6260 zavaravanje???

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

6260 zavaravanje???

Post od miljex »

Prodajući telefone primjetio sam da svi novi modeli nokije ( mislim na "pametne") su koliko toliko, neki više neki manje bolji od 6600, ali ovaj telefon (6260, preklopnik) me strašno nervira, sve je isto kao kod stare dobre 66-ice izuzev oblika i činjenice da ima radio, čak je i kamera ista i dobija se jednako memorije.

Primjetio sam i neiskorištenost prostora na telefonu, ispod tastature recimo. Ali cjena joj nije niža od 7610, reklamira se samo tako, o čemu se radi, da li sam ja u zabludi ili je ovo poslovna varka finaca :?:

Nerjetko ima jaču cjenu od 7610 u Banja Luci, zato što 7610 prodaje operater uz broj, u paketu, ali i posebno za 400e, pa su prodavci digli cjenu 6260 na 430-500e, kod mene je takođe skuplja (vidio od drugih), i što je najgore super se prodaje, bolje od 7610 :?: :?: :?:

Zašto :?:

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Misim da ces odgovore naci ovde viewtopic.php?t=1596 :mrgreen: :mrgreen: . Sad ozbiljno. Verovatno se prodaje tako dobro zato sto je nov, pa ljudi valjda misle da je mnogo bolji od svih predhodnika. I 6260 i nije bas toliko los kao sto kazes. Ima stereo mp3 (nisam 100% siguran) sto je za mene veliki plus, i i ma fm radio. Nema potrebe da ja tebi to govorim, bavis se prodajom, pa i sam znas performanse :D .

Pozdrav

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Zato sto je fensi, nokia, pa jos na prekolop, to je novo i ljudi hoce da budu u trendu i da se pokazu kod prijatelja! :D
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Feniks
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 23. Dec 2004. 14:35

Post od Feniks »

Pa da budem iskren,ja nikad ne bih pokazivao takvu ciglu poput 6260.Šalu na stranu,ali telefon je zaista ogroman,najveci preklopni telefon.Ja znam da je to smartphone,ali su dimenzije zaista ogromne.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

PA ti ljudi koji uzimaju nose one torbice od koze, ja ih zovem torbice za pritisak, tako da im velicina ne predstavlja problem! Meni je 6260 jako lep tel!
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
Kontakt:

Post od Srbin »

Ja imam neka misljenja o svemu tome pa bih iskoristio priliku da ih iznesem...
Najveca mana za mene 6260 je cinjenica da ima sistemsku dugmad na gornjoj strani preklopa sto je meni kranje neprijatno, i iako ovde nije toliki problem raditi kao na drugim telefonima sa slicnom problematikom, ipak mi smeta. Druga stvar jesu dimenzije telefona koje su po meni neprihvatljivo velike jer preklopnjaci moraju biti mali.. sa druge strane telefon je smartphone i nerealno je da bude mnogo manji.. ali i mala razlika ume biti primetna kao kod 6600vs7610.
Postoji jos jedna stvar... ne gledam domace televizije ali recimo discovery gledam redovno, vrte se reklame 7610 , 6260 a 9500 9300 p[a i nekad 6600 nigde.. zasto? Zato sto su to modeli kojima reklama ne treba... 7610 i 6260 su novi koncepti nokie i moraju se nametnuti, a bolji nacin od reklame za to ne postoji.

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Uzeo sam jednog na 2 dana da ga koristim, ogroman je, kad ga rasklopiš možeš da ubiješ nekog, znate ono "pazite okrećem se".

I što Srbin reče sistemska dugmad na gornjem djelu ekrana, bez veze, svaki put moraš da ga pridržavaš, bez veze :|

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Za osobe sa krupnim prstima, ovo je idealan Symbian telefon. Cena se objašanjava samo sa tri reči: prvi preklop Symbian. :mrgreen:
U susret novim izazovima...

jevrem
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Jun 2004. 00:49

Post od jevrem »

Nemam pojma nesto strucnije da kazem na ovu temu... Ali s obzirom da sam ga koristio dva dana, mogu izneti par pozitivnih utisaka, npr prelaz sa moje 6230 koja je mala i fancy, na telefon vecih dimenzija ali srazmerno i daleko boljim... osecaj je bio ponizavajuci, 6230 (koji trenutno vazi za jedan od najboljih ne Symb telefona izuzimajuci SE S700) je izgledao poprilicno bedno u odnosu na 6260, koji je bez sumnje nadoknadio sve nedostatke koje je imala 6600 u odnosu na 6230 (FM + dobar mp3) i samim tim me odusevio...
Telefon kad je sklopljen je velicine kao i 6600, ali je daaaaaaleeekooo lepsi, pored crno-crvene 7610 ovaj telefon je jedan od najlepsih Symb telefona...
Nokia E65 + Logitech BT Headset

