise DOWNLOADING SOFTVERE FAILED.Ne znam uopste u cemu je problem iskljucen mi je i antivirus,pre ovog fona sam uspesno uflesovao i e50,n70,n73 samo mi ovaj fon pravi problem.Da napomenem da je u fonu zadnja verzija softvera,samo bez srpskog,a ja bih da ubacim srpski.
Pozdrav
ok, spašen je E50. da ukratko kažem šta se desilo i ko može da pomogne, ako se neko ikada nađe u ovakvoj poziciji kao ja, a nadam se da se to nikome neće desiti.
prvo, kad flash pukne na pola, 99% šanse su da se telefon može povratiti u život. znači, ne treba paničiti, sem ako si baš težak baksuz, imaćeš svoj telefon nazad. drugo zašto falsh može da pukne (prema iskustvu tipa koji mi je oporavio telefon):
1. zbog samog windows-a! NSU ima debilan način da na pola procesa instalira neke usb drajvere, a windows u lošem stanju bi tu mogao da pravi probleme. koristiti samo windows koji nije "uništan", savet: sveža instalacija je preporučljiva, isključite FW, AV i sve moguće programe koji rade u pozadini.
2. zbog debilnog CA-53 kabla! to je najverovatnije bio moj slučaj! pogotovo ako dugo stoji u onoj savijenoj kružnoj poziciji, ti ga kao ispraviš pred flash, ali on počne da se blago uvija - teži da se vrati u svoju poziciju, a kontakti sa telefonom su mu očajni. prema njegovo iskustvu, takođe ima i razlike između samih CA53 kablova, neki imaju bolji neki lošiji kontakt. savet, ceo dan ispravljajte kabal ako je dugo vremena bio uvijen. USB to mini USB kabal bi trebao da je mnogo sigurniji, da ne kažem savršen, ali tek nove nokie ga imaju.
3. zbog samog NSU, ali to je jako retko, i uglavnom povezano sa "lošim" windows-om.
a telefon mi je spasio tip koji ne postoji nigde "na sajtu", već po preporuci mog prijatelja. sad ću reći i ko, da se neko ne zajebe i počne zvati onu gomilu debila sa sajta, među kojima prednjače oni znanični serviseri na uglu YUBC, koji prvo nisu shvatili šta je NSU i šta se desilo, pa kad sam im nekako objasnio, tražili 2800 din i što je još gore, 3 nedelje za flash!!!
do tipa koji je obavio posao možete lako doći zato što radi za ALKATIM na sajmu, naravno, ne onaj za tezgom, nego tamo predati telefon. on je za sat vremena sve sredio, čak i stavio taj firmware koji sam ja pokušao. cena - 1200 din.
po meni, za te pare se ni ne isplati rizikovati da sam stavljaš firmware, pogotovo ako se radi sa CA-53 kablom, već tamo predati mob da ti on to isto uradi za 1200 din, naravno potpuno sigurno.
prvo, kad flash pukne na pola, 99% šanse su da se telefon može povratiti u život. znači, ne treba paničiti, sem ako si baš težak baksuz, imaćeš svoj telefon nazad. drugo zašto falsh može da pukne (prema iskustvu tipa koji mi je oporavio telefon):
1. zbog samog windows-a! NSU ima debilan način da na pola procesa instalira neke usb drajvere, a windows u lošem stanju bi tu mogao da pravi probleme. koristiti samo windows koji nije "uništan", savet: sveža instalacija je preporučljiva, isključite FW, AV i sve moguće programe koji rade u pozadini.
2. zbog debilnog CA-53 kabla! to je najverovatnije bio moj slučaj! pogotovo ako dugo stoji u onoj savijenoj kružnoj poziciji, ti ga kao ispraviš pred flash, ali on počne da se blago uvija - teži da se vrati u svoju poziciju, a kontakti sa telefonom su mu očajni. prema njegovo iskustvu, takođe ima i razlike između samih CA53 kablova, neki imaju bolji neki lošiji kontakt. savet, ceo dan ispravljajte kabal ako je dugo vremena bio uvijen. USB to mini USB kabal bi trebao da je mnogo sigurniji, da ne kažem savršen, ali tek nove nokie ga imaju.
3. zbog samog NSU, ali to je jako retko, i uglavnom povezano sa "lošim" windows-om.
a telefon mi je spasio tip koji ne postoji nigde "na sajtu", već po preporuci mog prijatelja. sad ću reći i ko, da se neko ne zajebe i počne zvati onu gomilu debila sa sajta, među kojima prednjače oni znanični serviseri na uglu YUBC, koji prvo nisu shvatili šta je NSU i šta se desilo, pa kad sam im nekako objasnio, tražili 2800 din i što je još gore, 3 nedelje za flash!!!
do tipa koji je obavio posao možete lako doći zato što radi za ALKATIM na sajmu, naravno, ne onaj za tezgom, nego tamo predati telefon. on je za sat vremena sve sredio, čak i stavio taj firmware koji sam ja pokušao. cena - 1200 din.
po meni, za te pare se ni ne isplati rizikovati da sam stavljaš firmware, pogotovo ako se radi sa CA-53 kablom, već tamo predati mob da ti on to isto uradi za 1200 din, naravno potpuno sigurno.
evo i ja sam update-ovao softver na n37, nista lakse
, sad cu da vidim ima li poboljsanja.
ps: ko imalo zna engleski odradice to bez problema, nema nikakvih "caka" i slicno, i moja baba bi to uradila bez problema.
EDIT:evo malo sam pregledao i sad radi brze!
kamera pogotovo!!! pre je radila kao mrtva, a sad ko avion.
zasad sve preporuke sa novi softver
Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Sve to može u jednoj poruci! Koristi opciju "Izmeni"

ps: ko imalo zna engleski odradice to bez problema, nema nikakvih "caka" i slicno, i moja baba bi to uradila bez problema.

