Zdravo
Mobilni sam morao da dam na servis riknula mije vibracija. Uzeo sam normalno karticu da bi je koristio na drugom aparatu memorijska kartica mi je ostala u telefonu. Kada sam kupio telefon namestio sam da mi svi tel brojevi idu na memorijsku karticu. Kada sam uzeo telefon sa servisa nikako ne mogu da povratim telefonske brojeve koje sam imao. Imam samo brojeve koji su na sim kartici. Da li neko zna da li uopste mogu da povratim te brojeve ili sam ih zauvek izgubio?
Hvala unapred
Nikola
nil@eunet.yu
Problem sa 6600
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Nisi mogao (i ne možeš) "da namestiš da se brojevi snimaju na memorijsku karticu" jer se oni čuvaju isključivo u internoj memoriji (c/system/data/contacts.cdb) ili na SIM kartici...
Dakle, ako su u servisu odradili format telefona (a verovatno jesu), obrisali su ti sve kontakte... Karticu nisu dirali, pošto kažeš da je na njoj sve što je bilo pre...
Ako pre toga nisi napravio backup na memorijsku karticu, kontakti su nepovratno izgubljeni...
Za ubuduće: sačuvaj negde onaj fajl contacts.cdb ili idi u tools/memory card i napravi "backup phone memory" pa nećeš imati problema...
Dakle, ako su u servisu odradili format telefona (a verovatno jesu), obrisali su ti sve kontakte... Karticu nisu dirali, pošto kažeš da je na njoj sve što je bilo pre...
Ako pre toga nisi napravio backup na memorijsku karticu, kontakti su nepovratno izgubljeni...
Za ubuduće: sačuvaj negde onaj fajl contacts.cdb ili idi u tools/memory card i napravi "backup phone memory" pa nećeš imati problema...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Kao što rekoše Saša i Nebojša, urađen je format interne memorije telefona i pomoći nema. Možeš da koristiš "Smart vCard" za backup imenika ubuduće...
● PRAVILA FORUMA ●