Komuniciranje preko GPRS-a!

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Jul 2005. 23:48
Kontakt:

Komuniciranje preko GPRS-a!

Post od iggymydoom »

Da li postoji neki program preko kojeg moze da se spoje (gprs) dva telefona i da ta dva telefona mogu da chat-uju ,pricaju ,ili cak da se gledaju ali to bi bilo nemoguce kod nase mreze ?!?!?!?!?!

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

Nazalost ne moguce :cry: .Mobilni telefon emituje u jednom setu frekvencija a primaju u drugom. Ta dva spektra se ne poklapaju chime nepostoji zajednichka frekvencija koju bi oba uredjaja mogla da koriste za medjusobno komuniciranje. Komunikacija izmedju 2 uredjaja zbog toga mora da se odvija preko bazne stanice, sledi: treba ti mreza (barem za komunikaciju putem GPRS-ai EDGE-a). E sad kod TETRE je stvar drugachija ali kako nisi u sluzbama posebne namene to ti nishta ne znachi.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Ja cu da ti kazem. :P
Imas u Agile Messengeru cini mi se tu opciju, ali kako imam N-gage QD, nikad nisam probao... :roll: Ali mislim da to nije neki video, nego da ti uslikash nesto i on to shalje, tako nesto. :)

NokiJa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 17. Okt 2004. 20:27

Post od NokiJa »

Pa mislim da je hteo da upari dva fona bez gsm, morao bi da koristi BT?recimo?
a ovako bez gsm je moglo da bude i pitanje kako da se upare dva digitrona, ili dva gameboya?!

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Nov 2004. 15:31

Post od Ilija »

stefank napisao:Imas u Agile Messengeru cini mi se tu opciju
Tacno. Agile messenger ima tu mogucnost. Ili uslikas sliku kamerom odmah ili izaberes vec neku iz memorije i posaljes. Ja probao koristeci yahoo messenger chat preko fona i radilo mi bez problema.

Odgovori