nokia 6630 problem sa kamerom-slike sa tackicama

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
xxxxx
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 04:13

nokia 6630 problem sa kamerom-slike sa tackicama

Post od xxxxx »

Pozdrav ljudi!Skoro sam uzeo 6630 i to mi je prvi symbian!Kamera je super radila do danas,i onda je flipnula!Slikam,sliku pre snimanja na fon pokazuje sa nekim tackicama a kada je pogledam iz galerije slika je ok (mnogo boljeg kvaliteta)!Do sada je fotografija bila istog kvaliteta u oba slucaja?!Sta se dogadja sa fonom?Da li neko zna sta ciniti?

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

xxxxx, mislim da ti se ništa naročito ne dogadja...Ako nisi primetio ralziku kvalitete slike na pc, onda nema razloga za brigu :wink: :)

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Ma verovatno ti se samo cini...
To sto vidis je sum na slici koji se javlja zbog loseg kvaliteta CMOS senzora kamere...

Probaj da prebacis na komp, pa nam javi rezultate

napster
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 14:15

Post od napster »

i meni se to desava ali kad odem u menadzer slika slike se vide bas extra...i kad ih prebacim u komp... a ne svidja mi se sto su nocne slike uzasne slike su ocajne u mraku ili malo tamnijim prostorijama....

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

ehkm kdo 6630 ima misteriozni bag da kad slikas sliku on je pokaze sa tickicama
ali kad odes iz galerije slike su savrshene.....Bilo je vec reci o tome na forumu potrazi
Black Sabbath!!!

copears
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 04. Nov 2005. 21:48

Post od copears »

Bag je softver ili socivo kamere siguran sam proveri da li treba da se flesujeje tel prvo zbog softvera!

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 02. Jul 2005. 15:42

Post od ZedPi »

Mislim da je u pitanju slikanje u dobro neosvetljenim prostorima... Deshava se da pri slikanju u nekom polu-mraku dodje do "ostajanja" tachkica na slici... Neko mi je rekao da su to "mrtvi" pikseli... :blinky:

ZedPi

xxxxx
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 04:13

Post od xxxxx »

Pozdrav ljudi!Slike prebacene na komp izgledaju OK!Posto je na pocetku sve bilo ok,sta je prouzrokovalo te tackice-mozda neki program koji sam instalirao?Da li neko moze da mi kaze program koji ce sam naci ostatke aplikacija i ocistiti ih.Desava mi se da instaliram neku aplikaciju i da je posle jedva nadjem(TaskSpy,AppMan) ili je uopste vise ne nadjem!Znam da sam skrenuo sa teme...Pozdrav!

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

aaa Ljudi to su 2 razlicite stvari kad je polu mrak onda se povecava iso speed i povecava shum...a nisu to mrtvi pikseli nego da bi brze prikazao sliku onda je pokaze loshe....a iz galerije traje duze otvaranje ali je kvalitet super
Black Sabbath!!!

racke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Nov 2005. 17:09

Post od racke »

Za xxxxx-a, to sto ti se desava desavalo ti se i kada si kupio telefon, samo nisi primecivao! 8) to je inace namesteno od strane nokijinih programera iz razloga da se nakon slikanja skrati vreme za koje ce telefon prikazati sliku na ekranu. Verovatno si primetio da u galeriji kada otvaras sliku treba prilicno vremena da se ona prikaze kada je u punoj velicini, dok je to kod slikanja mnogo brze! meni se inace ova nokijina mala caka svidja. Poz :D

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Dok god su slike dobre kada ih kasnije pregledaš (ili na računaru), nema brige...
ZedPi, mrtvi pikseli su greška displeja i videli bi se stalno, ne samo dok pravi fotke....

Odgovori