useful client for skype
da li netko koristi skype?da li ste pokušavali sa aplikacijom iz imena teme spojiti symbian sa skype-om.
kako?
ja spojio i prikaže listu kontakata,ali zvati mogu samo nešto za provjeru,a kontakte ne (navodno je demo).
symbian program za skype
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
- zeemax
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 08. Jan 2006. 04:09
symbian program za skype
Poslednja izmena od zeemax u Pon, 27. Feb 2006. 01:29, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Ali to je skroz glupo,kako ce oni koji cesce menjaju telefone,morace svaki put da plate program koji su vec kupili!?
Nije to bas najbolje reseno,ali tako im je bezbednije jer je teze za crackovanje posto,jelte,TREBA da postoji samo po jedan odredjen IMEI jedinstven za svaki telefon i uz njega ide registracija,znaci prodas telefon i sa njim odose,lepe pare placeni,programi koje mozda kupac nece ni da koristi!
Pozdrav

Pozdrav

- zeemax
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 08. Jan 2006. 04:09
da,ali tako su najsigurniji od crackovanja,a možda postoji neka opcija da im se javi novi IMEI nakon promjene telefona.
malo je glupo što je preko mobitela push to talk,pa svaki puta moraš stisnuti tipku da bi govorio,konkretno desnu funkcijsku ispod ekrana na 6630,a to je prilično nezgodno.
mislim da bi možda bolje riješenje bila neka bt slušalica koja ima neki profil da se može koristiti i za komp.pročitao negdje da ima takvih.
skype i preko 56k modema radi ok,ako se na netu ništa ne otvara,skida i sl.
malo je glupo što je preko mobitela push to talk,pa svaki puta moraš stisnuti tipku da bi govorio,konkretno desnu funkcijsku ispod ekrana na 6630,a to je prilično nezgodno.
mislim da bi možda bolje riješenje bila neka bt slušalica koja ima neki profil da se može koristiti i za komp.pročitao negdje da ima takvih.
skype i preko 56k modema radi ok,ako se na netu ništa ne otvara,skida i sl.
- Obren
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
- Kontakt:
Probao sam ranije u nekoliko navrata svoj Bluetooth handsfree Logitech Mobile Freedom za telefoniranje preko Skypea.zeemax napisao:Malo je glupo što je preko mobitela push to talk, pa svaki puta moraš stisnuti tipku da bi govorio, konkretno desnu funkcijsku ispod ekrana na 6630, a to je prilično nezgodno.
mislim da bi možda bolje riješenje bila neka bt slušalica koja ima neki profil da se može koristiti i za komp. Pročitao sam negdje da ima takvih.
Uglavnom, stvar radi (malo sam se namučio, jer nije htelo sa Microsoftovim BT stackom koji mi se više sviđa od IVT BlueSoleil ali na žalost za razliku od ovog drugog nema potrebni profil za konekciju).
Međutim, kvalitet zvuka je mnooogo lošiji nego kada koristiš normalne slušalice i mikrofon (čak i one najjeftinije od 10-ak EUR).
Ako probaš da snimiš svoj glas u Sound Recorderu koristeći BT slušalicu kao mikrofon, videćeš da zvučiš kao spiker sa AM radio stanice.
Jednostavno, klasična blueooth veza seče određene frekvencije, pa onda i Skypeov voice codec to dodatno "zamulja" pa te sagovornik čuje kao da pričaš iz bureta (a ni njegov zvuk u mono slušalici na tvom uhu ne zvuči mnogo bolje, veruj mi).
Sve u svemu, prihvatljivo je jedino ako ti je baš neophodno da se u toku razgovora šetkaš po prostoriji u krugu od 10m, inače je klasičan "pilotski" set za telefoniranje mnogo kvalitetnije rešenje za Skypovanje.
E sad, nisam probao kako izgleda razgovor koristeći Skype plugin i mobilni telefon kao uređaj za komunikaciju, ali obzirom da voice paketi i dalje putuju preko bluetooth veze, ne verujem da može da ima neke drastične razlike u kvalitetu zvuka u odnosu na BT handsfree + PC Skype, ali voleo bih da čujem iskustva iz prve ruke.