Au ljudi, sta uradih...
Sada cu napisati problem na brzinu jer sam u velikoj frci, obrazlozicu detaljnije kasnije...
Kupila mmc mobile 256 mb i njome zamenila karticu od 64 mb, ali pre toga morala sam naravno na nju da prebacim backup koji sam pretrhodno napravila . Prvo sam dobila obavestenje da nema dovoljno memorije da sve stane sto je paradoks jer prenosim fajlove sa 64 na 256 ali skapiram da se misli na memoriju telefona, ali nigde opcije za prenos direktno na karticu koja je u telefonu i ja kazem continue I tu mi je na pola procesa pisalo da nije sve uspelo da se prebaci usled neke greske... I dobro, dopunim ja ono sto je falilo ali...
Pogledam sada telefon, sve sto sam prebacila upravo se nalazi na kartici a ne na memoriji telefona, samo mi sad ne radi ona xp animirana tema vec samo stoji kao slika, diktaphona sam imala 2 ni oni ne rade, a najbolje od svega je sto sada ne mogu nista da prebacim/instaliram preko kabla na fon od aplikacija, kada preko pc suita pokusam da instaliram to nesto, normalno dobijem pitanje do you want to install...., kliknes na yes i onda u telefonu se otvori prozor i krece instalacija, a kod mene je situacija da prozor se otvori samo do pola i nestane i ja opet zurim u desktop kao da nista nije bilo...
Inace na novoj kartici mi pise da mi je na raspolaganju 245 mb i posle svega uradila sam format. Mozda je nekom ovo trivijalno, ali meni je savrseno zbunjujuce i prvi put da nesto ne valja na telefonu.
Inace mogu da prebacujem muziku i klipove jer se oni prebacuju rucnu, samo ne aplikacje.
Stvar je i dalje ista i zato HEEEELPP!!!
Problemi sa memorijskom karticom
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
I ja sam danas naisao na slican problem!!!
Naime pre neki dan sam uzeo novu nokiju 6630 (tim-ovu) i sve je radilo naprosto perfektno dok danas nisam instalirao kasperski anti virus koji se pojavio u telefonu ali ne funkcionise pa sam ja zeleo da ga obrisem ali mi je telefon prijavio da je program aktivan i da ne moze da se obrise onda sam probao da formatiram karticu ali mi ni to nije dozvolio sa istim objasnjenjem, jedino resenje sam nasao u tome da sam izvadio mem. karticu i ubacio je u kard rider i obrisao sve sto u imenu ima KASPERSKY i vratio karticu i stvarno ga vise nije bilo ali sada vise nista ne mogu da INSTALIRAM kada pokusam samo se na trenutak na ekranu mobilnog napise instaler i to je to nista se ne desi i ne instalira a svi ostali fajlovi se mogu prebaciti normalno (slike, video itd...)
Molim da mi neko objasni sta se desilo i kako da resim problem!!!
Naime pre neki dan sam uzeo novu nokiju 6630 (tim-ovu) i sve je radilo naprosto perfektno dok danas nisam instalirao kasperski anti virus koji se pojavio u telefonu ali ne funkcionise pa sam ja zeleo da ga obrisem ali mi je telefon prijavio da je program aktivan i da ne moze da se obrise onda sam probao da formatiram karticu ali mi ni to nije dozvolio sa istim objasnjenjem, jedino resenje sam nasao u tome da sam izvadio mem. karticu i ubacio je u kard rider i obrisao sve sto u imenu ima KASPERSKY i vratio karticu i stvarno ga vise nije bilo ali sada vise nista ne mogu da INSTALIRAM kada pokusam samo se na trenutak na ekranu mobilnog napise instaler i to je to nista se ne desi i ne instalira a svi ostali fajlovi se mogu prebaciti normalno (slike, video itd...)
Molim da mi neko objasni sta se desilo i kako da resim problem!!!
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Ja sam formatiranje neposredno posle toga i uradila , ali mem. kartice a ne interne memorije doduse, ali jedna cudna stvar, po hiljaditi put pokusam da sada backup sa racunara prebacim na mobilni i uspem bez prijavljivanja bilo kakve greske i obavestenja da nemam na raspolaganju dovoljno memorije i sada sve radi odlicno?!!
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
1. Hmmm...Oljice zanimljiv problem... Evo sta bi ti moja preporuka bila...Flashovanje telefona ili ako ti je to prekomplikovano onda uzmi tel pa ga Formatiraj, instaliraj prvo FeXplorer a zatim ubaci potpuno cisti memCard (mislim da na njoj nema nista, nikakvih program i tako to) pa onda probaj da na nju instaliras programe...
2. To sto imas 245MB memorije to je normalno jer ostatak memorije otpada na sacuvavanje podataka o samoj kartici (naravno to je fabricki uradjeno tako da tim podacim nemas pristup).
Ako ti je sta pomoglo javi na PP... ako nije...
2. To sto imas 245MB memorije to je normalno jer ostatak memorije otpada na sacuvavanje podataka o samoj kartici (naravno to je fabricki uradjeno tako da tim podacim nemas pristup).

Ako ti je sta pomoglo javi na PP... ako nije...

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!