Symbian, neće da boot-uje telefon?!

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Jul 2005. 23:48
Kontakt:

Symbian, neće da boot-uje telefon?!

Post od iggymydoom »

Kada upalim telefon na samom startu pojavi se beli ekran i tako nekih 30-45 sekundi ,a posle se sam ugasi :o :blinky: !!! Kada ga ponovo upalim sve se isto desava :smutny: !!! Molim vas sta da radim ,nemoj te mi reci da moram opet telefon da fleshujem ,da li postoji neki drugi nacin pogodniji za mene ,moj telefon i moj dzep :smutny: !?!?!?!

corado
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 29. Jun 2005. 11:04

Post od corado »

Mislim da se radi o CABIR-u. :smutny:
Meni je barem tako bilo na n3650. Odneo sam u servis i ... palo flesovanje!

Ne mora da znaci... :wink: ali meni se telefon tada isto tako ponasao!

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

Jel postoji neko drugo reshenje za taj problem ??? Ljudi ,pomazi te :o nemam kintu sad kod sebe ,a hteo bi da nosim mobilni samnom u skolu posto sam prva godina !!!!!!!!
Poslednja izmena od iggymydoom u Uto, 30. Avg 2005. 00:51, izmenjeno 2 puta ukupno.

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

Pitam se jel bih mogao da izvadim MMC karticu ,da je stavim u card reader i na nju da presnimim nesto sto bi pomoglo mom telefonu ,ne znam sta da radim ,ubicu se :cry: :x :angry: !!!!!!!!!!!!!!!!! Usput ,sta je to CABIR :? ???

corado
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 29. Jun 2005. 11:04

Post od corado »

Cabir je virus. Ako je to problem, onda ja mislim da moras da ga flesujes. :unsure:
Postoji program CabirFix koji otklanja cabir iz telefona, ali mislim da ti sad on ne moze pomoci! :unsure:

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

uradi hard format >
Full phone formatting on a 6600!

If you encounter situation like below on your 6600,
1. Blank screen phone unable to reboot.
2. Phone only able to boot-up to "Nokia" word screen.
3. Install some program but not able to uninstall it after that.
4. Error messages such as "Child Installer" keeps popping-up.

Do a Full phone formatting on your 6600! as steps below,

1. Make sure you have at least 3/4 charge of battery power left.

2. Backup your contacts list and personal files to MMC memory card.

3. Switch-off your 6600 phone.

4. Press and hold 3 keys;

Green dial key, * (star key) & no. 3 key and then press the power on/off to swtich on the 6600 phone.

Remember, do not let go all of the keys and hold keys until you see a formatting word screen show!

5. After a few minutes when the Full phone formatting completed, your 6600 will back to original system and factory settting.

All apps installed & not of the phones' default will be lost. If you did a backup on your mmc, you can restore it back to the C drive again.
p.s nadam se da znas engleski :D

Ka
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Avg 2005. 15:46

Post od Ka »

Meni se to desilo dva puta bukvalno cim sam kupio telefon, mozda dan-dva po kupovini. S' tim sto se meni gasio posle mnooogo kraceg vremena. Na primer, ja ga ukljucim, znam da ide malo sporije butovanje, odem iz sobe, vratim se i ocekujem da vidim da je ukljucen kad' on se ugasio. Vise se ne desava, ne znam u cemu je bila fora...

Imas li neki anti virus kojim povremeno skeniras fajlove? Odnosno, da li si to radio?
I sta si to tako silno instalirao? Ma ne verujem da je virus, posebno sto ljudi kazu da ti virusi i ako se na njih naleti nisu toliko opasni, a ovo ako je virus - pa onda je on zeznuo telefon skroz!
Nokia 6670

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

iggymydoom, ja sam imala isti problem na 3650 još davno...i šta da ti kažem, moralo je da padne flešovanje...uštekaj pare pa u servis, teško da ćeš sam rešiti problem :uhuh:

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

nbnebojsa ,mozes li to da mi prevedes na srpski ,ne stojim dobro sa engleskim jezikom :( !!! HVALA UNAPRED :wink: !!!