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Za mene je telefon i dalje HUGE! I ne mogu da se pomirim sa time, mada sve u svemu ne lezi lose u ruci i daje ok utisak, posebno crni, on je bruka, ali ima tu jos da se radi... za prvenac je dobar

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ludak »

To što se tiče veličine tastera(a pogotovu razmaka između tastera na gornjoj i donjoj polovini fona) apsolutno stoji. Otovoren telefon je skoro nemoguće koristiti... :mrgreen:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Ma preklopish ga tako da ti je ekran okrenut ka tebi i super se sluzish... :mrgreen:
Meni je telefon super s obzirom da je prvi symbian na preklop bla bla bla...
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Jeste, ali kad sagledas cinjenicu da je on sklopljen velik ko neki u klasicnim kucistima ne dobija se preklopom previse.. ono jes.. nerealno je praviti mali smartphone.. ali nadam se boljima u buducnosti

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Kod ovog telefona (6260) svi se uglavnom žale na lošu ergonomiju (nepraktično postavljen petosmerni i tasteri brzog pristupa u gornjoj polovini fona)... Mislim da je moralo tako, jer je poenta bila u tome da se ekran zarotira i sklopi tako da displej bude gore, a da pritom može i dalje da se rukuje telefonom... Sve nevolje su kasnije došle zbog takvog dizajnerskog rešenja (koje mi se jako sviđa, priznajem, iako ne volim preklopne fonove)...
Po meni, ti problemi su mogli vrlo jednostavno da se reše duplim navigacionim tasterima - Naime, trebali su da taj petosmerni i ona dva tastera postave i u donjem delu telefona (duple komande) - za tako nešto ima i više nego dovoljno mesta u donjem delu, a pritom su trebali nastojati i reducirati malo dimenzije telefona. Da su tako nešto napravili, telefon bi sigurno bio pravi fensi-smartphone hit... A da su još ubacili kameru od bar 1 mpix, lele... Ja bih prvi stao u red da ga kupim... Po specifikacijama, čak i ovakav sa brojnim manama, to je trenutno "najnabijeniji" Nokia smartphone... Ovako, radije gledam preko njega u Nokiu 6630...

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Kao ovakav je dosta zgodan za slikanje..
Inache kad se preklopi sa okrenutim ekranom je jako praktichan za gledanje filmova!
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Mislim da bi bilo malo glupo imati duple tastere... ipak ne znam neko drugo resenje osim da tasteri budu izmedju gornjeg i donjeg dela pa da preklop bude iz 2 veca i jednog malog dela koji bi se zatvarao...

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Ne znam... Ovo sa duplim dugmićima mi se čini najjednostavnije izvesti a takvo rešenje koristi se na mnogim ("neelektronskim") uređajima. Trodelna konstrukcija? Malo komplikovano, pitanje kako bi to ispalo ergonomski (verovatno lošije nego trenutni oblik)... Poenta preklopa je u smanjenim transportnim dimenzijama i na to su se trebali skoncentrisati - Nokia je to kod ovog fona potpuno zanemarila. 6260 je u sklopljenom stanju velik koliko i klasičan telefon - samim tim nemaju uopšte opravdanje za preklopno rešenje....

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ludak »

Rešenje je da zglob bude manji i da donja polovina tastature bude bliže gronjoj tako što će se pomeriti ka zglobu. trebalo je još skratiti telefon i odozdo i odozgo za makar 7mm. Pogledajte na mobile-review.com-index-en.shtml , nazvali su ga jednim od promašaja. :mrgreen:

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Ja vidim koliko se prodaje i koliko ljudi ga ima.. bogami ako je to promasaj ne znam sta je pogodak.. i cak iako mi 6260 beli izgleda anitpaticno... crni je fenomenalan

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Srbine jesi li ti video crnu varijantu uzivo? Ono tako jadno deluje da ne mogu da ti opisem. Imas osecaj kao da drzis onu kinesku igracku u ruci a ne telefon visoke klase... Kakav li je tek u sivoj varijanti kad vam je crni fenomenalan...

Odgovori