2 stvari kod Nokie 6630 koje niko nije pitao

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
vizi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Avg 2005. 22:01

2 stvari kod Nokie 6630 koje niko nije pitao

Post od vizi »

1. kad imam propusten poziv i poruku (ili vise poziva i poruka) prikaze se ono X calls missed, x messages received. E, ako tad kliknem na calls missed, on uopste ne prikaze koji su to propusteni pozivi, nego samo to "X calls missed" nestane! I ostane X messages received. Ali ako prvo kliknem na poruke i onda se vratim nazad na idel screen sa X calls missed, pri kliku na to, tel regularno prikaze propustene pozive.
Znaci, ovo se desava samo kad imam propustene i pozive i poruke. Da napomenem, da se propusteni pozivi ne brisu iz Log-a, tu ih vidim bez obzira na ovaj problem. imate li ovaj problem i kako ga rjesavate?

2.
a)Imam dosta slika koje sam razvrstao hijerarhijski po direktorijumima. Kako originalni Gallery naterati da gleda slike po direktorijumima, a ne da ih sve stavlja u isti kos? Ovo ne samo da nervira nego je i uzasno neprakticno kad imate mnogo slika koje ste vec rasporedili, a on ih sve prikazuje zajedno-nikad ih prikazati! (presporo)
b) Da li mozda znate koji je fazon sa kreiranjem foldera iz Gallery? To nisu pravi folderi, jer pomjeranjem slike iz jedan u drugi, stvarna lokacija slike na MMC se ne mijenja - mijenja se jedino lokacija u Gallery.
c) Da li se mogu na racunaru kreirati ti folderi, pa da tako to sve sredim i kopiram na MMC pa da ih iz Gallery vidim fino podijeljene kako hocu da budu?
d) da li je ovako i na Nokiji 6680?

E ako znate na ovo odgovoriti, stvarno svaka cast :)
Hvala, i pozdrav!
"Cuda nisu u suprotnosti sa prirodom, nego sa nasim saznanjima o prirodi."

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Nemam 6630 (javiće se neko sigurno), već 3650, ali evo da pokušam...

1. To mi liči na neki bagić u softveru. Na mojoj Nokii odmah otvara "missed calls", a trebalo bi isto tako na tvojoj 6630...

2a. Proveri da u gallery/options... i slično slučajno ne postoji neko podešavanje načina prikaza. Ne mogu da verujem da je takav pregled fotografija postavljen "po defaultu", odnosno ako je to tako, onda je to korak unazad u odnosu na starije modele (starije verzije Symbiana). U 3650 umesto "Gallery" postoji "Images" i lepo vidiš sve foldere koje si napravio. Tek kada uđeš u neki, pokaže fotke. Dakle, ne trpa ih sve u isti koš. Moguće je da je kod tebe opet u pitanju opet neki softverski bag?
Još nešto, probaj i da koristiš neki "eksterni" programčić za pregled fotografija umesto "Gallery"...

2b. Probaj da pomeraš i razvrstavaš slike file managerom (FExplorer, FileMan)... On će ih sigurno pomeriti tamo gde želiš.

2.c Na računaru možeš uraditi šta želiš, isto tako i u telefonu, pod uslovom da uradiš ono što sam ti predložio pod "a" i "b", jer ako ti sada iz "Gallery" pokazuje sve zajedno, ne verujem da će pokazati drugačije ako razvrstavanje uradiš na kompu i onda foldere prebaciš na karticu - pa ih ponovo pogledaš iz "Gallery". U principu, to je jedno te isto.

Da sam na tvom mestu, počeo bih da razmišljam o ubacivanju nekog novijeg firmware-a (pre toga, naravno, sačekaj da se javi neki ponosni vlasnik 6630 sa preciznijim odgovorima od ovih mojih polu-nagađanja)...

Bagzi77
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 26. Okt 2005. 00:11
Kontakt:

Post od Bagzi77 »

Vizi :

Da li se mogu na racunaru kreirati ti folderi, pa da tako to sve sredim i kopiram na MMC pa da ih iz Gallery vidim fino podijeljene kako hocu da budu?

Ja sam ih kreirao na kompu,tako da su mi svi fino razvrstani.
- Wallpapers
- Pic. FC Call
- Pic shoot

A sto se tice propustene poruke ili poziva kod mene radi sasvim normano "1 call missed " :unsure:
Pozdrav od Bagzija !

volim sony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2005. 00:01

Post od volim sony »

problem sa propustenim pozivima nisam primetio mada ko zna....
sto se tice slika ja sam ih podelio kao o bagzi77 ali to mozes uraditi i na samom telefonu nebi trebao da ih brka ali ih otvaras u IMAGE MANAGER-u pa ce i biti u folderima a ne u galeriji...
sto se tic e"brzine" otvaranja slika to zavisi od rezolucije (veca slika v-vise vremena) sa pozadinama (wallpapers) nema problema.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

vizi, ni ja nisam imala takve probleme sa propuštenim pozivima...A što se tiče slika možeš da ih organizuješ kako hoćeš :wink: :)

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

vizi, 100% imas bug u Symbianu... jer meni sve normalno radi :) Prikaze propustene pozive i poruke bez obzira sta prvo gledao... da li propustene pozive ili poruke!
2. u Gallery imas Organize pa onda imas New Folder pa sve lijepo pise kako zelis da gledas slike... mada je 200% bolje (bar po meni) da nabavis Image Manager pa onda mozes da gledas slike kao Slide Show ili ne znam ni ja...
Na racunaru mozes da radis sta hoces i da ih na mob stavis u Images ali prije toga moras da vidis gdje ce da ti smjesta slike koje si slikao fonom :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Odgovori