virus na symbianu
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
virus na symbianu
e citao sam u novinama a i gledao neku reportazu na tv-u kako se pojavio virus "trojan" i na symbian telefonima tj moze da se napati prilikom surfa fonom!!!
EL ZNA NEKO NESTO VISE O TOME???
EL ZNA NEKO NESTO VISE O TOME???
e pa ja znam neki novi virus koji je danas sizasao na symbian fonu
naime radi se o najnovijoj igri sprintell cell (ili tako nesto),neki novi tip registovao se na forumu i na svom prvom postu okacio igru i ljudima koji su je instalirali riknuo im je softver.
sve se to desacvalo na sajtu symbianx.com
naime radi se o najnovijoj igri sprintell cell (ili tako nesto),neki novi tip registovao se na forumu i na svom prvom postu okacio igru i ljudima koji su je instalirali riknuo im je softver.
sve se to desacvalo na sajtu symbianx.com
The Bloody Alboz
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07
I ja sam cula isto, ali i ne da je kod nas imao neko takav slucaj...navodno su u "ekspanziji" virusi za symbian fonove...cak sam i gledala na TV kad su pokusavali preko bluetootha sa fona da prebace virus na komp u kolima, tacnije isprobavali su neki antivirus, jer im je dosao lik sa Dzipom i rekao da mu komp ne radi kako treba, da bi se na kraju ispostavilo da ga je zarazio tako sto je preko bluetootha sa fona prebacio neke podatke na komp, i tako ga zarazio 

a sta se desava kada rikne softver zbog tog virusa?
da li na burek-u moze da se skine neki antivirus?
da li na burek-u moze da se skine neki antivirus?
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Ma price... Da ja kao sad uzmem prebacim virus za Symbianche na komp sa antivirusom i ant-spywareom i izbrise mi se win, a?
Moguce da je "izasao" neki ozbiljniji virus za Symbian, posto su ovi do sad bili ultra bzvz, ali nista vise...
Mada ko zna, sve je moguce, al ja mislim da lazu...
Ali nesto kao to za komp za kola, i riknjavanja softvera... 

ali sta se desava kada crkne softver usled aktiviranja virusa flesovanje ili se mozes pozdraviti sa telefonom?
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
I onda odneseš telefon u servis na fleš, a njima zaražen komp i uflešuju ti virus trajno u telefon... Šta kažeš na to? 

● PRAVILA FORUMA ●
Bluetooth je chudna "ratna sprava".
1. U stanju je da signal hvata sa "opasno" velike daljine. Mada bi teoretski chovek trebao da bude bezbedan od svih zarazenih aparata koji su na udaljenosti vecoj od 5 metara u praksi se uspeshna komunikacija moze uspostaviti i na 100 metara (chime je "virusni domet"
otprilike toliki. Ta komunikacija nece uspeshno trajati duze od par sekundi (ali to je za virus vishe nego dovoljno).
2. Druga mana je to shto (osim kada se iskljuchi) bluetooth uredjaj stalno pokushava da se umrezi sa shto vishe uredjaja u okolini (da generishe piconet putem sinhronizacije sa "komshijama") chak i ako nije u mogucnosti da sa njima komunicira (po logici da kada stanje u radio kanalu bude OK za prenos podataka a ne samo mreznih parametara, mozda ce iz tog pravca da stignu neki podaci "pa da ja budem spreman"). Time dobro programiran virus lako moze da "skakuce" sa uredjaja na uredjaj bez vecih problema poshto je za njega matichni uredjaj (koji je vec zarazio) vec sinhronizovan sa "komshijama".
3. Ali ne treba panichiti uskoro se pojavljuju uredjaji zasnovani na IEEE 802.15 standardu za pico-cell network chime ce se bezbednosni parametri "kratkodometne" komunikacije uchiniti mnogo bezbednijim. Bezbednosna reshenja ce najverovatnije moci da se software-ski implementiraju i na postojecim Bluetooh uredjajima poshto 802.15 predstavlja u sushtini samo upgrade BT-a sa vecim protokom i implementacijom "mini firewall-a".
1. U stanju je da signal hvata sa "opasno" velike daljine. Mada bi teoretski chovek trebao da bude bezbedan od svih zarazenih aparata koji su na udaljenosti vecoj od 5 metara u praksi se uspeshna komunikacija moze uspostaviti i na 100 metara (chime je "virusni domet"

2. Druga mana je to shto (osim kada se iskljuchi) bluetooth uredjaj stalno pokushava da se umrezi sa shto vishe uredjaja u okolini (da generishe piconet putem sinhronizacije sa "komshijama") chak i ako nije u mogucnosti da sa njima komunicira (po logici da kada stanje u radio kanalu bude OK za prenos podataka a ne samo mreznih parametara, mozda ce iz tog pravca da stignu neki podaci "pa da ja budem spreman"). Time dobro programiran virus lako moze da "skakuce" sa uredjaja na uredjaj bez vecih problema poshto je za njega matichni uredjaj (koji je vec zarazio) vec sinhronizovan sa "komshijama".
3. Ali ne treba panichiti uskoro se pojavljuju uredjaji zasnovani na IEEE 802.15 standardu za pico-cell network chime ce se bezbednosni parametri "kratkodometne" komunikacije uchiniti mnogo bezbednijim. Bezbednosna reshenja ce najverovatnije moci da se software-ski implementiraju i na postojecim Bluetooh uredjajima poshto 802.15 predstavlja u sushtini samo upgrade BT-a sa vecim protokom i implementacijom "mini firewall-a".
ali cekaj bluetooth je uvek aktiviran i uvek trazi nesto za konekciju ili se moze ugasiti pa tek onda kada hoces da nesto povezes da ga ukljucis???
Podrazumeva se da Bluetooth mora da ti bude ukljucen da bi mogao da pokupis virus. Ako ti je iskjucen, siguran si, evo, ista ti je stvar ko sa internetom, ako nisi na njemu ne mozes ni da pokupis virus (izuzev sto komp ima jos i diskete, cd-ove i prenosivu memoriju sa koje takodje moze nesto da pokupi).IDzO napisao:ali cekaj bluetooth je uvek aktiviran i uvek trazi nesto za konekciju ili se moze ugasiti pa tek onda kada hoces da nesto povezes da ga ukljucis???

Pa dooobroo!
E ta ti je dobra da znas!Miskoni napisao:I onda odneseš telefon u servis na fleš, a njima zaražen komp i uflešuju ti virus trajno u telefon... Šta kažeš na to?

Mada mora se priznati da "skull" virus nije bas 100% naivan! U koliko se instalira sve ikonice se pretvore u lobanje i postaju nefunkcionalne. Ondak samo ozes da primas pozive i pozivas. Verovatno se on otklanja takodje flesovanjem.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pet, 22. Jul 2005. 11:46
pa dobro nisu to bas neki ozbiljni virusi za sada ali za godinu ili dve imaces na hiljade tih virusa posto antivirusi na komp. postaju sve bolji i bolji i mora se napraviti veoma dabar virus da bi ga ti pokupio dok na symianima antivirusi su veoma losi tako da svako ko ima neko odredjeno znanje moze da napravi neki virus pa da ti zarazi fon,tako da.........
The Bloody Alboz