MP3 reprodukcija na symbian telefonima

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
nemesis
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 22:46

MP3 reprodukcija na symbian telefonima

Post od nemesis »

...shodno tome da cak ni na nokiinom sajtu nisu navedeni podaci o reprodukciji mp3 zvuka, a da sa sigurnoscu znam da je na 3230 pomenuti MONO, s razlogom se interesujem za ovu temu. Postedite me izigravanja dosadnog kupca i detaljnog pregledavanja aparata u radnji, i napisite mi nesto vise o ovome za sledece telefone:
6630;
6680;
N70;
6681.
Hvala puno!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

6630 je prvi Nokia Symbian telefon sa stereo izlazom (za slusalice, dok je zvucnik i dalje mono) ..... modeli koji su dosli posle, a to su ovi koje si naveo, takodje imaju stereo izlaz preko pop-porta...... ne bih ti mogao reci vise jer ja na 6630 mp3 slusam preko onih hds-3 slusalica koje ne nude neki kvalitet, ali upotrebljive su... pretpostavljam da je uz upotrebu boljih slusalica i zvuk bolji, s obzirom da postoji i 6630 Music Edition koji dolazi sa boljim plejerom (koji se moze naknadno instalirati i na NE-Music E.) i adapterom za pop-port da mogu da se koriste neke druge slusalice sa 3.5mm prikljuckom..... ako se dobro secam, u Mobi-ju su nesto pisali o n70 da ima dobru reprodukciju...

pozdrav

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Kupio sam adapter ad-15 i jako dobre slusalice. Nokia 6630 je u pitanju. Pazi,drug ima i-pod nano, stavio sam sluske u moj fon,pa u i-pod,veruj mi minimalna je razlika u kvalitetu zvuka,jedva se oseti,jedino je velika razlika u jacini (volume),i kad pojacam (do kraja) na noki-i bruji i ne cuje se jasno,a na i-podu je extra. E sad, ove sluske su jako jako jako dobre,jedne od najboljih koje mozes kupiti,tako da veoma doprinose kvalitetu zvuka (jel...),i to sa pojacavanjem,gde god da pojacas jako sa ovim slusalicama neces moci da izdrzis,tako da ta prica o kvalitetu kad se skoroz pojaca pada u baru... Ostaje zakljucak-ako kupis adekvatnu opremu neces gubiti na kvalitetu sto se zvuka tice. Ali ako ostanes na HDS-3 slusalicama,HOCES.

Evo slike...
http://img450.imageshack.us/img450/629/s8uj.jpg
(malo je poveca,izvinjavam se korisnicima dial-up-a)

poz
...shit happens... keep d smile!

Drobnjak81
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Feb 2005. 15:15

Post od Drobnjak81 »

Ja sam nesto slicno odradio kao i blade_bre, jedino ja imam n70 i presao sam sa 6630 na ovaj tel, iskeno nisam primetio nikakvu razliku, a uzeo sam dodatak ad-15 i slusam na solidnim sluskama i kad pojacam do kraja na nekim pesmama probija ali malo smanjim i to lepo radi. Znaci sva tri modela imaju skoro istu muzuki e jedino je razlika u radiu, 6630 nema! :)

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

Molim vas momci recite mi gde ste kupili ovaj adapter za standardne sluke vec duze vreme pokusavam da ga nadjem ali uzalud.ILI ako vam nije tesko posaljite mi adresu na e-mail:0642387271@gm.telekom.yu.U napred zahvalan :blinky: :blinky:
>> N7100 <<

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

koliko ja znam reprodukcija muzike na svim navedenbim telefonima je ista , imao sam 6630 , sada 6680 i reprodukcija je ista , i na 6681 je ista reprodukcija kao i na 6630 , a eto kako kaze Drobnjak81, da je i na n70 i 6630 ista reprodukcija , znaci nema vecih razlika u reprodukciji mp3 , jedino moze biti razlika u radu sa pjesmama (brzina ucitavanja...) 8) :wink: :) :D :lol:

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 16:21
Kontakt:

Post od dzuljo »

zdravo
mozda sam u zabludi ali ova razlika mislim da ima neku ulogu

n70 Kanala polifonije : 64
n6630 Kanala polifonije : 48
pozdrav

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

to ti je samo za melodije i to polifone , to ne igra nikakvu ulogu sto se tice reprodukcije muzike 8) :wink: :) :D :lol:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

dzuljo, to se odnosi samo na midi fajlove i nema veze sa kvalitetom mp3-a ..... laicki receno, to je kao broj instrumenata na sintisajzeru koji se mogu reprodukovati .....zato se desava da isti midi fajl drugacije zvuci cak i na telefonima sa istim brojem kanala ali od razlicitih proizvodjaca...

pozdrav

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 16:21
Kontakt:

Post od dzuljo »

a jel znate na koliko najmanje Hz i koliko Bp/s da uradish mp3 a da se chuje ok na telefonu
pozdrav

Doolentije
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Mar 2006. 13:34

Post od Doolentije »

A konkretno, da li stvarno znaci uzimati Audio AD-15 adapter, i realno, koliko se poboljsa kvalitet zvuka? Da li je od istod materijala napravljen kao i standardne sluske za Nokiu, kakvog je kvaliteta, takodje u odnosu na standardne sluske koje idu uz fon (konkretno za N6630), da li se brzo kvari?
Pozdrav! 8)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Nije od istog materijala. Malo je kao gumiran. Kvalitetnije deluje. A kvalitet zvuka zavisi najvise od slusalica! Ne verujem da ulogu tu igra ad-15...
U odnosu na standarde sluske koje idu uz 6630 je bolje ako kupis iole pristojne slusalice,a ako uzmes neke DOBRE onda nema govora o poredjenju!
Za sada radi odlicno. Ne deluje mi da ce se pokvatiri. Jedino sto moze da se desi jeste da se kabal s*ebe od savijanja kad ga stavim u dzep... Ali ako pazim kad stavljam nema bojazni.

:wink:

Doolentije
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Mar 2006. 13:34

Post od Doolentije »

A reci mi, blade_bre, mislis li da to cudo ima da se nadje negde u okolini? Mislim na ex YU, i komsije? :D
Poz! 8)

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

blade bre druze ,prijatelju molimte mi reci gde si kupio taj adapter molim te ili mi posalji mail sa adresom na 0642387271@gm.telekom.yu
>> N7100 <<

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ufff. Ne verujem da kod nas moze. Bio sam na onako "zvanicnim" mestima,i kazu da ne mogu ni da naruce... (bar znaju sta je to).
Kupio sam ga u svedskoj,kostao je oko 2000din.

Sta da vam kazem...

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

eh, ti svedjani :D :D ... ja kad sam imao 6630 sam trazio taj adapter ali bezuspesno, nema ga nigde kod nas....

Odgovori