I ja sam danas naisao na slican problem!!!
Naime pre neki dan sam uzeo novu nokiju 6630 (tim-ovu) i sve je radilo naprosto perfektno dok danas nisam instalirao kasperski anti virus koji se pojavio u telefonu ali ne funkcionise pa sam ja zeleo da ga obrisem ali mi je telefon prijavio da je program aktivan i da ne moze da se obrise onda sam probao da formatiram karticu ali mi ni to nije dozvolio sa istim objasnjenjem, jedino resenje sam nasao u tome da sam izvadio mem. karticu i ubacio je u kard rider i obrisao sve sto u imenu ima KASPERSKY i vratio karticu i stvarno ga vise nije bilo ali sada vise nista ne mogu da INSTALIRAM kada pokusam samo se na trenutak na ekranu mobilnog napise instaler i to je to nista se ne desi i ne instalira a svi ostali fajlovi se mogu prebaciti normalno (slike, video itd...)
Molim da mi neko objasni sta se desilo i kako da resim problem!!!
Problem sa 6630
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Kucanjem tog koda brišeš sve što si uneo u telefon (u internu memoriju) posle kupovine (kontakti, melodije, slike, poruke...) i telefon se vraća u "fabričko" stanje... Ne možeš ga time oštetiti i ne gubiš posle toga garanciju. To je čak preporučljivo raditi periodično jer se vremenom nakupe razni fajlovi zaostali od prethodnih instalacija/deinstalacija pa zauzimaju memoriju, usporavaju telefon i često prave konflikte sa ostatkom softvera... Naravno, pre formata bekapuj sve što ti je važno na memorijsku karticu ili računar.glidder napisao:Vidim da si nam preporucio da ukucamo *#7370#
e sad mi molim te objasni sta ce to da uradi i da li to mogu da uradim ja ili servis (jer ja imam godinu dana garancije)!?!?
U servis se ide tek ako gore pomenutom operacijom ne dođeš do željenog rezultata (a to je vrlo retko)...
Inače, kod Symbian telefona postoji neka nepisana procedura kako se šta radi, instalira, deinstalira, formatira i treba je poštovati (naučićeš vremenom)...
Programe koji su aktivni u pozadini pre instalacije moraš isključiti (program AppMan ili najnoviji FExplorer - "ubijanjem" aktivnog procesa), pa ih onda deindstalirati iz aplikacije "manager" koja je deo operativnog sistema. Dakle, ručno brisanje se ne propručuje (radi se samo ako ovo prvo ne uspe, a i tada treba znati šta se sme obrisati).
Eksperimentiši malo, nećeš ništa pokvariti - malo ćeš se u početku nervirati i gubiti vreme (korisno gubljenje vremena

Kada ukucam tu sifru *#7370# on mi trazi "Lock code" a koji je to kod!!!???
Ja sam inace zvao servis ("SIM") jer su mi oni upisani u garanciju i objasnio im problem i oni su mi rekli da donesem 10 evra jer to ne ulazi u garanciju softvera i da ce ga flesovati originalnim nokijinim softverom!!!
Kazite mi da li je to stetno za ovu vrstu telefona?
Ja sam inace zvao servis ("SIM") jer su mi oni upisani u garanciju i objasnio im problem i oni su mi rekli da donesem 10 evra jer to ne ulazi u garanciju softvera i da ce ga flesovati originalnim nokijinim softverom!!!
Kazite mi da li je to stetno za ovu vrstu telefona?