6630, trebam par saveta...

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
kzeljko
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2004. 13:49

6630, trebam par saveta...

Post od kzeljko »

Danas sam kupio telefon,telefon je fenomenalan ma sta vise reci telefon je ZMAJ. Ja do sada nisam imao telefon sa Symbian OS i mislio sam da mi se nece svideti da je glomazan,tezak,a ustvari se ispostavilo da nije tako odlicno lezi u ruci i nije tezak kao sto sam mislio.Po slikama koje sam video na stranici za 6630 telefon mislio sam gde cu ovu ciglu ikad da ponesem negde ustvari telefon je AZDAHA.Dobio sam ful paket:stereo slusalice,RS-MMC karticu sa adapterom od 64 MB,upustvo,usb kabal cd za povezivanje sa kompom,punjac i original bateriju gledao sam hologram kao sto su opisali na NOKIA sajtu kako treba da izgleda baterija koja je original i sve se poklapa na hologramu inace na telefonu pise made in finland ali ima TIM-ov software i verziju zadnju v5.03.08.Primetio sam mali BUG za kameru kada se stavi nocni mod slikanja video/slike malo sporije radi kada ga okrecem oko sebe i gledam na displej,malo je usporena slika na displeju kao da kasni 1 sekundu,ali meni to uopste nesmeta.
Sada me interesuje sledece posto jos uvek nisam nista od ovoga uradio:

1. Mozete da mi date savete sta prvo da uradim dali da instaliram drajver za USB kabal ili PC Suite pa onda drajver za kabal kako to da pokrenem da mi sve funkcionise kao podmazano (nisam kupio BT). Na kablu mi nepise koji je DKU-2 ili DKU-5 ustvari ja neznam ni koji kabal je za ovaj telefon.

2. Kada Prebacujem sis fajlove na telefon i kada ih prebacim gde se oni nalaze u kom folderu ili mogu da ih prebacijem odmah na karticu pa da ih tamo instaliram ili se sami instaliraju kada se prekopiraju na telefon.

3.Nemogu nigde da nadjem opciju koja prebacuje koju cu memoriju da koristi:dali memoriju telefona ili karticu (RS-MMC) ili to uopste i nepostoji na ovom telefonu nego se koriste obe memorije od jednom pa kada se nesto iskopira na fon onda ja da biram gde cu da iskopiram dali na karticu ili da ostane na fonu. :lol: :| :? :unsure: :dry:
Vasa pomoc bi mi dobro dosla jer se ja od danas prvi put srecem sa Symbian OS telefonima do sada sam imao samo simense serije C,CX...
Izvinjavam se na ovako glupim pitanjima ali bolje je da pitam zar ne :oops:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

To sa kasnjenjem slike u nocnom modu nije BUG vec tako treba,da ne objasnjavam,mislim da se tice ekspozicije.
1.Mislim da je bolje da prvo instaliras najnoviji PC Suite,sa njim dolazi i drajver za kabal,a kabal je kod mene DKU-2,pise na USB delu kabla!
2.Zasto kopiras .sis fajlove na telefon,kad instaliras PC Suite moci ces da ih instaliras vrlo lako preko jedne od opcija,nema potreba da kopiras pa instaliras.
3.Ako mislis na Galeriju i slicno,ja kad nesto ubacim na telefon ubacim na karticu putem PC Suite a kad instaliram programe on ponudi da odaberes gde da ih ubacis a za poruke mozes da odaberes u opcijama gde da cuva!Mozda moze i da se podesi za fajlove ali ja nisam nasao u opcijama!
Bolje je da pitas jer mozes da pogubis zivce i da nesto zeznes a mi smo tu zbog vas!
Pozdrav 8)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Kad prebacujesh fajlove oni ti stizu u inbox i automatski se pokrece instalacija, kad ih instalirash slobodno mozesh da obrishesh taj instalacioni fajl iz inboxa...
Shto se tiche odabira memorije koju cesh koristiti,idi u messaging->options->settings->other->memory in use->i tu odaberi na koju cesh memoriju da ti on chuva fajlove....

brd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Dec 2005. 23:24

Post od brd »

kada zelim da obrisem nesto sto sam instalirao(npr. teme), da li samo idem na delete opciju ili treba da se deinstalira?

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

Post od lizard »

Sto se tice tema neke mozes samo da izbrises dok neke moras da deinstaliras iz menagera. Uvek po instalaciji nove teme otidi u menager i proveri da li se tamo nasla. A zasto je to tako stvarno ne znam.

Odgovori