Pravila foruma Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
ponovo pisem isto! znaci javio mi se problem sa mojom mmc karticom, naime posle instaliranja neke crack-ovane aplikacije, otkazala je poslusnosti. posto sam je formatirao u 6230, kod mene nije htelo, prijavilo je da je prazna skroz, medjutim kada sam je vratio u moj fon, telefon je prijavljivao memory card corrupted i trazio da je formatira. dam mu ja da formatira i kad dodje do kraja ono prijavi memory card system error i samo nudi da je ponovo formatira. tako moze u nedogled. stavljao sam u 6600 prijavljuje isto, dok u 6230 i dalje kaze da je sve o.k. pa me interesuje da li je mmc crkla, da kupujem novu, ili ima leka? inace mmc je fabricka od 16Mb, fon je 3660, ver. 5.08 :
We live together, we die together!
Bad boys for life!
Hmmm, a jesi li probao da je formatiraš u card reader-u? Meni se dešavalo da flash crkne, prijavljuje sve ok, može format, ali kad kreneš da kopiraš nešto - prijavljuje grešku. Da li si probao da formatiraš i memoriju na telefonu, možda pomogne? Svakako bi bilo dobro da je bocneš u neki čitač, to je najpouzdanija dijagnostika...
probao sam sve sem card reader-a, najcudnije mi je to sto na 6230 prijavljuje da je sve u redu, cak i snima podatke na nju! tripujem da nece kod mene zbog symbian-a, verovatno je 6230 izmenila na njoj neki boot file( ili nesto slicno) i sad kada se upali fon nece da je ocita zbog toga. ali ne znam kako to da resim, mislis da bi card reader pomogao?
Bad boys for life!
To je čudno, 6230 je formatira bez problema (češ-češ 8O ). Card reader je vrlo koristan i ako prođe format na njemu, ne moraš da formatizuješ karticu u mobu. Mada, prilikom formata (tačnije, posle istog) se kreiraju neki direktorijumi na kartici, ali oni nisu toliko bitni za osnovni rad telefona. Koliko je trajao format na 6230? Ako je trajao kraće nego na 3660 ili 6600, znači da 6230 ne radi verifikaciju prilikom formata, pa zato prolazi. Symbian radi verifikaciju memorije, zato format i traje onoliko. Jesi li probao da napuniš celu karticu, možda je otišao poslednji segment memorije, verovatno poslednjih 4MB, jer ti pred kraj i puca format.
mnogo brze je na 6230, a meni prijavljuje gresku tek kad zavrsi, to jest kad ostane onaj poslednji "pixel" ne formatiranog dela. ja zeznem telefon da stavlja slike u mmc, ali kad probam da joj pistupim isto s*anje. a fajl koji je snimljen jednostavno nestane, fexplorer takodje ne moze da pristupi e:/ disku(prijavljuje 0Mb/0Mb), kao ni seleq (probao sve zive verzije i crack i trial). znaci to sto snimi on upise na mmc, ali ne moze da mu se pristupi, preko pc suita isto prijavljuje "memory card not formated" i nece da je otvori! znaci misterija!!! probacu sad da je napunim da vidim sta ce da kaze!
Bad boys for life!
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.