6630 i mp3 kao zvono se slabo cuje?

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
marko80
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 14. Avg 2005. 21:57

6630 i mp3 kao zvono se slabo cuje?

Post od marko80 »

Cuo sam stvarno sve najbolje o 6630, ali sam isto tako cuo da se mp3 kao zvono cuje dosta slabije od recimo 6230. Da li je to tacno? :blinky:

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Nov 2004. 15:31

Post od Ilija »

To jeste tacno , ali postoji resenje !!!!! ja sam poludeo kad sam 6230 zamenio (daleko boljim 7610 ) ali isto sam poludeo zbog mp3 melodije koja je bila tiha.
E pa ovako : Nadji negde ( ja nemam adresu na zalost ) program koji se zove MP3 Gain i instaliraj na komp. Pomocu njega mozes da pojacas bilo koju mp3 melodiju i onda e prebacis na fon. Zvuk je posle extra glasan kao i na 6230 , samo sto je zvucnik mono , pa je malo slabiji kvalitet , ali ja sam toliko bio srecan kad sam to odradio , da mi losiji kvalitlet snimka nije smetao.
Nadam se da sam ti pomogao. Cao zdravo ! :wink:

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

:uhuh: ilija..... pa slabo zvono nije softverski predodredjeno nego hardverski , sto bi ti znacilo da imas slab zvucnik......tako npr. imam se k700, i ista mp3 melodija mi je mnogo jaca nego kod brata na n6600..... nije mi jasno sta ti pomocu tog programa pojacavas????? :? i kako ti je uspjelo da ti je jaca zvonjava ??? iako sam cvrsto ubjedjen da je to nemoguce....iako se ne razumijem u racunare kao u mobitele :D :wink: :D
rocK for ever

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ilija »

Veruj mi rock , pojma nemam na koji nacin to radi , ali RADI ! Evo da objasnim kako sam ja to uradio :
Kad sam ubacio melodiju u taj program Mp3 Gain on mi je prijavio da ta pesma ima 89 "necega" , ja ne znam sta je to (kao neka jacina valjda). E onda sam ja to podigao na 105 ( sto je maximalno) , sacuvao pesmu tako i prebacio na fon. kada sam e stavio kao melodiju zvona bila je skoro duplo jaca. Ne znam sta sam uradio . ali znam da sam uradio. Ja se bas ne razumem ni u pc . ni u te programske stvari , ali to je to. probaj ako ne verujes. :D

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

evo malo pre sam oradio to sto si rekao sa mp3 gain-om i jacina se uopste nije promenila :( :? :? :? :? :?

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Moguće je, program podiže nivo samog sempla (mp3) za par dB i samim tim će se jače čuti na telefonu. Mada, baš zbog toga su moguća izobličenja ako je sempl suviše pojačan.

rocK, ako takva melodija bude zvučala glasno na 6600, na K700 će da urla... :wink:

(da malo pojasnim: ako je prosečna (RMS) jačina sempla, tj. mp3 fajla -10dB i program podigne na -5dB, razlika će biti značajna...)

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ilija »

Ja kad to odradim , jacina pesme se promeni kad je pustim na samom Winamp-u na kompu , i naravno kad je prebacim na svoju 7610. To je to sto Miskoni kaze...neki decibeli se pojacaju.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Na 7610 tih zvucnik? :roll: Jedino sto sam zapazio je da je mnogo goreg kvaliteta nego kod 6230, mozda je i malo tisi ne znam al cini mi se da nije... :unsure:
Zvuk je posle extra glasan kao i na 6230 , samo sto je zvucnik mono , pa je malo slabiji kvalitet , ali ja sam toliko bio srecan kad sam to odradio , da mi losiji kvalitlet snimka nije smetao.
I na 6230 je zvucnik mono...
Inace bude mnogo losiji kvalitet zvuka, to sto si ti bio srecan je druga stvar. :lol:

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

1. 3dB = 2 puta jaci zvuk, sledi da sa 4-6 dB (koliko pojachava mp3 Gain) bi trebalo da se dobije 4-8 puta jachi zvuk melodije. To bi valjda trebalo da bude dovoljno ...

Odgovori