N3660 pitanja i preporuka

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
DrunkDwarf
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 09. Jun 2005. 00:27
Kontakt:

N3660 pitanja i preporuka

Post od DrunkDwarf »

Imam par pitanja na koja bih molio da mi odgovorite:
daklem

da li je moguce da sam update-ujem firmware sa verzije 4.57 na 5.08 ili sl??
Ako je moguce sta mi je sve potrebno za to?
Gde moze da se skine firmware?
Gde to mogu da uradim i koliko kosta takva "operacija" :)

Gde mogu da se nadju maske za ovaj telefon? (ako neko zna da u nekoj radnji ima molio bih za adresu i koliko bi okvirno mogla da kosta)

Interesuje me vasa preporuka za koliko bi mogao da prodam N3660 (+ orginalni disk) + 16mb mmc + 32mb mmc + MSI bt + disk sa softverom za n3660?
P.S.trebalo bi da josh vazi garancija, mada verovatno istiche uskoro?

Unapred zahvalan
DrunkDwarf :)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Najnovija verzija firemware za 3660 je NHL-8 v 5.08 i odnesesh u servis,izvojish 20-ak evra i oni ti ga flashuju...

Da bi ga sam flashovo treba ti oprema itd..vec smo prichali o tome,pogledaj malo na forumu... :wink:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Za opremu za fleš treba da se izdvoji par stotina evra, firmver može da se skine sa nekih foruma koji se bave i prodajom opreme.
Infotim može da ti odradi fleš, ne košta mnogo. :wink:
Sve na gomili možeš da probaš da prodaš za 140-150 evra...

DrunkDwarf
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od DrunkDwarf »

tnx miskoni

Da li neko zna gde imaju da se kupe maske za ovaj telefon?

Izgleda da mu je to ogromna mana...bejah u nekoliko prodavnica i rekli su mi nema!

p.s.kakva su iskustva vezana za zamenu telefona uz doplatu?? Koliko se to isplati?? Ko to radi??

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

You're welcome! :)
Zamena se isplati (pre)prodavcu, tebi nikako. Bolje da se potrudiš da ga sam prodaš, tako ćeš izvući realni maksimum. Maske su do pre par meseci i mogle da se nađu, a sad... :uhuh: Možda negde, ali ko zna kakav im je kvalitet. :dry:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Maske ces sigurno da nadjes na nekoj pijaci, ali original ne sigurno, pa, sto kaze Miskoni, pitanje je kakve su... :P
Pa onako, nekad se isplati i u prodavnici al jedino ako oces da zamijenis za neki fon uz doplatu, onda ti mozda nesto vise uracunaju, ovako tesko da ces da dobijes pare koje bi mogao da izvuces... :wink:

DrunkDwarf
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od DrunkDwarf »

pa i mislio sam eventualno da zamenim za motorolu a925, uz doplatu naravno :)

p.s. velichina nikada nije bila problem ;)

supporter
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 08. Dec 2005. 03:04

Post od supporter »

Postavio bi par ,mozda vama glupih pitanja

Neko mi reche da ovaj telefon ima "touch screan" ili kako vec..tj da se olovcicom po ekranu moze koristiti?Jel o istina?

Drugo pitanje je, da li ovaj novi telefon moze naci u radnjama?

hvala unapred 8)
TB 87

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

supporter, Nokia 3660 nema touchscreen,a onaj ko ti je to rekao grdno te je prevario...Inache trenutno ga nema u radnjama,to mezesh videti i u specifikacijama na ovom sajtu... :wink:

supporter
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 08. Dec 2005. 03:04

Post od supporter »

Hvla ti puno..igleda da sam prevaren :roll:

Postavio bi jos jedno pitanje posto sam veoma blizu kupovine tog ili modela 3650
Da li ima velike razlike izmedju ova dva modela?Znam da je glavna razlika u testaturi, a da li ima jos nekih razlika?
Vidim da 3660 ima 65.536 boja a 3650 svega 4.096 boja?! Posto sam laik za telefone, da li je to nesto zbog cega bi trebalo vise da trazim 3650 pa makar i polovan?

