Nokia 6600 problem sa Symbian-om

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
stavre
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 24. Mar 2006. 20:59

Nokia 6600 problem sa Symbian-om

Post od stavre »

Interesuje me da li postoji neka mogucnost da preinstaliram Symbian a da podaci koji se nalaze u memoriji telefona ne budu obrisani (imenik, poruke, wallet) i da li postoji mogucnost da uz neki softver preko kompjutera izvucem te podatke? Napominjen, podaci koji u memoriji telefona su mi veoma bitni!

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

mozhesh da uradish backup telefona tj. sve shto imash na telefonu da sachuvash na racunaru. symbian ne mozhesh da reinstalirash , ali mozhesh zato da ugradish novi software u telefon (tj da ga flashujesh) a kada ga flashujesh onda ponovo vratish sve shto si sachuvao u rachunaru prije nego si ga fleshovao u telefon.
a shto se tiche programa s kojim to mozhesh da uradish , tu je Nokia PC Suite , ima ih josh nekoliko , mada sa njima nikada nisam radio , pa shto se toga tiche to mozhe neko drugi da ti kazhe. :wink: 8) :P :) :D :lol:

stavre
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stavre »

Problem je u tome sto ne mogu da ukljucim telefon da bih odradio backup. Pojavi se Nokia logo a zatim se iskljuci.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

stavre, da ti se ne pojavljuje taj logo rekao bih ti da mu nema pomoci bez flesovanja, ali ovako nemam pojma............. jesi li siguran da je baterija ispravna.... s obzirom da ti je za bekap potrebno da telefon bude ukljucen...

pozdrav

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

e pa to si trebao da naglasish u svom prvom postu , da bi nam malo olakshao , pravo da ti kazhem nemam pojma , da bi uradio backup telefon treba da je ukljuchen , a ti kazhesh da se odma poslje paljenja iskljuchi , neznam shta da ti kazhem :? :unsure: :| :wink:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

stavre, nema spasa tim podacima, 3 puta sam flešovala mob, i dan danas žalim za nekim izgubljenim slikama i podacima :(

DrMilengele
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Feb 2006. 11:05

Post od DrMilengele »

Zoka, je u pravu...ista stvar se desila drugaru i na kraju je fon zavrsio u servisu i 'sretno' j popravljen sa fleshom...znaci,ako nije baterija,pravac servis!

Edit:
Cekaj,sad se setih ti imas 6600,imas caku iako je ugasen telefon,mozda neces morati da ga nosis u servis...Fon mozes da formatiras (deep reset,tj,vraca u telefonu sve na fabricko) iako je ugasen,mada ako upali svakako gubis podatke,ali makar neces placati u servisu :)

Pre nego sto stisnes dugme za paljenje fona,stisni i drzi stisnute tastere:zelena slusalica,3 i *, i onda stisnes dugme za paljenje fona.Malo je zeznuto,ali izvodljivo.Fon ce ti se formatirati bez bilo kakvih pitanja i zahteva sto se inace desava pri formatiranju kada je ukljucen.

Ovaj metod vazi za sve Nokia telefone sa Symbian 7.0

NAPOMENA: Da ne bi potpuno zeznuo telefon,stavi ga na punjac pre ove 'operacije',jer ako stane usred formatiranja,onda ti servis ne gine!!!

Pozzz i javi sta si uradio
A dje je ba zapelo....

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

To je tzv hard reset, ja sam to na 6630 do sada tri puta radio a kako mi se cini bice jos jednom, vraca sve na fabricko podesavanje, resetuje Call duration ali ne i life timer i oprosti se od svega sto imas u memoriji fona
HOX Titanium gray

stavre
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stavre »

Znam za taj reset. Nije problem dati 500 dinara servisu za flesovanje, vec da nekako iscupam imenik iz njega.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

stavre, rekoh ti, nema spasa...Nažalost, ali nema, ne može ti se ništa isčupati iz telefona :wacko:

stavre
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stavre »

Upravo sam uspeo. Sistem se podigo. Medjutim, problem je sto sada ne mogu da pristupim meniju. Jedino radi Task Manager. Da li ce sada povezivanje sa kablovima dati neki rezultat?

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

stavre, pa nista te ne kosta da probas, zar ne :)

pozdrav

stavre
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stavre »

Da, ali sam tek sada video da moj telefon nema mogucnost konektovanja preko USB kabla. Da li postoji neka kombinacija tastera preko koje je moguce aktivirati BT i IR?

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

stavre, mozda moze preko nekog data kabla koji ide na serijski port (dku-5 mozda?) ...... ako niko nema, u servisu bi trebalo da imaju...

pozdrav

stavre
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stavre »

dku-5 kabl nije za ovaj model..... izgleda da ova nokia nema mogucnost povezivanja preko kabla.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

b_udder napisao:stavre, mozda moze preko nekog data kabla koji ide na serijski port (dku-5 mozda?) ...... ako niko nema, u servisu bi trebalo da imaju...

pozdrav
nije DKU-5 nego DKU-2 , DKU-5 je za neke starije s40 telefone (6610 , 7210 , 6610i , 7250i...) dok DKU-2 je kablo za novije nokie tipa 6630 , 6680 , 7610 ,.... 8) ;) :) :D :lol:

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Ali i DKU-2 se kaci na Pop port, a to 6600 nema ali postoji ovo

http://solintegra.net/images/P1-1.jpg
http://www.trusttel.com/mobile_phone_sp ... k_6600.jpg

isto to pistoji i sa USB-om
http://www.hongkongshop.com.hk/img_prod ... nokoem.jpg

Pozdrav :)
HOX Titanium gray

stavre
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stavre »

Kupio sam USB kabl. Cak sam uspeo i nekoliko puta da ukljucim telefon, jednom sam cak uspeo da procitam staru poruku koja je u njemu. Medjutim, kad podigne sistem, posle desetak sekundi se restartuje ili se ugasi, sto je malo vremena da bih nesto postigao. Od programa koristim PC Suite i Oxygen Phone Manager II for Symbian phones ali nikako ne mogu da pristupim memoriji telefona.
Da li postoji neki program koji to moze?

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

stavre, nisi nam rekao u kakvom stanju ti je baterija, jel si probao da zamenis bateriju?
HOX Titanium gray

stavre
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stavre »

Sto se tice baterije, ona je OK. Proverena je u servisu. Bez obzira na to da li je napajanje samo baterija ili punjac sve je isto

Odgovori