par pitanja u vezi Symbiana i 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Nakoch
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 27. Jun 2005. 19:02
Kontakt:

par pitanja u vezi Symbiana i 6630

Post od Nakoch »

1.Kako iskljuciti shutter sound (iliti zvuk okidaca kad slikam kamerom)?
2.Zanima me da li je App. manager isto sto i odeljak u control panelu kod PC-ja "Add/rem programs"?Primetio sam kad deinstaliram neku aplikaciju,ono u sys direktorijumu ipak ostalnu neka s*anja vezana za obrisanu aplikaciju,pa me zanima da li je to kao kod PC-a da i posle deinstaliranja ipak ostaju neki temporary i shared fajlovi i ostala s*anja.Znaci da li ima neki kvalitetan "cleaner" za symbian za tu svrhu?
3.Zanima me koliko se povecava potrosnja baterije kad se brightness ekrana stavi na max,u odnosu kad je na pola.
4.Da li moze da se izbrise tema "TIM" sa telefona skinutih sa iste,i da li moze da se izbrise TIM screen saver.
5.Jel se desavalo nekom da im rikne zvucnik za melodije ili da odu vratanca sa RS MMC?Cini mi se da su kod 6680 vratanca metalna,i da je to bolje resenje
6.Koji je program najbolji za pravljenje tema,i gde mogu da ga skinem posto me zeza sa nokiinog sajta (theme editor)
7.Koji je program najbolji za black listu?
8.Ako neko zna nek postuje dobar sajt za Symbian aplikacije
9.Da li postoji neki kvalitetan program za remont upravljanje PC-jem preko mobilnig i obrnuto?

UNAPRED HVALA na preciznim odgovorima. ;)

Edit:
vidim da niko ne odgovara,ali nema veze.....Zanima me kolike su sanse da mi zvucnik za zvonjavu "produva"?Zanima me posto volim da mi stoji na najjace a ja stalno menjam melodije pa mi se cini da neke malo suste na fonu a na kompu iz winampa ne;naravno mono melodije.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

sve odgovore vec imas po raznim temama 8) tako da malo pregledaj teme pa ces naci sve odgovore... :wink:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Evo odgovora na neka pitanja (kol'ko znam)...
2. Otprilike - to je to. Da, ostaju i vremenom lagano pune memoriju... Ako sigurno znaš šta je ostalo od deinstaliranog programa (umeš da prepoznaš), slobodno ga obriši file managerom. Tu je od velike pomoći i aplikacija AppMan koja u spisku instaliranih programa u dosta slučajeva pokaže i "smeće" koje je ostalo iza aplikacije (nacrtana kanta za smeće)...
3. Probaj par dana, pa će ti se kas'ti samo... Verovatno povećava potrošnju, koliko, to je već pitanje....
4. Verovatno možeš da umesto nje staviš neku drugu, ali je, pretpostavljam, nećeš moći obrisati jer se nalazi u ROM memoriji (z)...
7. SymbianWare BlackList

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

1. Prebaci profil u "silent"
2. Odgovorio Sale
3. -----II-----
4. Mislim da može, ali moraš ručno pomoću explorera. Teme se nalaze u C ili E:\System\Skins\ pa razni folderi tipa 11d1df7... Uđeš u neki i pogledaš kako se zove. Za SS ne bih znao, ali možeš da instaliraš neki drugi.
5. Vratanca izgleda nisu baš srećno odrađena, a zvučnik će teško da "ode"...
6. Budi uporan
7. Rekao Sale
8. Googlaj...
9. Control Freak može svašta...

Nema na čemu... :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

4. Ako ne uspijes pomocu nekog explorera, flash je uvijek tu. 8)
Zvucnik moze da ode, ali samo prilikom bas jakog pada. Meni se to desilo na N-gage QD-u kad sam skocio (a zaboravio da mi je fon u dzepu) i fon mi je ispao iz dzepa i pao velikom brzinom s nekih 1,5 m visine... :roll: Od melodija ne sigurno. :lol: To sto mono zvuci suste je normalno ja mislim... :wink:

Nakoch
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Nakoch »

3. Hocu samo da vam kazem da se drsticno potrosnja povecava kad je brightness na max.Stavite ga na pola i produzicete vek baterije za 30-40% (u mom slucaju)

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Pa normalno... 8)
Mada ja na svakom telefonu uvijek drzim brightness na max il skoro na max jer mi je tako mnogo bolja slika, a baterija neka je... :D