I poslednje i ne najmanje bitno pitanje.U specifikaciji modela 3660 stoji da podrzava fromate: mid, amr, wav, ra, rm, 3gp. Dok za 3650 to ne pise?da li to znaci da 3650 ne podrzava ove formate, a ako sam dobro vide, npr mogu se pustati filmovi sa njega?

Hvala unapred sa odgovorima
TB 87

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

3650 je mator telefon, displej mu je slab, spor je, ima stariju verziju operativnog sistema, nema stereo izlaz tako da i nije neka alternativa za MP3 plejer (3660 takodje).... i da ne nabrajam dalje. 3660 je isto star telefon, za nijansu bolji (bolji ekran, logicnija tastatura...), sto znaci da te pozdravilo da ces naci nov bilo koji od ta dva...
ako imas kesa za 6630 nemoj o ova dva prethodna ni da razmisljas :D
vidi da je sa TIM mreze ako vec ne mozes da nadjes da nije skidan sa mreze.... ako ih trenutno nema u radnjama, kao sto kaze Dexter, bolje se strpi malo dok se ne pojavi...

Pozdrav za Zemunca :)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

3650 sigurno nije spor...

Baš suprotno - najbrži je među svojim bliskim "rođacima" (3660, 6600), a to će vam reći svako ko je imao ovaj telefon bar neko vreme (ja evo 2 godine). Recimo, kod njega nema nikakvog usporenja prilikom kucanja ekstra dugih porukica i slično...
Pretpostavljam da je primetno brži zato što su ostali nabrojani telefoni većim delom hardverski skoro isti (količina memorije, procesor), a softver im je zahtevniji plus imaju bolji displej koji traži veće angažovanje hardvera prilikom renderovanja slike...

Sve ostalo je tačno i ja bih ipak pre kupio neki noviji telefon...

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Trenutno 3660 nema ga u prodaji,a 3650 ima u 2-3 radnje i koshta 130e nov...
Sasa_NS, ima 3650 i obrazlozio je sve shto je trebalo mislim,tako da...Ako imash josh neshto da pitash ti raci... :)

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

A sto ne bi uzeo obican ngage?Milsim bolji je od 3650(bolji ekran, mp3, radio,....)a i ima odlicnih igri za njega.....A jeftiniji je od 3650...Sada jedino sto nema kameru i infa red port.....Pozdrav
Black Sabbath!!!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Da ne ispadne da branim 3650, ali...

N-Gage ima isti displej kao 3650 ali je prikaz slike bolji na ovom drugom (evo, upravo ih držim jedan pored drugog). Možda grešim, ali čini mi se da tome kumuje malo tamnija plastika maskice koje prekriva displej kod N-Gage...
Inače, to je u osnovi telefon jako sličan 3650, praktično, razlika je u tome što nema kamericu i IR, ali zato ima USB port, stereo mp3 plejer i radio...
Kome ne treba kamerica i spreman je na kompromis po pitanju veličine i čudnog načina držanja prilikom razgovora, odličan izbor...

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

Evo da isoadne da branim ngage :lol: :D Ngage ima vise ram memorije. sa kamericom ne moze bas nesto da se postigne(slab kvalitet) ali je mp3 plejer i radio mnogo korisniji......... veoma su slicni ali je po mom misljenju ngage mnogo prakticniji...sto se tice cudnog drzanja...Kome josh sluzi fon za telefoniranje :lol: :D salim se....nije uopste neudobno, neobicno jeste ali neudobno nije... pozdrav
Black Sabbath!!!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Ma neudobno, nego šta...

Jedino ako ga nosiš stalno u ruci možeš brzo da se javiš na poziv i postaviš ga kako treba na uvo (znam, treba vežbe)... Uz to, pljosnat je i širok pa izgleda mnogo veći od 3650 (koja je ionako velika) pa ga je teško ugurati i izvaditi iz džepa. Moj burazer ga je kupio nedavno i nije se još navikao - pošto stalno nešto majstoriše i ruku su mu uglavnom prljave, muka je izvaditi ga i javiti se na poziv. Rešenje je bilo kupovina slušalica no tu je opet problem što se sav upetljaš u žice... Sledeći korak je verovatno kupovina BT hands free-ja (ako pre toga ne popizdi i ne proda ga)...

Inače, super je telefon, nema šta.

Odgovori