Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)
Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Motorola ● Sony Ericsson ●
Ne palim se na gigabajte, nego su isti telefoni, a w960 ima walkman player, bolji zvuk i vise memorije... Tako da je to jednostavno, osim toga su isti...
A sto se tice back tastera, jaka stvar, naviknes se za dva dana na to, a i ne vidim zasto bi bilo nemoguce koristiti telefon jednom rukom...
Sto se tice qwerty tastature, ok, ali ne vidim da je ona vazna koliko i dobar zvuk na telefonu...
A sto se tice back tastera, jaka stvar, naviknes se za dva dana na to, a i ne vidim zasto bi bilo nemoguce koristiti telefon jednom rukom...
Sto se tice qwerty tastature, ok, ali ne vidim da je ona vazna koliko i dobar zvuk na telefonu...
iPhone + CX300
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Gotovo nema... pali se na gigabajteSpyker napisao:Ne palim se na gigabajte, nego su isti telefoni, a w960 ima walkman player, bolji zvuk i vise memorije... Tako da je to jednostavno, osim toga su isti...

Kako mozes reci da je na telefonu vazniji zvuk od tastature? U stvari mozes, ali naglasi meni je bitniji zvuk, tastatura je hardverski deo fona i ako nevalja neces je moci popraviti, a zvuk moze da se pojaca(bolji konvert mp3 fajlova i slicno) a uostalom nije ni zdravo slusati preglasnu muziku

5130+Koss the plug....
Sto se tice gb, necu ni da komentarisem... Valjda sam do sadasnjim ucescem na forumu pokazao sta mi je bitno, nemam sta da komentarisem. Ja sam to naveo kao prednost, i to svakako jeste, sigurno nije mana, a to da li je velika ili mala prednost zavisi od korisnika. Ja sam uz p990 koristio karticu od 64 MB, sto govori koliko su mi gb vazni (osim ako slusam muziku naravno, ali p990 nije za to)
Sto se tice tastature i zvuka, nije meni bitniji zvuk, nego meni i jos 99% ljudi... Pogledajte odnos prodatih fonova sa qwerty tastaturom i sa obicnom, i onda cete videti pravu sliku koliko je to ljudima
vazno... A onda pogledajte koliko se proda walkman telefona, i koliko njih slusa muziku na telefonu, pa da vidimo da li je bitniji zvuk ili tastatura...
To sto ste se nasli sada vas dvojica i jos petoro na forumu kojima je bitna tastatura, nije nista naspram vecine kojoj nije bitna.
Ima i ljudi kojima je dizajn vazniji od funkcija, pa sta onda, treba da kazemo a je lg shine bolji od p1/w960...
To sto vi imate m600 je ok, imate super telefon, ali nemojte sada tu tastaturu dizati u neba(koja jos i nije prava qwerty)... Jasno je svima da je w950 postavljen iznad m600, isto tako ce i w960 biti postavljen iznad p1, hteli vi to da prihvatite ili ne. Ne kazem, mozda je za vase potrebe p1 bolji, ali za ostalih 99% ljudi nije...
A, sto se tice posta iznad, naravno da se mogu igrati igre, igras na TS-u, jer je to jos bolje.
A sto se tice kupovine, ne znam, nisam odaavno kupovao novi telefon...
Sto se tice tastature i zvuka, nije meni bitniji zvuk, nego meni i jos 99% ljudi... Pogledajte odnos prodatih fonova sa qwerty tastaturom i sa obicnom, i onda cete videti pravu sliku koliko je to ljudima
vazno... A onda pogledajte koliko se proda walkman telefona, i koliko njih slusa muziku na telefonu, pa da vidimo da li je bitniji zvuk ili tastatura...
To sto ste se nasli sada vas dvojica i jos petoro na forumu kojima je bitna tastatura, nije nista naspram vecine kojoj nije bitna.
Ima i ljudi kojima je dizajn vazniji od funkcija, pa sta onda, treba da kazemo a je lg shine bolji od p1/w960...
To sto vi imate m600 je ok, imate super telefon, ali nemojte sada tu tastaturu dizati u neba(koja jos i nije prava qwerty)... Jasno je svima da je w950 postavljen iznad m600, isto tako ce i w960 biti postavljen iznad p1, hteli vi to da prihvatite ili ne. Ne kazem, mozda je za vase potrebe p1 bolji, ali za ostalih 99% ljudi nije...
A, sto se tice posta iznad, naravno da se mogu igrati igre, igras na TS-u, jer je to jos bolje.
A sto se tice kupovine, ne znam, nisam odaavno kupovao novi telefon...
iPhone + CX300
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
araphel dobrodosao u UIQ3 svet.
Jel zna neko kako da ubacim Poljski software u p990(ovo mi treba zbog jednog extra programa koji inace radi samo na poljskoj verziji softwera)?
Jel zna neko kako da ubacim Poljski software u p990(ovo mi treba zbog jednog extra programa koji inace radi samo na poljskoj verziji softwera)?
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- Masterokrata
- Mobil manijak
araphel, izgleda da nam stiglo pojacanje. Ljudi ne veruju koliko je zgodna m600 tastatura kad se naviknes. Nije prava qwerty nego je "klackalica" znaci izdeljena je na pola, ja dok nisam kupio telefon mislio sam da se svako dugme deli na 3 dela a u stvari je iz 2 dela po pola svako dugme vertikalno.
5130+Koss the plug....
-
- Novajlija
- Pridružio se: Čet, 11. Okt 2007. 17:41
Re: Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)
Svideo mi se jako sony ericsson P1, i citao sam neke njegove testoje, po njima ima super karakteristike,pa planiram da ga kupim, i zeleo bih da cujem vase misljenje, sve sto mislite i znate o njemu, recite cenjeni forumasi.......hvala unaprsd
Jos malo o tastaturi... Ne kapiram zasto svi stalno govore o "polovicnoj" qwerty na m600 - jedan taster funkcionise kao dva, pa sta?
- jedina razlika izmedju "prave" i "polovicne" je vizuelna, funkconalno su iste. Koristim p990 i m600 i za to famozno navikavanje na m600i trebalo mi je celih 5 minuta. Cak je i zgodnija od one na p990, jer su tasteri veci.
Hm, zasto uopste jos postoje numericke tastature, pored te ingeniozne inovacije na m600?

