sta posle 3650?

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

sta posle 3650?

Post od araphel »

vec neko vreme ima 3650 i to je telefon koji sam oduvek zeleo i jako sam zadovoljan s njim!madjutim polako pocinje da ne nervira cinjenica da zbog njegovog netipicnog oblika i velicine nemogu da nadjem nista od torbica/fotrolica za njega (ne zivim u Srbiji) a stvarno nisam u poziciji da ga guram po dzepovima i teglim non stop po rukama.dakle,voleo bih da mi neko predlozi cime da zamenim 3650,imajuci u vidu da je neophodno da teleon ima symbian,solidnu kameru,mp3 i obicne mmc kartice(ne rs)?ja sam razmisljao o 6260 ali mi ne deluje kao naj resenje....svaki predlog ili licno iskustvo su dobrodosli!unapred hvala!

SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 14:41

Post od SnoopDoggyDogg »

mislim da bi slobodno mogao uzeti 7610,dosta je manji od 3650,uopste nije veliki,ima interesantan izgled i dizajn,os7,dobar mp3,odlicnu kameru i td. i td.plus ces moci da nadjes koliko god hoces futrloica,torbica,za njega :D :D
ne moze da skodi!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Pa čovek reče da ne želi telefon sa RS-MMC karticama, tako da onda prema tom kriterijumu 7610 i noviji smartphoni otpadaju... Preostaje samo 6600... Manji je, lakši, ima bolji displej, solidnu kamericu (dosta bolju od 3650, iako su hardverski iste, pravi bolje fotke)...
E, sad... mp3 mu je katastrofa pa odluči šta ti je važnije - dobar mp3 ili prenosivost stare memorijske kartice... Još nešto: 7610 takođe ima loš mp3 plejer. Dobar mp3 plejer u klasi smartphona dobijaš tek kod 6630, a i on ima malo nezgodan oblik i dimenzije, što je još jedna od mana koje ti smetaju...
Zato bi ti moj savet bio da malo izmeniš zahteve i ipak kupiš 6630 (ipak je malo manji od 3650) ili neki još noviji smartphone (6680 - pare nisu problem?) jer ćeš dobiti fon koji će biti aktuelan i u nekim budućim vremenima... Obične MMC kartice polako postaju stvar prošlosti tako da se treba okrenuti nečem savremenijem (prodaj ih dok je vreme, odnosno, čim nabaviš noviji telefon)... Najnoviji smartphoni ispunjavaju i zahtev za malim dimenzijama i težinom... Razmisli.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Snoop,hvala na predlogu,razmisljao sam o tome,telefon jeste manji,ali vidim da su mu ocrneli tastaturu u testu,kazu cak da ne postoji ni zakljucavanje tastature.problem je sto ni njega nema u Izraelu,pa bi i za njega bilo tesko naci bilo sta od opreme!ustvari ovde od symbian telefona legalno postoji jedino 6600!kako cu svejedno kupiti fon u beogradu ili pak poruciti da mi ga neko donese,to i nije frka,odmah bih mogao kupiti i svu potrebnu opremu,bar jednu rezervnu masku i tako to,ali koliko znam 7610 ima rs-mmc,a to mi se ne isplati,buduci da vec imam par obicnih mmc,pa sto da bacam pare na nove rs kad vec imam ove!sad,ja pojma nemam dal on moze da koristi i obicne mmc,u testu je pisalo da je teoretski moguce,ali da su potrebne neke "hirurske" intervencije.....jako mi je simpatican taj 7610,ali nisam 100% siguran.....ovde se mozda pojavi uskoro i 3230,pa neznam kakav bi to bio izbor?koliko je on u Srbiji skuplji od 7610 i koliko je dobar uopste?
Poslednja izmena od araphel u Ned, 12. Jun 2005. 11:01, izmenjeno 1 put ukupno.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Sasa mislim da si u pravu.video sam ovde na nekoliko mesta 6630 kojeg prodaju "na divljaka"i jako je lep telefon.samo sto je ovde bolesno skup ide i do 500 eura!poenta je u tome da dosta koristim programe za reprodukciju videa,i imam gomile stvari vec na karticama i stvarno me smara da prebacujem silne megabajte na nove kartice,pa sam zato razmisljao o nekom fonu koji prihvata i obicne mmc,pored rs!da li postoji tako nesto,a da ne zahteva samostalno budzenje?mp3 mi je vise bitan za zvona i razonodu,mada sam ozbiljno jedno vreme bio u fazonu da uzmem stari n-gage ali je on otpao zbog nedostatka kamere!vidim da cu na kraju morati dobro da promislim,jer ne zelim da dam mnogo love na nesto sto ovde posle niko nece moci da mi popravi ako nedaj boze zatreba!mozda 6630 nije losa ideja buduci da ga ovde par radnji ipak prodaje i servisira...

SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od SnoopDoggyDogg »

da,nisam znao da lova nije problem,odmah bi ti ja preporucio neki noviji smartphone kao sto je 6630 ili 6680,ipak je to buducnost,kod nas je 3230 nesto malo skuplji,ja mislim oko 40-ak eurinja,nisam siguran,mozda i manje,ali ipak ako zelis dobar fon za duze vreme okreni se ovim novijim telefonima,jer se meni licno ne svidja kako je uradjena tastatuta ovog 3230,mada ne izgleda lose,ne znam,sve je stvar ukusa :)xaxaxaxaxaxa :lol: :lol: :lol: :lol: upravo sam sada video da je 3230 jeftiniji od 7610 citavih 20 eurinja,odavno nisam gledao cene telefona jer sam zadovoljan mojom nokiom 6600 :D :D :D
ne moze da skodi!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

ma mislim da cu na kraju samo da angazujem da mi u BG neko nadje dobru fotrolu i gomilu maskica i ostalih s.anja i da zadrzim 3650 do daljnjeg,dok se ne pojavi nesto bas bas genijalno,a da nije 3g posto mi to bas i netreba!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Maskice ćeš teško naći (originalne, naravno)... Ja ih tražim već godinu dana, bez uspeha. Svuda ima samo onih bednih kineskih, kojima se boja guli pogledom... Drugačija im je i plastika ispod tastature, a Noka natpis na staklu kao da su ga rukom pisali...
Futrola već imaš na svakom koraku, i to nekoliko tipova. Moja preporuka je da kupiš neku Samsonite, odličnog su kvaliteta a ako ti telefon slučajno ispadne (čak i na beton) nema brige, odlično je zaštićen.
Ako si već nameračio da se malo ponoviš, dok čekaš da najnovijim smartphonima padne cena, možda ipak ne bi bilo loše da kao prelazno rešenje (koje je pomalo bacanje para, ali šta da se radi, zadovoljstvo nema i nikad neće imati ekonomsku računicu) razmisliš o 6600... Dosta bolji displej u odnosu na 3650, manje dimenzije, noviji softver, Java 2.0... Kod moje 3650 me najviše nervira što 50% java igrica i jedno 35-40% Symbian igrica i softvera uopšte i ne mogu da instaliram jer je njen softver (Symbian 6.1, firmware 2.50, Java midp 1.0) već poprilično mator... Dalje, prvi put kada sam na duže vreme dobio u ruke 6600 bio sam frapiran činjenicom koliko je bolji prikaz na displeju i koliko bolje fotke pravi (kada ih na računaru poredim sa onima napravljenim na 3650)... Treće, 2 MB više interne memorije takođe nije mala stvar... Toliko sam natrpao svoju 3650 da se i interna memorija (iako sve snimam na karticu) lagano napunila, pa već mnoge programe više ne mogu ni da pokrenem jer stalno javlja "insuficient memory"...
Dakle, ja 6600 još uvek ne bih potcenjivao, pogotovo što ovde košta svega oko 200 evrića... Biće to još dugo aktuelan smartphon (za male pare)...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

sasa,verovao ti ili ne ali ovde kod provajdera 6600 kosta oko 800 eura!!!kod divljaka oko 300!razmisljao sam o kupovini tako necega,mada mi se iskreno dizajn telefona uopste nesvidja.sto se tice maskica za 3650 danas prosetam i naletim na jednu divlju radnju u kojoj lik ima sasvim slucajno jedno 5-6 maskica za 3650,ne original ali a klasa,vrlo solidno uradjene,doduse trazi 10 eura za njih,ali mislim da vredi kad vidis kako fon izgleda u boji slonovace!!!mnogo se cool uklapa sa onim srednjim belim delom fona!sad,moj 3650 ima verziju softvera 4.13 i ja pojma nemam koliko je to dobro,ali mi se dosad nijednom nije kocio i aplikacije rade bez frke!sto se jave tice,skoro da je i ne koristim,osim jednog flipera!neznam,razmislicu dobro pa cu videti sta da radim....u julu mi dolazi burazer iz bg,pa imam jos par nedelja da smislim pre nego sto odlucim,ako se uopste resim za neki novi!hvala za savete svima u svakom slucaju!

SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od SnoopDoggyDogg »

da......i da se nadovezem na ovo sto sasa kaze u vezi razlika izmedju nokia3650 i nokia6600,za mene jedna od najbitnijih razlika su ngage igre dok na nokiji 6600 moze da se igra oko 30 igara(sto se moze promeniti na bolje),na 3650 moze svega tri igre puyo,puzzle bubble i sonic(i to se ne moze promeniti zbog male ram memorije 3650 koja iznosi oko 2 mb,a za igranje ostalih treba oko 6-7mb)meni je ovo dosta bitno jer masovno igram ove igre!!!! :D :D :D a i da budemo iskreni 3650 je kao neki osrednji daljinski :lol: :lol: :lol:
ne moze da skodi!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Araphel, nisam ni mislio da ti savetujem da tamo kupuješ telefon, jer sve vreme govoriš (tako sam te shvatio) da će ti rođak kupiti ovde telefon i doneti ga... 800 evra je stvarno cena za ludake! Ovde je kod zvaničnih uvoznika upola manje, a kod "divljaka", kako ih oslovljavaš, još upola dole. Koliki vam je bre standard tamo u Izraelu?
U svojoj 3650 imaš jedan od novijih firmware-ova, ali nažalost ni to ne pomaže mnogo pošto je u 3650 stari Symbian 6.1, za razliku od 6600 koja ima 7.0, a 3650 ima i staru Javu 1.0 (za razliku od 2.0 u 6600)... Ni moja 3650 se ne koči, nije problem u tome, već što odbija da instalira svaku drugu stvar koju nabudžim jer jednostavno ne podržava ove novije pisane softvere...
To je još jedan od načina da te nateraju da moraš kupiti noviju spravu, hteo to ili ne. Kada ne bi bilo tako, danas bi svi još uvek nosili Nokie 7650 i bili najsrecniji na svetu...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

sasa,nisam ni mislio da mi predlazes da ovde kupim,samo sa to napisao kao zanimljiv podatak,cisto da vidis kakvih ludosti ima u svetu.standard ovde nije bog zna sta ali nije ni los,prosecna plata se krece izmedju 1000$ i 1000 eur.a to sto su cene za ludake je posledica toga sto fonove kupujes samo na mrezi,kod provajdera i u celoj zemlji imas izbor od jedno 20 aparata i to je to.da ne pominjemo da ovde siemens,panasonic,sharp,nec,sagem i takve stvari ne postoje!i svi se loze na samsung e 700 ili nokiju 6230-to je ovde hit!

sad,sto se tice 3650,ja sam za njega jos odavno kupio neki cd sa preko 500 igara,300 programa i jedno100 java aplikacija,i sve sa tog cd radi na mom telefonu,i vise od toga mi zaista netreba!jedino sto nemogu da nateram da radi to je opera ili netfront,jer ovi jebeni provajderi ovde nemaju nikakva podesavanja za 3650,nikad u zivotu nisu ni videli telefon!

na kraju sam cini mi se resio da se strpim malo pa sacekam dok ja budem dolazio u bg,i tada lepo kupim neku zverinu,recimo 7710-to mi se mnooogooo svidja.doduse nudi mi neko ovde zamenu-6600 i 100 eur za moj 3650!pa mozda i prihvatim,kad su ovce,vole da imaju nesto sto niko drugi nema i ne pitaju sta kosta!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

3650 plus 100 EUR za 6600? To možda i nije tako loša trampa. Ovde ti je polovna 3650 oko 100 evrića (ako je sam uspeš prodati), a ako odneseš na zamenu - dobijaš max 70-80 EUR. Nova 6600 je 200 i neki eur, a polovna 150-170, pa računaj...
7710? E, vala, ne znaš šta je dobro... I tata bi sine... ....no trpim.
Ja sam zadovoljan svojom 3650, pogotovo što sam za ovu godinu već ispucao predviđeni "budžet za hirove" (nov laptop + miniDV kamera). A i krcata je instaliranim softverom, pa više i nemam ideju šta bih još instalirao. Retko menjam fonove, ali kada se odlučim na to - idem sličnim rezonom kao i ti: kupim najbolju spravu koju mogu u tom trenutku priuštiti (pa čak i malo preteram :D )... A stari telefon nekom poklonim (pošto ne vredi mnogo)... Trenutno mi je najinteresantniji 6680 (ili eventualno Motorola A1000), no moraću malo sačekati, imam gomilu prečih stvari... :smutny:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

mene nesto ne rade ti 3g telefoni iako je ovde 3g bas fora,i video pozivi kostaju sada vec koliko i obicni!ma resio sam,ima da zadrzim svoj 3650 jos neko vreme pa cu lepo da kupim 7710 prvom prilikom,a ovaj mozda i posle toga zadrzim.....iovako je ovde moderno da ljudi imaju po 2-3 telefona!!hehe!

