Moze li neko da mi pomogne u vezi 3650 ???

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Slovenac032
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 29. Maj 2006. 21:31
Kontakt:

Moze li neko da mi pomogne u vezi 3650 ???

Post od Slovenac032 »

Imam problem i ne znam sta mi je sa telefonom. Kad ga upalim prijavi da mora da se resetuje a nekad se upali ok i posle par minuta samo pocne da izbacuje: Registracije SIM kartice nije uspela. A telefon i dalje kao radi. I sad moze li neko da objasni u cemu je tu problem i sta da radim? Jel mora na servis ili sta da radim???
Hvala unepred
SlovenaC

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Probaj prvo da očistiš kontakte SIM kartice (i na samoj kartici, i u telefonu) - običnom školskom gumicom...

Sledeće je format: *#7370#, password 12345 (pre toga bekapuj sve iz telefona, ako uopšte možeš)...

Ako ni to ne uspe - idi u neki servis...

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Re: Moze li neko da mi pomogne u vezi 3650 ???

Post od ixtis »

Moj savet ti je da probas i sa nekom drugom SIM karticom, pa ako se ponasa isto, probaj sa HARD RESETOM (ugasis fon, pa istovremeno pritisnes ZELENU slusalicu, *, i 3, i upalis fon ne pustajuci ova tri dugmica sve dok ti se na ekranu ne pojavi FORMATING...). Pre ovoga uradi Backup telefona jer ti se resetom gube svi podaci i podesavanja. Ako i ovo ne pomogne pravac servis! Pozdrav.

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Nikakav reset ljudi!!!!! Identican problem sam ja imala i pisala sam o tome.
Dakle ili su kontakti ili nisi platio racun duze vreme pa ti je kartica disable-ovana do daljnjeg...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

... ili je SIM jednostavno vrisnuo .... i to se desava...

pozdrav...

sanchez22
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 20:24

Post od sanchez22 »

Hej ljudi ja imam jedan veliki problem ko mi moze pomoci sto prije to bolje.evo sta je bilo:
ugasio normala tel.izvadio mmc karticu nesto prebacio na racunar vratio karticu normala upalio ga i pojavi mi se poruka standardna NOKIA plavim slovima to pise nekih oko 5 sec.i nestane.Tako mi se desi 3 puta zaredom i ugasi se skroz tel.mogu ga ponovo upalit ali mi se to stalno desava.neznam sta da radim ili da nosim u servis ili da nesto sam pokusam.HITNO

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Da nisi slučajno obrisao nešto što nisi trebao sa kartice? Liči mi na pokušaj telefona da startuje neki od programa sa kartice, pa kada ne uspe - on se zaglupi i ugasi...

Probaj da formatiraš karticu u čitaču pa je onda vrati u telefon. Ako podigne OS, formatiraj karticu još jednom (iz telefona)...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ili ima virus, ili je nesto hardverskog tipa. Probaj onaj hard format znas vec ugasis fon, pa drzis zelenu slusalicu, zvezdicu, broj 3, i dugme za paljenje fona, treba da ti pise formating preko ekrana. Ako nije do toga onda formatiraj karticu u citacu pa probaj, e...... ako nije ni to.... servis mu negine.... pitanje koliko se onda isplati nositi ga na servis stvarno neznam :?
5130+Koss the plug....

AlenNS
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 27. Jun 2006. 12:20
Kontakt:

Re: Moze li neko da mi pomogne u vezi 3650 ???

Post od AlenNS »

SLOVENAC032 napisao:Imam problem i ne znam sta mi je sa telefonom. Kad ga upalim prijavi da mora da se resetuje a nekad se upali ok i posle par minuta samo pocne da izbacuje: Registracije SIM kartice nije uspela. A telefon i dalje kao radi. I sad moze li neko da objasni u cemu je tu problem i sta da radim? Jel mora na servis ili sta da radim???
Hvala unepred
To se i meni desavalo, ali to je najverovatnije zbog loseg lezista za karticu. Citao sam na stranim forumima, da se zale na leziste, tako da je to jedan od mogucih uzrocnika. POred toga dobro bi bilo da instaliras Launcher pomocu kog mozes da gasis aplikacije koje ti nisu potrebne u tom trenutku a mnogi to ne znaju pa im po deset aplikacija u isto vreme radi. To je drugi od potencijalnih uzrocnika jer od silnih procesa sistem ne moze na miru da procita karticu...

Odgovori