Ka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ka »

Pa koliko to moze da kosta, nisu stotine evra u pitanju da mora da usteka pare...

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

E ljudi sad nemam ni 1 prebiven dinar :smutny: ,tako da cu tesko za jedan dan da skupim 900 din. koliko je kod nas flesovanje... 8) ...ne znam koliko je u BG :smutny: ???

nbnebojsa ,da li to sto si ti napisao moze da radi na n3650. :?

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Iggymydoom: Pre formata bekapuj sve važno na PC (kontakte, beleške, podešavanja kalendara, fotke, porukice...), a tek zatim formatiraj fon. Kod za format ti je *#7370#, ako ti bude tražio šifru, kucaj 12345 (fabrički kod, ako nisi nešto menjao). Važno: prilikom formata pazi da ti baterija bude bar 75% napunjena (još bolje: drži telefon na punjaču).
I to je to...

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Ka, dečko je fino rekao da je bez prebijene pare....
iggymydoom, poslednji put kada sam ja flešovala telefon u BG, koštalo je 15 evra :wink:

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

Sasa_NS on uopste nemoze da upali telefon odnosno da podigne sistem samo mu se pojavljuje beo ekran znaci treba hard reset odnosno fulformat mislim da moze i na 3650. :unsure:

Iggi prvo vazno je da baterija bude puna, ugasis telefon i istovremeno drzis zelenu tipku (yes), *(zvezdicu) i taster 3 i upalis telefon malo je zeznuto ali probaj vise puta, uspelo je kad ti se na ekranu pojavi format. posle toga ce ti se sve izbrisati sa telefona i vratiti na fabricki pa cak i ako imas virus ovim ga vise nece biti :D[/b]

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

Ne razumem :? ,sta sve treba da drzim , mislim da sam probao to sa zelenom slusalicom ,* ,i tasterom 3 ali nije mi uspelo :smutny: ,moguce da nisam to lepo izveo :? !!! Molim te ,hoces da mi objasnis ceo proces ispocetka ,detaljno ,hvala ti unapred :smutny: :) !!!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Iggy, rasporediš prste tako da pritiskaju zelenu slušku, zvezdicu i broj tri, držiš tako i sa četvrtim prstom pritiskaš dugme za paljenje, i ne puštaš ništa! Dakle, držiš sva četiri tastera i čekaš da se pojavi poruka Formatting... Čeka se oko 15-ak sekundi (manje-više) da se pokrene format. Ako se ništa ne desi - ponovo, jednom mora da prođe. :roll:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Meni to ne funkcioniše na 3650 - probao ranije, ali neće (samo *#7370#)... Isto tako, ne funkcioniše mi ni gomila drugih kodova, recimo onaj "warranty" ili kako se već zove, kojim utvrdiš koliko je razgovarano telefonom (što i nije tako loše - ako prodaješ telefon, ali ako kupuješ polovan...).
Inače, skinut je sa T-Mobile mreže, verovatno ima neki "budžen" firmware (2.50)...

iggymydoom
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od iggymydoom »

E ,ljudi ovo nikako nece da mi podje za rukom :smutny: ,jel ima neko drugo resenje za ovaj poblem :? ??? POMAGAJ TE :shock: !!!!!

Ka
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ka »

Koliko traje proces formatiranja i da li mogu nekako da znam koji su programi na telefonu "fabricki" odnosno koji nece biti obrisani?
Nokia 6670

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Biće ti obrisano sve ono što si ti uneo u telefon..... :wink: a ono što si dobio kada si kupio fon, to ostaje...i samo da napomenem da će ti svi podaci i sva podešavanja biti obrisani...tako da obavezno uradi backup :wink: :)

Odgovori