EDIT:evo malo sam pregledao i sad radi brze!

kamera pogotovo!!! pre je radila kao mrtva, a sad ko avion.

zasad sve preporuke sa novi softver
Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Sve to može u jednoj poruci! Koristi opciju "Izmeni"
Malocas sam update-ovao moju 6233 sa v4.91 na v5.43 i apsolutno ne mogu da primetim ikakvu razliku (tj, neka poboljsanja), pa me zanima da li je to tako ok?! 
Moram da napomenem da sam v4.91 update-ovao uz pomoc Phoenix-a, dok sam na v5.43 to uradio uz pomoc NSU... Sve je ostalo isto, cak se prilikom podizanja phone-a pojavila i tema koja je bila postavljena pre flash-a!!!
Znaci, nema nista ubaceno, video fajlove nikada nisam ni mogao da "premotavam" (ili to ne znam kako se radi), a muzicki player nije "ulepsan" ili nesto sl.
Gde su i sta su donela nova softverska resenja za ovaj model Nokia telefona???
Phoenix mi se glupira, ne radi kako treba, jer ne vidi phone, pa sam iz tog razloga flash-ovao phone preko NSU
Molim dobre ljude za pomoc!

Moram da napomenem da sam v4.91 update-ovao uz pomoc Phoenix-a, dok sam na v5.43 to uradio uz pomoc NSU... Sve je ostalo isto, cak se prilikom podizanja phone-a pojavila i tema koja je bila postavljena pre flash-a!!!

Znaci, nema nista ubaceno, video fajlove nikada nisam ni mogao da "premotavam" (ili to ne znam kako se radi), a muzicki player nije "ulepsan" ili nesto sl.
Gde su i sta su donela nova softverska resenja za ovaj model Nokia telefona???
Phoenix mi se glupira, ne radi kako treba, jer ne vidi phone, pa sam iz tog razloga flash-ovao phone preko NSU

Molim dobre ljude za pomoc!

HTC Desire + MIUI 0.11.12
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Tvij code je 0536670 'RM-145 6233 EURO-C T-MOBILE DE BLACK'
Što samo govori da je izmenjen prilikom flešovanja.
Nije to nikakav problem.
Negde pronadjoh da je product code za 6233 Balkan 0532184
Nisam proveravao!
Ako želiš probaj sa njim koristeći Lomnicino uputstvo.
viewtopic.php?p=72714&highlight=nss#72714
Dakle prvo NSS pa proveri kod da je sigurno 0532184 a onda NSU.
Dobićeš isto v 05.43 ali sa Srpskim i sigurno ćeš videti promenu
Što samo govori da je izmenjen prilikom flešovanja.
Nije to nikakav problem.
Negde pronadjoh da je product code za 6233 Balkan 0532184
Nisam proveravao!
Ako želiš probaj sa njim koristeći Lomnicino uputstvo.
viewtopic.php?p=72714&highlight=nss#72714
Dakle prvo NSS pa proveri kod da je sigurno 0532184 a onda NSU.
Dobićeš isto v 05.43 ali sa Srpskim i sigurno ćeš videti promenu

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
Hvala tebi druze puno na pomoci... Mislim da cu da odustanem 
Ako ce se promena svoditi samo na to sto cu dobiti podrsku za Srpski jezik, po meni to nije toliko bitno, jer sam godinama koristio telefone sa Engleskim jezikom!
Ugred budi receno... Sada mi ni NSU ne radi kako treba (iako sam podigao novi sistem sinoc)... Prijavljuje mi da sam izgubio "vezu sa mrezom"
Ovaj "Winblows" ume stvarno da me izludi ponekad!!!
Pozdrav

Ako ce se promena svoditi samo na to sto cu dobiti podrsku za Srpski jezik, po meni to nije toliko bitno, jer sam godinama koristio telefone sa Engleskim jezikom!

Ugred budi receno... Sada mi ni NSU ne radi kako treba (iako sam podigao novi sistem sinoc)... Prijavljuje mi da sam izgubio "vezu sa mrezom"
Ovaj "Winblows" ume stvarno da me izludi ponekad!!!

Pozdrav

HTC Desire + MIUI 0.11.12
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
ubacio sam novu verziju softvera za N73ME V 4.0736.3.2.1 od 04-09-2007 i osim Nokija Mapa primetio sam da kad se kucaju poruke sa našim slovima žćšđ više ne oduzima po deset slova za jedno naše slovo sa kukicama kao ranije , znači kad se kucaju poruke sa našim slovima poruka može da sadrži 160 slova , bravo Nokia 

16 godina na forumu MOBILNISVET
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49