click here
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 11. Feb 2005. 00:13
Kontakt:

Post od click here »

Pocetkom godine sam 3650 zamenio za motorolu mpx200 i odusevio se. Fleshovao ga sa softwerom 2005. Mnogo kulturniji tel., manji (a uz to i jeftin). Cita mmc i sd kartice. Ja koristim od 1Gb, staje sve zivo!!!
Mislim da je zamena 3650 za neki symbian skuplji Nokia model samo bacanje para, jer se svode na isto i, po meni, nikad ne opravdaju toliko novca u razlici. :unsure:

Pozdrav

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Hey click,hvala na savetu!razmisljao sam o mpx200 mnogo je lep telefon,ali mi smeta nedostatak kamere,a mpx220 mi se nekako ne dopada!akava je inace situacija sa aplikacijama za taj windows mobile?ima li toga?i kakav mu je mp3?

click here
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 11. Feb 2005. 00:13
Kontakt:

Post od click here »

Verujem da je mpx220 bolji, kazu da mu je i kamera odlicna, al' ima jaku cenu :uhuh:
Sto se tice aplikacija ima ih dovoljno, probao sam par i fino rade. Skinuo sam i neke igre, vidim da su se tu potrudili, bas ima dobrih. Recimo Worms, odlicno uradjena, grafika, zvuk, sve kao na komp. Mp3 radi normalno, ja koristim neki Beta player. Postoji i program za pregled slika koji fino radi, ima i neku vrstu slide show-a.
Ono sto nevalja je da se u standardnom paketu ne dobijaju (stereo) slusalice, koje kasnije nisam nasao u prodaji.Pri slusanju mp3 na externi zvucnik (vrlo jasan) i zatvaranju telefona dolazi do neke vrste "laga". Jednostavno zaglupi se na 1-3 sec, kao da preskace, zatim nastavlja sasvim normalno.
Trajanje baterije je slicno kao kod 3650 sa wm2002, 2003 ne preporucujem on srce bateriju i ne nudi nista vise, mislim i da nije uradjena zvanicana verzija 2003 za mpx200 vec samo neka domaca (nemacka) radinost.
Ono sto mi se najvise svidja je da funkciju telefona obavlja odlicno. Pretraga imenika je uradjena samo sa jednim klikom po tasteru, kao predictive text input za sms. Ovo je kad se priviknes toliko genijalna opcija, da bi trebali svi da je ubace. I ono meni najbitnije, sinhronizaciju sa kompjuterom radi perfektno, a za to vreme se i puni na usb.
Nadam se da sam pomogao.
Pozdrav 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

pa jedino sto nema bluetooth,na to sam vec navikao ai na laptopu imam samo 2 usb prikljucka,a vec imam jedno 1000 usb spravica!videcu....

sasa NS,izgleda da me nisi razumeo,meni neko nudi da mi da 6600 i jos 100 eur za moj 3650!!cudni su ovi izraelci,sve ce da urade samo da imaju nesto novo i nesto sto niko nema!mada kao sato sam resio,necu sad menjati nista,sacekacu jos neko vreme,pa kad se nakupim para,ima bas da kupim,onakosvetski,nesto naj naj!!!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Da ti pošaljem ja tamo moju 3650 kad se već toliko razmišljaš o svojoj? :D Ponuda je van pameti pa te stvarno nisam razumeo :uhuh: . Ma menjaj to bre, žalićeš... Ovde imaš polovnih 3650 na svakom ćošku koliko god poželiš i to za stotinak pa i manje evra, i uvek možeš da se ponovo dokopaš jedne, ako ti je baš toliko stalo do nje...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

vidis mozda si u pravu!a da li bih mogao onda samo da prebacim karticu u 6600 i da sljaka?mislim,posto su mi svi programi na njoj instalirani?ili bih morao sve od pocetka?

da je ponuda bolesna,bolesna je...ali je poenta da u celoj zemlji postoji mozda 5 nokia 3650 i onda je to fora,znas ,da se ima sto niko drugi nema!recimo,ovde kreteni daju gomilu love na samsung d500,e 800 motorolu v80,jer toga nema da se kupi legalno,a ni kod divljaka!

Odgovori