kako povezati komp i fon?

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

kako povezati komp i fon?

Post od Mirko BGD »

posto vidim da je to veliki problem kod mnogo korisnika, resio sam da dam detaljnijo uputstvo
moje iskustvo se svodi na povezivanje nokia telefona pa cu samo njihovo povezivanje i opisati

Postoje 3 vrste konekcije
1. preko infra-red (vrlo spora i nesigurna konekcija)
2. preko bluetoth-a (odlicna ali sporija konekcija)
3. preko kabla (brza konekcija)

ma sta radili uvek trebate prvo da instalirate kabal (ili koju vrstu konekcije koristite) i drajvere a onda sve ostalo
znaci predpostavimo da se radi o konekciji sa kablom prvo treba ustekati kabal u USB i kada ga komp prepozna treba ubaciti CD sa drajverima ZA KABAL
sledece sto treba uraditi je instalirati PC Suite. verzija PC Suite zavisi od toga koji model telefona imate prem da bih ja preporucio verzije koje krecu od 6.1 zato sto konekcija nije bas najsrecnije odradjena na predhodnim verzijama t.j.u 90% slucajeva PC Suite neprepoznaje telefon, dok je u novijim verzijama to reseno.
znaci kada smo instalirali kabal i PC Suite treba da nadjemo opciju conection menager koje se nalazi u
START -> CONTROL PANEL -> CONECTION MENAGER
i tu teba odabrati vrstu konekcije koju koistimo (kabal, BT, infra-red)
kada nam se ispise model telefona koji smo povezali znaci da je konekcija uspela
ako ima nekih pitanja pitajte 8)

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
Kontakt:

Post od Srbin »

1. Mali broj telefona ima mogucnost povezivanja preko kabla, npr kod nokia to ima svega par modela...
2. Bluetooth je zadovljavajuce brz za sve sem prenos mp3 datoteka a za to se i onako kupuje card reader, mada ako imas srece bt moze raditi jako brzo i jako lepo, moje najbolje iskustvo je bilo prosvetljujuce :)

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Tutorial je ql, mada imam utisak da ce i pored ovoga nazalost gomila ljudi i dalje imati probleme sa povezivanjem... :? :roll:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
Kontakt:

Post od Srbin »

Jbg, ja prvi nisam nikako u stanju da normalnim putem sredim pc suite... na kraju on radi, ali mnogo muke, mnogo zivaca i sl :(

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Dobro ali nekome ce sigurno pomoci....kome ne bude jasno on ce pitati a mi cemo po obichaju efikasno,jednostavno i brzo dostaviti odgovor... :mrgreen: :mrgreen:
Ne stvarno kome nije jasno pitace....

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak

Skoro nikad nije ovako prosto, tj. uvek ima neka zachkoljica, neki bug zbog koga ne moze da se uspostavi konekcija..., ali u svakom sluchaju ljudi ce da pitaju, a mi ce mo da im pomazemo... :mrgreen:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ja sam imao strasnih problema oko povezivanja 7250i i stare vezije PC Suite.
program uopste nije teo da mi pepozna telefon, tek nakon 2-3 restartovanja.
ali kao sto rece ti bug-ovi su totalno otklonjeni u novijim verzijama
kome nije jasno, nek pita :wink:

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Nešto ste zaboravili, :D čitač kartica, ako telefon ima memorijsku karticu, nije baš spajanje sa računarom, ali jest prenos podataka sa njega, naročito je pogodno za mp3 ako imaš brdo memorije a tel. koristič ko mp3 player :P

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Najjednostavnije rešenje je svakako čitač kartica, sledi ga Bluetoth, kabl, beskorisni IR. Srbine, kako to misliš "svega nekoliko modela", pa ima bar 100 Nokia koje podržavaju konekciju putem kabla... :mrgreen:
U susret novim izazovima...

jaca
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 20. Jan 2005. 23:51

Post od jaca »

nije mi jasno ovo sto si rekao na kraju, da li on treba sam da mi ispise model telefoma koi je detektovao(u tom menadzeru) posto meni otvara prazan prozor u koji mi ne dozvoljava da ista upisem?

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak

Da, program treba da ti izlista podrzane telefone koje je nashao, i onda ti izaberesh zenjeni... :wink: 8)
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

@jaca

znaci program ti sam ispise model telefona ukoliko ovo iz nekog slucaja neradi prikaci fon na komp i restartuj komp sa prikacenim fonom (ukoliko koristis kabal konekciju)
bilo bi dobro da napises model telefona, vrstu konekcije i program koji koristis da bi ti vise pomogli
:wink:

jaca
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od jaca »

imam jos jedno glupo pitanje, ako sam instalirala drajver u komp da li je potrebno da svaki put kada pokusavam da se povezem sa kompom treba da ubacujem disk?

jaca
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od jaca »

imam nokiu 7250i i koristim iskljucivo kabal za konekciju a program sam prekljuce skinula sa www.nokia.com i to je valjda najnovija verzija PC Suite 6.1 i nemoze pomagajte .Jaca

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

da u pravu si to je najnovija verzija PC Suite koja ima neki bug i svaki put kad prikljucis fon ona ti trazi da instaliras drajver
probaj da kada prikljcis fon instaliras drajver, restartuj komp i kada komp pocne da trazi novi drajver izkulriaj ga a u donjem desnom uglu treba da ti pise phone connected

jaca
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od jaca »

kada udjem u nokia connection menager, i hocu da se konektujem preko kabla sta izaberem:
1.infrared
2.serial cable(DAKU-5,CA-42)
3.USB(DAKU-2)

zatim kada sam to odabrala ulazim u configure... i sta izabiram?
1.COM3
2.Communications Port(COM1)
3. Communications Port(COM2)
4.Prolific USB-to Serial Com port (COM4)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

cekaj polako, ti koristis dku5 znaci izaberes dku5 i onda ib on sam trebao dainstalira i prepozna port i onda bi ti pisalo npr port com 4 on nokia instaled ili tako nesto

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Lepo što je neko drugi tu, da je ne moram da se ubijem od objašnjavanja... :lol:

Hvala Mirko što postojiš. Hvala jaco što mi se nisi obratila. :mrgreen:
U susret novim izazovima...

Odgovori