1 da li je bolji video kod n6630 ili 6680
2 da li se isplati dati 70e vise za (bolji ekran, blic i bolju kameru...) 6680 ili kupiti 6630 HVALA!!!
MOZDA IMA SLICNIH TEMA NA SAJTU ALI SE IZVINJAVAM STO POSTAVLJAM SLICNU.
video n6680
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
- Doolentije
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 03. Mar 2006. 13:34
gallee, ovako, imam mnogo vise iskustva sa N6630, posto posedujem isti... Sto se tice kamera, mislim da su tu telefoni gotovo identicni i da nema sta posebno reci sem da je solidnog kvaliteta... Video je takodje, jakoooo slican (inace jako kvalitetan, za razliku od mnogih modela drugih proizvodjaca), za nijansu bolji kod N6680, ali... Koliko su ljudi pricali na forumu, i koliko se meni dobro pokazao N6630, ima bolji (brzi) procesor od N6680, oko 220 MHz... E sad, pitanje dizajna je vec tvoja stvar! Naravno zaboravio sam da napomenem prednost N6680: video call, blic (koji mislim da vise ima funkciju pomocnog svetla), ekran od 262 hiljade boja (veruj mi da je ta razlika, u odnosu na 65 hiljada gotovo neprimetna)... Iskreno, moje misljenje (trudicu se bez favorizovanja 6630, koji posedujem
) je da je bolje uzeti 6630, jer za znatno manje pare dobijes gotovo isti kvalitet telefona, s tim da je 6630 znatno brzi... Ostalo je na tebi da odlucis!
Pozdrav!

Pozdrav!

Doolentije, moram da te ispravim - 6630 i 6680 imaju identican procesor na 220MHz - u principu hardverski su isti, a 6680 je (teoretski) za nijansu sporiji zbog ekrana sa 18-to bitnom paletom ..... neko je bio prokomentarisao da je razlika u brzini jednaka razlici u ekranima, tj. jedva primetna.... ako je uopste i primetna ....... u pitanju su potpuno isti ekrani s tim sto je na 6680 dodato jos kontrolera da bi prikazivao vise boja ...... slicnih tema ima tona i lako ih je naci tako da stvarno nemas opravdanje sto te mrzi da trazis, ali ukratko razlike su:
6630 ima 65k boja, za mikronijansu je brzi, maske na 6630 se lakse menjaju, kvalitetnije je konstrukcije jer nema klimavi slajder poklopac kao 6680, bolji odnos cena - kvalitet...
6680 ima 262k boja, blic, dve kamere (sto i nije neka bitna prednost), poklopac za kameru (doduse klimav), active desktop (koji se na 6630 moze zameniti razlicitim programima)
za vise detalja potrazi neku od "6630 vs 6680" tema...
sto se videa i fotki tice .... ako i ima nekih razlika, one su posledica softverske optimizacije .... po mojoj proceni video je slab (niska rezolucija, velika kompresija i mali broj frejmova), a fotografije su srednja zalost ..... kao, doduse, i na vecini ostalih telefona ..... daleko od digitalnog fotoaparata... ja sam uzeo 6630 i ne bih ga menjao za 6680..... pogotovo ne za tu razliku u ceni...
pozdrav
6630 ima 65k boja, za mikronijansu je brzi, maske na 6630 se lakse menjaju, kvalitetnije je konstrukcije jer nema klimavi slajder poklopac kao 6680, bolji odnos cena - kvalitet...
6680 ima 262k boja, blic, dve kamere (sto i nije neka bitna prednost), poklopac za kameru (doduse klimav), active desktop (koji se na 6630 moze zameniti razlicitim programima)
za vise detalja potrazi neku od "6630 vs 6680" tema...
sto se videa i fotki tice .... ako i ima nekih razlika, one su posledica softverske optimizacije .... po mojoj proceni video je slab (niska rezolucija, velika kompresija i mali broj frejmova), a fotografije su srednja zalost ..... kao, doduse, i na vecini ostalih telefona ..... daleko od digitalnog fotoaparata... ja sam uzeo 6630 i ne bih ga menjao za 6680..... pogotovo ne za tu razliku u ceni...
pozdrav
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
gallee, imala sam N6680 i da budem iskrena...ne isplati se ta razlika...Ako ti se dopada N6630 po izgledu (što ipak može biti važno nekome)...onda se nemoj dvoumiti...
Sve što je rekao b_udder, stoji....jer, blic koji je dodat na N6680 u nekim slučajevima, ustvari samo zezne sliku...koja, ili je jako žuta, ili se čak cela slika pretvori u jedan veliki bljesak...
Tako da, ako ti se dopada N6630 obavezno njega i uzmi...

Sve što je rekao b_udder, stoji....jer, blic koji je dodat na N6680 u nekim slučajevima, ustvari samo zezne sliku...koja, ili je jako žuta, ili se čak cela slika pretvori u jedan veliki bljesak...

Tako da, ako ti se dopada N6630 obavezno njega i uzmi...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Sve su vec rekli ninolina, b_udder, i Doolentije, dodajem da sam imao 6630 i kupio 6680(i tako uporedio oba fona) zbog izgleda i blica i prodao tj. zamenio za K750 zbog poklopca klimavog(na novom svakom se ljulja tako je fabricki), neupotrebljivosti blica(slike sa zute i neupotrebljive) i nije mogao da izgura sve aplikacije kao 6630. Slike i video zapis u potpunosti su isti(ako se ne koristi blic na 6680).
Moja preporuka 6630 koju i danas rado koristim i nije zastarela.
Moja preporuka 6630 koju i danas rado koristim i nije zastarela.