Hm, zasto uopste jos postoje numericke tastature, pored te ingeniozne inovacije na m600?

Kada naiđeš na čoveka sa kojim vredi govoriti i sa njim ne govoriš, izgubio si ga. Kada naiđeš na čoveka sa kojim ne vredi govoriti i sa njim govoriš, izgubio si reči. Mudrac ne gubi ni čoveka ni reči. (Konfučije)
ma meni je ova na m600 zgodna bas zbog te polovicnosti...neumem da opisem ali svaka joj cast,tako se lepo kuca...jedina mi je frka sto mi je uletela QWERTZ kombinacija pa cesto ubodem po navici y umesto z,ali nije strasno navikavam se
zaista dobar aparat,imao sam revolt prema celoj ideji menjanja aparata,ali kad sam bio magarac i rekao bratu da cu mu uciniti,glupo je bilo da se predomislim...celo prepodne sam lunjao po gradu,i na kraju presudio u korist m600i,mada sam ga jedva i nasao,ali za smesnih 150 eura zaista nudi mnogo

zaista dobar aparat,imao sam revolt prema celoj ideji menjanja aparata,ali kad sam bio magarac i rekao bratu da cu mu uciniti,glupo je bilo da se predomislim...celo prepodne sam lunjao po gradu,i na kraju presudio u korist m600i,mada sam ga jedva i nasao,ali za smesnih 150 eura zaista nudi mnogo
- Masterokrata
- Mobil manijak
araphel, ja isto imam QWERTZ tastaturu ali navikao sam se.
machak, to mi zovemo polovicna da bi docarali ljudima koji nisu koristili m600. Inace tasteri ne bi rekao da su veci nego vise su duzi...ali je stvarno super uradjeno. Sve je sklopljeno na malom prostoru, mislim u odnosu na npr Nokia E61 koja je sira.
machak, to mi zovemo polovicna da bi docarali ljudima koji nisu koristili m600. Inace tasteri ne bi rekao da su veci nego vise su duzi...ali je stvarno super uradjeno. Sve je sklopljeno na malom prostoru, mislim u odnosu na npr Nokia E61 koja je sira.
5130+Koss the plug....
araphel, čestitam
[quote="Masterokrata"][/quote]
"Kako mozes reci da je na telefonu vazniji zvuk od tastature?"
A kako zaboga reći suprotno
m600&w950 su identični telefoni osim ove 2 stvari (dobro i memorija), pa ko šta voli. Jeste da je w950 "ogoljen" u startu po pitanju app ali da se "dobro napucati", u čemu je problem (samo u nekim igricama kojima je već dodeljeno upravljanje na "p", "q" itd).
Šta, recimo meni, znači "qwertz" kad kuckam 1-2 poruke dnevno a muziku slušam non-stop. Lepo je to SE već razdvojio...
btw, narasta uiq populacija, možemo da se raspravljamo
[quote="Masterokrata"][/quote]
"Kako mozes reci da je na telefonu vazniji zvuk od tastature?"
A kako zaboga reći suprotno

Šta, recimo meni, znači "qwertz" kad kuckam 1-2 poruke dnevno a muziku slušam non-stop. Lepo je to SE već razdvojio...
btw, narasta uiq populacija, možemo da se raspravljamo

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
-
- Novajlija
- Pridružio se: Čet, 11. Okt 2007. 17:41
Narode, 'teo bih da apdejtujem svoj p990i, a skinuo sam preklopnik, pa da li moze na pocetku apdejta da se drzi nesto drugo, da prostite, osim tastera C, ili moram zbog apdejta da vracam preklopnik? 

Kada naiđeš na čoveka sa kojim vredi govoriti i sa njim ne govoriš, izgubio si ga. Kada naiđeš na čoveka sa kojim ne vredi govoriti i sa njim govoriš, izgubio si reči. Mudrac ne gubi ni čoveka ni reči. (Konfučije)