N80 Time Zone

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 28. Sep 2004. 04:20
Kontakt:

N80 Time Zone

Post od Pavle »

Pitanje za vas koji imate N80...Pise mi da je Belgrade GMT (+02:00), ali ajde to nije toliko bitno...

Medjutim, kada mi stizu poruke sa drugih aparata, on mi vreme pristigle poruke uvek pomera za dva sata unapred sta god ja podesio u settings-u. Pokusao sam da namestim i da mi operator automatski podesi vreme, ali i tu se desava ovaj bag. Sve sam pokusao sto mi pada na pamet, ali...ne vredi.

Pozivi i dolazni i odlazni se beleze po mom telefonu, znaci to nije problem, ali recieved messages obavezno za 2 sata unapred od naseg vremena ovde...Ima neko ideju kako da resim,a da nije ubacivanje novog softvera?

Hvala unapred.
N80

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Nasa casovna zona je +1.00h,probaj da podesis samo na GMT i iskljuci/ukljuci sezonsko vreme. Da si znao ne bi menjao P910.
Ako nista ne pomaze jedino pre flesa probaj opsti reset,kod 12345.

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Nema opcije za opste iskljucenje sezonskog vremena...to i jeste problem.. :x , ne znam da li da razmisljam o resetu softvera...

Znam da je nasa zona +01.00 zato mi i nije jasno ovo...
N80

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Pavle, cudi me da nema opcije za sezonsko vreme...pohledaj pod opcijom Clock>Options>Settings>Auto time update>Off...i pod Daylight saving>Off...Mozda ti resi problem...tako je kod mene na N70... 8) :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Jednostavno ne postoji opcija Daylight Saving

Ide ovako Clock>Options>Settings>Time, Time Zone, Date, Date Format, Date Separator, Time Format, Time Separator, Clock Type, Clock alarm Tone, Network Operator Time

To je sve...A probao sam vec sa Network Operator Time-om, da ukljucim to i opet je isto...

Gde je kod tebe Daylight saving?

E, da, to sto je Bgd na +2 moze da se objasni time sto je sad letnje vreme, pa ide sat unapred, ali ne mogu da shvatim zasto u detaljima poruke on stavlja dva sata unapred u odnosu na realno poslato vreme.
N80

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Kod mene idu opcije pod Clock>Settings...ovim redom...Time, Date, Date format, Date separator, Tme format, Time separator, Clock type, Clock alarm tone, Auto time update, Daylight saving....
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Da, ja nemam daylight saving opciju a softver mi je...Nista mi nije jasno.

v.3.0617.0.0
03-05-2006

RM-92

:angry:
N80

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

ninolina napisao:...tako je kod mene na N70... 8) :wink:
Ovde sam se ogradila i napisala o kom telefonu pricam...mozda na N80 stvarno toga nema... :o

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Sada mi je sa 064 mreze dosla poruka koju mi je burazer poslao pre 1 minut, a vreme pise 16.43....UZAS>
N80

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Pavle, jesi li mozda instalirao neku aplikaciju koja sadrzi i promenu vremena..Mozda je u tome problem...??... :unsure:

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Ni jednu jedinu...

Samo ono sto si mi poslala na PM (za FACE ID)... a tu nema promene...pocelo je od juce ujutru recimo da se desava, ili sam bar tada primetio, ali je neverovatno iritirajuce...
N80

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Pavle, pokusaj da uninstaliras to sto si ubacio na fon...moguce je da je lose krekovano pa zeza... 8) ...kad uninstaliras, vidi jel ima promene?... 8)

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Skinuo sam sve...doduse nisam resetovao telefon, ali ne vidim da to moze da ima neke veze, i opet je isto...sam sebi posaljem poruku, kaze da je poslato u 03:06...

Neverovatno! :x :x :x :x :x
N80

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Ako nemas puno podataka u telefonu i mozes da uradis Back up kontakata...predlazem ti format...sigurno si nesto slucajno chachnuo i nisi ni znao kakav ce efekat da ima...ali pokusaj da se setis poslednjih zezanja sa telefonom...mozda se tu negde krije resenje... 8) :wink:

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Jel ti aktivno Auto Time Update? Opcija Daylight saving obično nestane kada je ATU na on-u (al sam se izrazio :) ), bar je tako bilo na 6600, 6630, 6680, n70...
make. believe

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

I sada vrhunac BAGOVANJA! Kada otvorim poruke u Nokia PC Suite-u, sve su savrseno poslate i primljene sa pravim vremenom. Znaci samo mi na telefonu pokazuje +2 sata unapred,a u editoru bas onako kako treba. Misterija nad misterijama.

Nemam snage vise za ovo, olupacu ga o zid.
N80

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Xe xe xe ... Pavle, pa to se sve desava...nisi ni prvi ni poslednji... :) ...ali kad malo udjes u fazon nece ti se sve to ciniti tako strasno...I naravno, nemoj ga lupati o zid... :uhuh: ...Uradi format po uputstvu i najverovanije je da ce sve biti u redu... :wink:

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Ovoga nije bilo na P910i...:) Nokia tako ume da zakomplikuje da boli glava. Jeste da je p910i softver i ruzniji i u nekim momentima sporiji, ali ovakvih bagova nije bilo...

Hvala na trudu u svakom slucaju. Javljam sta sam uradio.
N80

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

DAMN! I meni na e60 kaze za beograd da je GMT+2 !!! Posaljem sebi poruku u 13:49, a on mi na spisku poruka kada ih gledam u inboxu pokaze OK vreme, a ako pogledam u Message details, onda je 16:49 ?!?!? To nije ni +2 nego +3 ?!? Ko je tu sad lud? :(
Ni ja inace nisam nasao Daylight saving ... To je opcija koju treba "iskopati" i ubiti namrtvo :)

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pavle »

Pa da, ali prosto ne postoji nigde u telefonu, niti u citavom guide-u...Nisam pametan sta da se radi.
N80

Odgovori