6680 problems

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

6680 problems

Post od Ninolina »

Imam dva problema sa fonom koja me nerviraju i ometaju u normalnom koriscenju istog. Mozda je neko imao isti problem ....

1) instalirala sam CoolMMS ali mi nije radio pa sam naravno htela da ga izbrisem ali kad god bih pokusala on bi me pitao "Close all aplications?" , dok su mi pri tom sve aplikacije bile iskljucene i tako svaki put...Zato sam ga ja rucno izbrisala u FExploreru...Tamo ga sada nema ali je i dalje vidljiv u App.Manageru, odakle ni sada ne moze da se izbrise...Da li bi pomogao format telefona, jer evo i drugog problema koji se skoro uporedo pojavio...
2) posto sam na broju 063 i to na prepaidu, stanje racuna proveravam na *121#...E, pa od juce mi se desava da, kad hocu da to proverim i ukucam tu sifru i kliknem na OK, telefon se sam restartuje...I to ne bas svaki put ali dovoljno je i jedanput da me zabrine...

Ne znam da li ovo jedno sa drugim ima veze, ali bi mi bilo kakva pomoc dobrodosla...Da li da formatiram telefon ili karticu ili nesto trece treba da uradim?
Help...
And thanks...

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

konkretno ne bih znao sta da ti kazem ali posto je svaka pomoc dobrodosla predlozicu ti da uradis kompletan format i tako pokusas da resis problem...ja sam na 6630 gasio telefon a onda drzim zajedno zelenu slusalicu, zvezdicu i broj tri i dugme za "paljenje"...drzi tako dok se ne pojavi nesto (meni je trazio da ukucam grad i vreme)... 8)

Low Rider
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 31. Okt 2005. 21:35

Post od Low Rider »

i ja ti preporucujem format-cisto da ne raybijas mnogo glavom trazeci resenje. vidis ja imam problem da nece da mi formatira mem karticu. isto prijavljuje da zatvorim sve aplikacije-sto sam naravno i uradio.ali nista.
ovo sam pisao jos pre mesec i po ali mi niko nije odgovorio.
ako neko zna......... :blinky:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

imao sam i ja slican problem ali kada sam iskljucio sve aplikacije kad me je to pitao redovno je uniinstalirao zadati program koji sam hteo da izbrisem!!!
za ovo drugo ne znam mozda je samo neki 3p!!!
ako ti nije mrsko ti formatiraj i tel i mem karticu ali napravi back up kalendara,imenika... i samo to posle vratis na tel i imas sve podatke kao i sada!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

luca , Low Rider , pa OK je da je najjednostavnije resenje format svega, ali moze mi se opet desiti, pa bih volela da znam da li postoji nacin da to resim, a da mi se svi podaci ne izgube iz telefona...
A opet mozda nije bitno, ali prvi restart mi se desio pocetkom ove nedelje kad sam bila napolju na -13, pa sad pitam da mu nije mozda i od ove hladnoce nesto bilo... neka mi onda neko, ko se razume, bar objasni da li, i kako hladnoca moze, ili ne moze da utice na rad mobilnog...
Verujem da ce jos nekoga interesovati , s obzirom na to da je trenutno temperatura napolju u minus fazi... :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Low Rider
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 31. Okt 2005. 21:35

Post od Low Rider »

pa ja se secam za one monohromatske da je bilo da se nahladnoci razliva slika. da li to vazi za ove u boji ne znam. a ti ninolina ususkaj telefon kad izlazis napolje :wink: paa i on ima procesor (dusu) 8)

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

Normalno da hladnoca moze da utice na rad telefona, isto kao sto moze i toplota, moze baterija da se pokvari, pogotovo ukoliko je Li-poly koja je osjetljiva na hladnocu.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

zato ja telefon drzim u dzepu od farmerki gde mu je uvek toplo ;)
p.s. secam se da su oni matori telefoni od pre par godina od hladnoce radili sporije, ali ne znam da li ima uticaja na nove.... sigurno pise u uputstvu na kojim temperaturama radi...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Sto se tice hladnoce i mog telefona... pa naravno da sam ga zastitila u futroli, pa u torbi, ali ume telefon da zavoni i kad si negde napolju, valjda za to i sluzi, pa kad sam nakon toga pokrenula spomenutu sifru, telefon se restartovao... :D

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Nije problem toliko niska temperatura (u manjoj meri jeste, ako je debelo ispod minusa), koliko kondenzacija vlage kada uređaj sa hladnoće uneseš u toplu prostoriju...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

:wink: Pa evo ja sam resila svoj problem pa cu to podeliti sa svima jer moze mnogima u slicnoj situaciji da pomogne...
1. pokusala da ga ponovo instaliram, ali nije hteo,opet je davao istu informaciju,close all aplications...cak i za instalaciju... ALI RESENJE JE U SLEDECEM......Zaostao je Uninstalacioni fajl u E:/system/install/ sa imenom CoolMMS, jer sam u E: i snimila program, ali sam ga pronasla i izbrisala...Tako da kada sam prvi put rucno izbrisala CoolMMS, ja sam ustvari izbrisala samo program, a ostao je uninstalacioni fajl, tako da je on, koji je zaostao, pravio pometnju...nakon sto sam i njega izbrisala rucno, vise ga nije bilo ni u AppManageru... Tako da ako nesto tako rucno brisete u FExploreru nemozete biti sigurni da ste obrisali sve sto je doslo sa instalacijom programa...pa zato pazljivo...!
2. A sto se tice tog samoresetovanja bice da je ipak od temperaturnog minus soka...Sad mi se vise to ne desava...
8) Ipak ga , bar za sada ne moram formatirati, mada cu to sigurno uraditi nakon sto isprobam jos neke aplikacije i programcice, i budem sigurna sta mi zaista treba u telefonu...Tada cu ga resetovati i instalirati samo ono sta mi treba...
:lol: hvala svima koji su se potrudili da mi pomognu :lol:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Sasa_NS, meni je od toga (kondenzacije zbog nagle promene temperature) bio pobrljavio stari digitalni fotoaparat... i sto je najgore od tada je znalo da mu se ponavlja to... u svakom slucaju, nijedan elektronski uredjaj (osim onih za vlazne uslove) na trpi tako nagle promene...

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Treba imati malo iskustva sa tim...
Meni se milion puta desilo da zimi unesem fotoaparat u prostoriju a on za minut-dva kao da ga je neko isprskao vodom. Samo je bitno da ne uključuješ uređaj odmah. Lepo ga prebrišeš i ostaviš neko vreme da se temperature izjednače. Kada više nije hladan na dodir i ne "znoji" se, uključi ga slobodno. Što duže čekaš - to bolje i sigurnije po aparat (treba imati osećaja za optimum).
Pomaže i trik da umotaš uređaj u neki peškir ili slično čim ga uneseš u prostoriju (poželjno i malo ranije), jer se ta izmena temperature onda odvija daleko sporije uz mnogo manje kondenzovane vlage...

Odgovori