Nakoch
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Nakoch »

meni je bilo sve na pola i 3,5 dana nemogu da ispraznim bateriju :blinky:,ali kako da neizvuces max iz svog mobilnog,ali,onda baterija mi traje dan i po-dva.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Shto se bunish ti za dan ipo - dva? :angry: :D Meni traje od jutra do mraka... Nego, da ne idemo vishe u off... :oops: :oops:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Pa ako koristis fon normalno, ne moze da ti traje vise od 1-2 dana :wink:
Tako da je to sasvim normalno :roll:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Znas kad mi traje 2 dana? Kad ga gasim preko noci i koristim manje nego obicno... :dry: Nego, da ne idemo vise u off, bojim se i ove poruke da ce da nam pokasape... :D

Nakoch
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Nakoch »

pa niste otisli u off.Ajde sad jos jedno pitanje:Meni brojke (neki kazu tipke?) npr 1,4 i 3,6 mnogo vise svetle nego *,0,#,8,pa me zanima da li je to normalno ili je meni otisla diodica?Mislim znam da zbog rasporeda diodica na fonu osvetljenje tastature nije jednako svuda,ali ovo kod 6630 je bas narocito u odnosu na prethodni samsung E600 i S100.help?

Kopte3
Banned
Pridružio se: Ned, 17. Jul 2005. 15:13

Post od Kopte3 »

@Nakoch
Poznato je da Samsung mnogo vise brine o tim svetlima, izgledu telefona itd, po mom misljenju kako bi impresionirao i navukao zenski pol da ga kupuje. Sa druge strane Nokia iako ima opet mnoooogo bolje tastature (sto se tice kvaliteta plastike, hoda, polozaja dugmica itd) nema bas sjajno pozadinsko osvetljenje. Sto se tice 6630, tu se vidi neki napredak, ali ni kod njega to nije savrseno. Ako je kontrast izmedju tih dugmica prevelik ondesi ga u servis s obzirom da ti ne mozes da otvoris telefon (jer se maska odvaja od kucista iskljucivo u servisu) i da proveris da li sve diode rade. Moj savet ti je da malko ocistis tastaturu, a ako ne zapazis neku vidnu razliku odnesi ga u servis jer je moguce da je u ptanju samo prljavstina koje se nakupila preko dioda. U najcrnjem slucaju diode ti ne rade, ali ni to nije toliko crno s ozbirom da ne bi trebalo da su toliko skupe. Mada ova zadnja mogucnost je tesko moguca. P.S. Najverovatnija mogucnost je da su diode bas tako rasporedjene, zato bolje kreni da se navikavas... :wink:
Pa dooobroo!

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Hm, ako ti je normalno svijetljelo prije moguce da ti je riknula diodica... :roll: Mada ne vjerujem, LED-ice jako dugo traju, al sve je moguce... U svakom slucaju bi trebalo da mogu da ti zbudze i jos koji nepredvidjeni LED, tj. i tu dje fabricki nema lezista za njega, ako nisi zadovoljan. :wink:
On moze da otvori ali jako pazljivo, mora da se odsarafljuje inache, ako nikad nije radio s tim bolje da ne dira...

P.S. Meni je na D500 super osvijetljena tastatura. :D

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Ma to sve zavisi od fona do fona, ja sam na original nokiji imali istu tako ne ravnomerno osvetljenu tastaturu, i rekli su mi u Nemackoj da je to fabricki, i pokazali mi jos par aparata, tako da je veoma moguce da je sa fonom sve ok, ali s' obzirom da ti je pod garancijom, proveri, nista te ne kosta :wink:

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

Tastatura je neravnomerno osvetljena na svim 6630-icama. Jednostavno je tako (nazalost). Mada ipak proveri, poshto kod mene postoji razlika ali je nikako nebih mogao nazvati izrazenom !!!

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Da naravno da je ok ako je fabricki, to sam i ja rekao, al ako mu je postalo slabije osvjetljenje na nekom dijelu tastature poslije recimo 2 mjeseca (lupio) onda je vjerovatno riknula diodica, mada te diode dugo traju, tja... :roll:

Kopte3
Banned
Pridružio se: Ned, 17. Jul 2005. 15:13

Post od Kopte3 »

Slazem se, mada mozda je on to tek sada zapazio... :wink: Uostalom nista ga nece kostati da se malo proseta do nekog servisa... :)
Pa dooobroo!

Nakoch
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Nakoch »

Razlika je izrazena BASH,jos kad mi je brightness na pola ovi gore su osvetljeniji za vise od 50%+.
Znaci naveo sam vam koji su dugmici u pitanju pa nek neko osim goranceta ko se susrece sa 6630 vidi i nek postuje ovde.Znaci 1 i 3 najvise svetle pa na dole sve opada.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Pa ako je bas izrazena onda nosi u servis, jer Gorance kaze da kod njega nije.... :wacko:
Ja sam vidjala tako nesto, mislim primeti se, ali nije BASH izrazeno :ohmy:

Zaključana tema