Symbian feat. Vuk Karadzic

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Symbian feat. Vuk Karadzic

Post od migi »

Hmm....Čudno da već nema sličnih postova.......

Sta mi treba (n6630) da u porukama mogao da kucam č, ć, š, đ............

Na starijim telefonima kad se stavi srpski jezik na telefon, ne dobijaju se se ova "naša" slova........Jeli ista stvar i sa symbianom.....

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Treba ti Srpski jezik u telefonu,otkako sam ga ubacio u telefon dobio sam mogucnost da u porukama koristim nasa slova ali izgubio mogucnost da pisem duze poruke od 60-ak karaktera po poruci jer su nasa slova u drugacijem kodnom rasporedu pa poruke sa nasim slovima imaju oko 100-tinak karaktera manje,sto je bezveze i cini pisanje poruka preskupim jer prosecnu poruku podeli u vise od 2 sto isto toliko poskupi dopisivanje!
Pozdrav 8)

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

I mora da koristi ili default ili neki font sa srpskim slovima.Slazem se sa Lomnica-city,nije vredno kredita :uhuh:

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od migi »

E pa to je bas bezveze :dry: :disgust: :angry: :unsure:

sve to + moram da se cimam oko flashovanja.....No sta da se radi, i dalje ce ostati u upotrebi "sh", "dj", "ch"........ :smutny:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Flesovanje i nije tako tesko ako imas DKU-2 kabal i malo volje da se bakces time,svakako je MNOOOOGO dobro uradjen Srpski prevod,dosta bolje nego glupi Windows XP!
Pozdrav 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Nije neophodan DKU-2 kabl...zar to nije razjasnjeno...? A ovo sam napisala samo da se neko ne bi ponovo zbunio, s kojim kablom se flashuje mob u kucnoj varijanti... :D :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od migi »

Kad dodje vreme ja cu da iscitam temu "Lepljiva: Nokia firmware upgrade preko USB kabla?" pa cu flesovati tel. Zasada nema potrebe za cimanjem a ionako imam v 5.03.08 tako da dok ne izadje nova ili mi se telefon gadno ne %#!?$*_ samo cu koristiti soft/hard format 8) :roll:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ima noviji softver OD OVE GODINE pa ne znam sta cekas,da izadje verzija za zadnji kvartal 2006 ili cak za 2007-mu godinu? :D :wink:
Ninolina,to sam napisao cisto iz navike,a i ja sam sve telefone dosad flesovao sa njim pa... nisam mislio da moze SAMO sa njim!
Pozdrav 8)

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od migi »

Hmmmm......Pa ja sam bas ovde procitao da je 5.03.08 najnovija :P vasa greska nije moja :D
Koja je najnovija verzija? U stvari za sta mi sluzi google 8)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ako se ne varam 6.03.08,a mislim da se ne varam,i to nije bas toliko sveza,ima sigurno nekoliko meseci kako je izasla,nameravam i devojci da zamenim 5.03.08 ovom novijom!
Pozdrav 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

migi napisao:Hmmmm......Pa ja sam bas ovde procitao da je 5.03.08 najnovija :P vasa greska nije moja :D
Ne bih rekla da je nasa greska... :P ... Pogledaj ovaj link i moj poslednji post...koji datira od 23.juna... viewtopic.php?t=5339 ...u njemu se lepo vidi da je poslednji firmware za N6630 RM-1 6.03.08 ... 8) :D
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od migi »

Ma ja sam kriv :oops: citao sam neke postove i naleteo "5.03.08 je najnovija......." i to mi ostalo u glavi :P a nemam naviku da vidim kad je napisana......

Odgovori