hocu malo veca slova na 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
draxe035
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 00:10
Kontakt:

hocu malo veca slova na 6630

Post od draxe035 »

postoji li neka aplikacija koja uvecava font? ili bilo sta drugo..... za sms kad pisem nije problem jer znam napamet, ali kad treba procitati??? bar malo das su veca... hvala!!!!!!!!!!!!!!!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

draxe035, postoji program Easy GDR creator...i u njemu mozes na kompu, od bilo kog originalnog fonta u .TTF formatu da napravis .gdr fajl, koji je ustvari fajl za font na symbian telefonu......Mozes u okviru fonta da podesis velicinu za bilo koji deo menija, u porukama, kao i u option meniju... :)
Potrazi preko googla i skini ovaj program...Nije tezak za koriscenje... 8)
A i fontove mozes da nadjes vrlo lako na netu...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Maverick_
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 22:06

Post od Maverick_ »

Ninolina ti je skoro sve rekla,ali evo jos nesto ako nisi nikad koristio Easy GDR creator :) ...Kad pocnes raditi u Easy GDR creatoru,kod promjene fontova, npr. menija ili poruka,podesis velicinu kakvu zelis i za ubacivanje fontova moras sam upisati putanju,ja obicno uzimam fontove sa Windowsa i to mu dodje nesto ovako C:\WINDOWS\Fonts\TAHOMA.ttf (uzeo sam za primjer tahoma fontove i samo kraju .ttf i to je to),kliknes na donji prozorcic koji izgleda ovako ????? i on ce te fontove postaviti. Kad sve zavrsis ides na Compile to GDR i to je to. Prebacis fontove u tel,zatim u npr. FExploreu ih nadjes gdje su,kopiras i prebacis na C:\System\Fonts,ako nemas folder Fonts,napravis ga sa make dir,prekopiras tu font koji si napravio i resetujes telefon. To je to,imas nove fontove kakve zelis i naravno velicinu kakvu zelis :)

Odgovori