Znam da ovakva tema postoji negde na forumu ali pošto sam nov i zato što mi je hitno napraviću mali spam i zamoliti za pomoć!
Naime, imam Nokiu 3660 i došlo vreme da se menja telefon i ja sad ne znam šta da radim sa imenikom koji mi je jako bitan a od kako sam kupio telefon ništa mi se nije snimalo na karticu nego u Contacts na telefonu!Kako da spasem imenik, da ga barem prebacim na komp(imam Bluetooth)pa posle da ga prepisujem ili nešto slično!
Napominjem, pokušavao sam da neko ime kontakta pošaljem na komp opcijom send via bluetooth na komp ali mi se u bluetooth exchange folderu ništa nije pojavljivalo!
Pomoć!
Hvala unapred!
Pomoć oko 3660
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Ala nekog mrzi da koristi opciju "traži"...
Najjednostavnije (bez PC Suite-a i sličnih smarajućih softvera):
File managerom (FExplorer) iskopiraš fajl contacts.cdb koji se nalazi u c/system/data/contacts.cdb (da bi to mogao, preimenuj folder data u data1) i prebaci ga BT-om na računar (ili na karticu)... Posle toga folderu data1 ponovo vrati staro ime da bi sve funkcionisalo kao i pre.
Kada dobiješ novi telefon, taj fajl iskopiraš nazad u isti direktorijum - procedura je ista... I voala, imaš sve kontakte kao i ranije!
Na isti način možeš bekapovati i podešavanja kalendara (fajl "calendar"), beleške - notes ("notepad.dat"), linkove - bookmarks u browseru ("bookmarks.db")...
Najjednostavnije (bez PC Suite-a i sličnih smarajućih softvera):
File managerom (FExplorer) iskopiraš fajl contacts.cdb koji se nalazi u c/system/data/contacts.cdb (da bi to mogao, preimenuj folder data u data1) i prebaci ga BT-om na računar (ili na karticu)... Posle toga folderu data1 ponovo vrati staro ime da bi sve funkcionisalo kao i pre.
Kada dobiješ novi telefon, taj fajl iskopiraš nazad u isti direktorijum - procedura je ista... I voala, imaš sve kontakte kao i ranije!
Na isti način možeš bekapovati i podešavanja kalendara (fajl "calendar"), beleške - notes ("notepad.dat"), linkove - bookmarks u browseru ("bookmarks.db")...
- Del Boy
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
- Kontakt:
znam da je ovaj rijesio svoj problem , ali ukoliko neko zeli program smart v card , moze ga download-ovati sa linka
http://www.symbianware.com/product.php? ... 0&pl=n9300
odgovara za sve telefone sa symbianom , a i legalan je jer se skida sa symbian-ove stranice
http://www.symbianware.com/product.php? ... 0&pl=n9300
odgovara za sve telefone sa symbianom , a i legalan je jer se skida sa symbian-ove stranice