6630 <-> BT <-> PC suite

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

6630 <-> BT <-> PC suite

Post od vlajche »

Pomagajte ljudi, zaginuh. Kupio sam danas BT (nemam pojma koja je marka evo bacite pogled na link http://www.sk.co.yu/2006/08/skpz02.html) i dodjem kuci da instaliram to sav onako srecan. Utaknem u USB, k`o rekoh Windows ce ga sam prepoznati, instalirati drajvere medjutim to se nije desilo (video je da sam nesto ubacio ali nije imao drajvere), tako da sam morao da instaliram onaj software sa CD-a koji sam dobio uz njega. Instalirao on meni BlueSoleil i lom nekih drajvera i bluetooth portova, ma ludnica jedna. Cak mi prijavio i novu "Local area conection". Poveze se nekako sa mobom, otvorim tamo taj program, kliknem na file transfer i on nesto kao radi, uglavnom ne mogu da posaljem ni jedan file na mob, jednostavno ne znam kako, nema opciju. Sa moba na komp ide bez problema.
No, to me ne zanima, uzeo sam BT da bih povezao sa PC Suite. I to je najveci problem. U connection menager-u ima samo bluetooth(Microsoft) i kiknem tamo a on izbaci "Cannot use the connection type. Check that all needed hardware, software and drivers are available." Prekopao sam lom tema ovde na forumu ali nista mi nije pomoglo. Video sam da Miskoni pominje neke otkljucane Widcomm drajvere ali ja to ne mogu da pronadjem. Jel neko upeo preko BlueSolei software-a da povece fon sa PC suite? Ako ne moze s tim, jel moze neko da mi posalje te drajvere ili da mi da neki link ili nesto, glava me zabole ceo dan pored kompa. :cry:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

vlajche, kako je moguce da nemas pojma koja je marka?Pa jesi dobio kutiju i instalacioni CD sa drajverima za isti? Jesi pokusao sa CD-a (koji mora da si dobio) da instaliras i povezes BT sa mobom? :unsure: A taj link koji si ostavio treba da predstavlja kako izgleda BT koji si ti kupio??? :?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od vlajche »

Ma da, to je link ka sajtu Sveta Kompjutera, tamo sam procitao test tih BT-ova. Ne znaju ni oni koja su marka. Ima tamo slicica.
Pazi, povezao sam ja komp sa BT-om preko tog softwarea ali nije u tome poenta, ja hocu da povezem fon za PC suite, da bih mogao da sinhronzujem kalendar, saljem primam SMS-ove, editujem kontakte itd, ne treba meni BT za prenos fajlova, za to imam card reader. :smutny:
A kako si ti povezala fon sa PC suite-om?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Pa nisam mu nista posebno uradila...meni BT vec dugo sljaka bez problema...samo sam instalirala najnoviji PC suite i otisla na connection...kao nacin povezivanja izabrala BT i povezalo se sve nekako samo... :unsure: Jesi instalirao PC suite...? Koju verziju...? :|
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od vlajche »

Ma jesam, najnoviju, i OK mi je radila sa kablom. Nego meni se BT nigde ne pojavljuje, citao sam svuda da bi trebalo da imam BT ikonicu u control panelu ali nema nista. Dole u sys tray imam ali to je za kontrolu tog BlueSoleil programa. A koje drajvere koristis uz BT, da nije Widcomm? Misli da PC suite "konta" da ja uopste nemam povezan BT dongle :(

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

vlajche, teško ćeš naći bilo kakve otključane Widcomm drajvere jer firma Broadcom koja je kupila Widcomm vrši hajku na sve koji nisu direktno autorizovani da distribuiraju drajvere.

Poslednja verzija PC Suite-a 6.81 podržava IVT BlueSoleil Bluetooth stack for Windows XP/2000, driver version 1.6.1.4. Proveri koje verzije imaš, mislim da par starijih verzija ne podržava BlueSoleil paket.

I sitnim slovima ispod još piše:
* Nokia Nseries, Eseries, and 3250 phones require driver version 2.1.2.0.

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od vlajche »

Moja verzija je BlueSoleil 1.6.0
A jel treba nesto da "cackam" po BlueSoleil-u da bi se BT i PC suite povezali?
Pokusacu da nadjem tu verziju BlueSoleil 1.6.1.4. a ako neko ima ove Widcomm, neka posalje.
Hvala Miskoni. :wink:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Imam ja Widcomm, probaj prvo sa novijim BlueSoleil drajverom, pa ako ne proradi prebaciću ti ih. Mada je pakovanje teško 30MB...

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od vlajche »

E hvala ti puno, pokusavam da nadjem i BlueSoleil ali kazu da je najnovija verzija 2.3 :o sto je daleko od 1.6.1.4! Ako ti nije cimanje (mislim ako imas bas brzu konekciju) okaci to negde na net da ja skinem pa mi pusti link a ako jeste cimanje onda nemoj nego kad sve mogucnosti iscrpim javicu ti da mi posaljes. Hvala jos jednom :)

Edit:
Miskoni, resen problem!! :D
Pronasao sam BlueSoleil 1.6.1.4 i sad sve radi!! Da mi ne rece za to ja bi jos ko zna koliko lupao glavu. Hvala ti jos jednom. :)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Odlično, tako sam i mislio. Verovatno bi ti radili i ti noviji 2.3 drajveri, možda će ti trebati za neku sledeću verziju PC Suite-a! :D
Iskreno, taj BlueSoleil paket je užasan, ali bitni su drajveri koji rade sa PC Suite-om. Rešen problem, zaključavamo raspravu... :wink:

Odgovori