Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ne palim se na gigabajte, nego su isti telefoni, a w960 ima walkman player, bolji zvuk i vise memorije... Tako da je to jednostavno, osim toga su isti...

A sto se tice back tastera, jaka stvar, naviknes se za dva dana na to, a i ne vidim zasto bi bilo nemoguce koristiti telefon jednom rukom...

Sto se tice qwerty tastature, ok, ali ne vidim da je ona vazna koliko i dobar zvuk na telefonu...
iPhone + CX300

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Spyker napisao:Ne palim se na gigabajte, nego su isti telefoni, a w960 ima walkman player, bolji zvuk i vise memorije... Tako da je to jednostavno, osim toga su isti...

Sto se tice qwerty tastature, ok, ali ne vidim da je ona vazna koliko i dobar zvuk na telefonu...
Gotovo nema... pali se na gigabajte :lol: :D

Kako mozes reci da je na telefonu vazniji zvuk od tastature? U stvari mozes, ali naglasi meni je bitniji zvuk, tastatura je hardverski deo fona i ako nevalja neces je moci popraviti, a zvuk moze da se pojaca(bolji konvert mp3 fajlova i slicno) a uostalom nije ni zdravo slusati preglasnu muziku 8)
5130+Koss the plug....

Sale2322
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 21. Jan 2006. 13:56

Post od Sale2322 »

LJudi imam nekoliko pitanja u vezi P990i:

1. Da li je moguce igrati igre na njemu zbog qwerty tastature?
2. Zna li ko gde moze da se u BG-u kupi original P990i, znaci u original pakovalju (osim royalton)???
Hvala unapred!!!
Uskoro: P990i + 2 GB

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Sto se tice gb, necu ni da komentarisem... Valjda sam do sadasnjim ucescem na forumu pokazao sta mi je bitno, nemam sta da komentarisem. Ja sam to naveo kao prednost, i to svakako jeste, sigurno nije mana, a to da li je velika ili mala prednost zavisi od korisnika. Ja sam uz p990 koristio karticu od 64 MB, sto govori koliko su mi gb vazni (osim ako slusam muziku naravno, ali p990 nije za to)

Sto se tice tastature i zvuka, nije meni bitniji zvuk, nego meni i jos 99% ljudi... Pogledajte odnos prodatih fonova sa qwerty tastaturom i sa obicnom, i onda cete videti pravu sliku koliko je to ljudima
vazno... A onda pogledajte koliko se proda walkman telefona, i koliko njih slusa muziku na telefonu, pa da vidimo da li je bitniji zvuk ili tastatura...

To sto ste se nasli sada vas dvojica i jos petoro na forumu kojima je bitna tastatura, nije nista naspram vecine kojoj nije bitna.

Ima i ljudi kojima je dizajn vazniji od funkcija, pa sta onda, treba da kazemo a je lg shine bolji od p1/w960...

To sto vi imate m600 je ok, imate super telefon, ali nemojte sada tu tastaturu dizati u neba(koja jos i nije prava qwerty)... Jasno je svima da je w950 postavljen iznad m600, isto tako ce i w960 biti postavljen iznad p1, hteli vi to da prihvatite ili ne. Ne kazem, mozda je za vase potrebe p1 bolji, ali za ostalih 99% ljudi nije...

A, sto se tice posta iznad, naravno da se mogu igrati igre, igras na TS-u, jer je to jos bolje.
A sto se tice kupovine, ne znam, nisam odaavno kupovao novi telefon...
iPhone + CX300

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Sale2322 pogledaj oglase ispod rojaltona mislim da neki od njih daju original kutiju.
inače ima igara koje podržavaju onu qwerty tastaturu
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

evo ja samo da se pohvalim i da se pridruzim ovoj uiq3 mafiji :lol: od danas sam vlasnik m600i i pre svega moram reci:tastaturo,ziva mi bila 100 godina,melem za moje trombuljave prste kad se pishe dugi sms :wink:

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

araphel dobrodosao u UIQ3 svet.
Jel zna neko kako da ubacim Poljski software u p990(ovo mi treba zbog jednog extra programa koji inace radi samo na poljskoj verziji softwera)?
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

kljun verovatno isto kao i srpski:oops: . znači kontaktiraj nekoga ko se bavi servisom ili pak idi u neku finu prodavnicu čiji radnici hoće da pomognu
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

araphel, izgleda da nam stiglo pojacanje. Ljudi ne veruju koliko je zgodna m600 tastatura kad se naviknes. Nije prava qwerty nego je "klackalica" znaci izdeljena je na pola, ja dok nisam kupio telefon mislio sam da se svako dugme deli na 3 dela a u stvari je iz 2 dela po pola svako dugme vertikalno.
5130+Koss the plug....

Night_Wolf_11
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 11. Okt 2007. 17:41

Re: Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Post od Night_Wolf_11 »

Svideo mi se jako sony ericsson P1, i citao sam neke njegove testoje, po njima ima super karakteristike,pa planiram da ga kupim, i zeleo bih da cujem vase misljenje, sve sto mislite i znate o njemu, recite cenjeni forumasi.......hvala unaprsd

machak
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 18:08

Post od machak »

Jos malo o tastaturi... Ne kapiram zasto svi stalno govore o "polovicnoj" qwerty na m600 - jedan taster funkcionise kao dva, pa sta? :dry: - jedina razlika izmedju "prave" i "polovicne" je vizuelna, funkconalno su iste. Koristim p990 i m600 i za to famozno navikavanje na m600i trebalo mi je celih 5 minuta. Cak je i zgodnija od one na p990, jer su tasteri veci.
Hm, zasto uopste jos postoje numericke tastature, pored te ingeniozne inovacije na m600? 8)
Kada naiđeš na čoveka sa kojim vredi govoriti i sa njim ne govoriš, izgubio si ga. Kada naiđeš na čoveka sa kojim ne vredi govoriti i sa njim govoriš, izgubio si reči. Mudrac ne gubi ni čoveka ni reči. (Konfučije)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ma meni je ova na m600 zgodna bas zbog te polovicnosti...neumem da opisem ali svaka joj cast,tako se lepo kuca...jedina mi je frka sto mi je uletela QWERTZ kombinacija pa cesto ubodem po navici y umesto z,ali nije strasno navikavam se :lol:

zaista dobar aparat,imao sam revolt prema celoj ideji menjanja aparata,ali kad sam bio magarac i rekao bratu da cu mu uciniti,glupo je bilo da se predomislim...celo prepodne sam lunjao po gradu,i na kraju presudio u korist m600i,mada sam ga jedva i nasao,ali za smesnih 150 eura zaista nudi mnogo

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

uiq rulz polako .

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

araphel, ja isto imam QWERTZ tastaturu ali navikao sam se.

machak, to mi zovemo polovicna da bi docarali ljudima koji nisu koristili m600. Inace tasteri ne bi rekao da su veci nego vise su duzi...ali je stvarno super uradjeno. Sve je sklopljeno na malom prostoru, mislim u odnosu na npr Nokia E61 koja je sira.
5130+Koss the plug....

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

araphel, čestitam

[quote="Masterokrata"][/quote]
"Kako mozes reci da je na telefonu vazniji zvuk od tastature?"
A kako zaboga reći suprotno :uhuh: m600&w950 su identični telefoni osim ove 2 stvari (dobro i memorija), pa ko šta voli. Jeste da je w950 "ogoljen" u startu po pitanju app ali da se "dobro napucati", u čemu je problem (samo u nekim igricama kojima je već dodeljeno upravljanje na "p", "q" itd).
Šta, recimo meni, znači "qwertz" kad kuckam 1-2 poruke dnevno a muziku slušam non-stop. Lepo je to SE već razdvojio...
btw, narasta uiq populacija, možemo da se raspravljamo ;)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Night_Wolf_11
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 11. Okt 2007. 17:41

Post od Night_Wolf_11 »

Sta mislite o sonyericssonu P1i, meni se jako svidja i ima super funkcije, a sistem mu je stabilan, bar tako tvrde u testovima...Da li vredi toliko novca,voleo bih da cujem vase cenjeno misljenje cenjeni forumasi...hvala

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

za P1, sacekaj jos malo, pasce njemu jos cena.....
svakako je telefon odlican, tako da preporucujemo u svakom slucaju :wink:
Ex Sir_Oliver

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

jeste odlican telefon ali mislim da je jos ta razlika u odnosu na P990i nerealna... mislim, njemu je najslicniji pa zato... a daje ga i telekom pa ce pasti cena uskoro... :wink:

machak
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 18:08

Post od machak »

Narode, 'teo bih da apdejtujem svoj p990i, a skinuo sam preklopnik, pa da li moze na pocetku apdejta da se drzi nesto drugo, da prostite, osim tastera C, ili moram zbog apdejta da vracam preklopnik? :?
Kada naiđeš na čoveka sa kojim vredi govoriti i sa njim ne govoriš, izgubio si ga. Kada naiđeš na čoveka sa kojim ne vredi govoriti i sa njim govoriš, izgubio si reči. Mudrac ne gubi ni čoveka ni reči. (Konfučije)

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

machak moraces da vratis tastaturu u fon, jer samo na njoj ima taster "c" koji ti je potreban.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Odgovori